Negatif Limanlardan Pozitif Sulara, Oğuz Saygın

Negatif Limanlardan Pozitif Sulara, Oğuz Saygın

Yayınevi
Barkod
Negatif Limanlardan Pozitif Sulara
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Negatif Limanlardan Pozitif  Sulara - Oğuz Saygın
"Türkiye'nin En Çok Satan Kişisel Gelişim Kitabı...”
"Her şeyi yapabilirsiniz! Evet! "Yapabileceğinize inandığınız her şeyi yapabilirsiniz.” Bu mesajı yaşanmış olaylarla vermeye çalıştım sizlere."

Yazar: Oğuz Saygın
Genel Yayın Yönetmeni: Kamuran Güneri
Kapak Tasarım: Ahmet Yanar
Katagori: Kişisel Gelişim - Başarı
Sayfa Sayısı: 160
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Her şeyi yapabilirsiniz! 
Evet! "Yapabileceğinize inandığınız her şeyi yapabilirsiniz.” Bu mesajı yaşanmış olaylarla vermeye çalıştım sizlere.
Çünkü amacım kurallar anlatmak değil, kişilerin pozitif yaşamalarını sağlayabilecek bir rota belirleyebilmelerine yardımcı olmaktı.
Bu nedenle kitabımın ismiyle bile kişilere olumluyu yansıtmasını ve olumluyu çağrıştırmasını istedim.
Unutmayın!
Geminin rotasını kaptan belirler. Hayatınızın rotasını düşünceleriniz… Düşüncelerinizin rotasını ise yalnız ve yalnızca siz…www.kitaptakipcileri.com
15 yıl önce ilk baskısı yapılan kitapta Oğuz Saygın şöyle diyordu: "Amacım kurallar anlatmak değil kişilerin pozitif yaşamalarını sağlayabilecek bir rota belirlemelerine yardımcı olmak. Bu nedenle kitabımın ismiyle bile kişilere olumluyu yansıtmasını ve olumluyu çağrıştırmasını istedim.”

15 yıl boyunca ülkemizin birçok güzide şirketinin yöneticisi, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının idarecileri, Siyasi Partilerin yöneticileri ve Belediye Başkanları, çok sayıda Milletvekili ve bazı Bakanlar, İşadamları, birçok Devlet Okulu ve Özel Okulun öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri, 7’den 70’e çok sayıda insan; Oğuz Saygın ile birlikte Pozitif Sulara yelken açtılar.

"Negatif Limanlardan Pozitif Sulara 2012” versiyonunda bu değişimi yaşayan insanlar içerisinden seçilmiş örnekler bulacaksınız. Her yıl buna yenileri eklenecek ve her yıl eklenen bu hikâyeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Unutmayın…

Geminin rotasını kaptan belirler. Hayatınızın rotasını düşünceleriniz, düşüncelerinizin rotasını ise yalnız ve yalnızca siz!...
Kitabın Adı : Negatif Limanlardan Pozitif Sulara
Kitabın Yazarı : Oğuz SAYGIN
Yayınevi ve Adresi : Hayat Yayıncılık, İstanbul
Basım Yılı : 1998

KİTABIN ÖZETİ

Yazarın özgeçmişi ile başlamak daha faydalı olacaktır. İşte kendi anlatımıyla Oğuz SAYGIN:
www.kitaptakipcileri.com
Doğum: İstanbul, 1952.

İkinci Doğum: 1996 yazı Anthony Robbins'in "Sınırsız Güç" adlı kitabını okumaya başladığı gün.

Gittiği Okullar: Gazi Mustafa Kemal Paşa İlkokulu. Okulu "En çok hayal kuran ve en çok dayak yiyen öğrenci" sıfatıyla bitirdi.

Kemal Atatürk Ortaokulu: Kendisini çok seven ve onun iyi bir yazar olacağını iddia eden Türkçe hocası sayesinde kazasız belasız bitirdi.

Haydarpaşa Lisesi: Lise 1'de en iyi dersi Edebiyat idi. Lise 2'de bölümünü seçerken kendi arzusu edebiyat bölümüydü. Annesi de onun iyi bir yazar olacağını düşünüyordu. Ancak babasının asker arkadaşlarıyla yaptığı toplantı sonucu çıkan MGK kararlarıyla Fen bölümünü seçti, Lise 2 ve 3'te birer sene sınıfta kaldı.

İstanbul Sultanahmet İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi:Üniversite sonuç belgesinde bu okulun adı yazıyordu. İyi bir niçini olmadığı için bu okulu yedi senede bitirdi.

Okul hayatından sonra, hiç alışık olmadığı hayat okuluna atıldı. Sırası ile şoförlük, pazarlamacılık, masa tenisi antrenörlüğü, turizmcilik, matematik öğretmenliği gibi işlerle meşgul olduktan sonra şu anda tüm maddi sıkıntıları bitmiş ve çok sevdiği işi yapan mutlu bir insan olarak hayatını sürdürmektedir.

Yazar kitabında isteyen herkesin hayatta başarılı olabileceğini bunun için mutlaka iyi bir niçini olması gerektiğini, yol gösterici olarak da NLP(Neuro-Linguistic Programming)'i göstermektedir.
www.kitaptakipcileri.com
"Beyninizdeki zincirleri kırın" adlı ilk bölümde, yazar verdiği seminerler neticesinde insanlarda meydana gelen değişimin çok ilginç örneğini anlatmaktadır. Ayrıca hayatındaki büyük değişikliklere, topluluk önünde nasıl konuşmayı öğrendiğine, adanmak denilen kelimenin hayatından canlı örneklerle tarifine ve başarıyı anlatırken kendisinin nasıl başardığına değinmiştir.

Kitabın ikinci bölümü NLP varsayımları ile ilgilidir. NLP bir matematikçi, psikoterapist ve bilgisayar uzmanı olan Richard Bandler ile dil bilimci olan John Grinder tarafından temeli atılan bir bilimdir. Bu bilimin kuralları:

§ İletişiminizin anlamı almış olduğunuz tepkilerdir,
§ Başarısızlık diye bir şey yoktur. Sadece sonuçlar vardır,
§ İnsanlar amaçlarına ulaşmak için yeterli kaynaklara sahiptirler,
§ Her davranışın altında pozitif bir amaç yatar,
§ Güç, amaçlanan hedeflere ulaşabilmektir,
§ İnsanlar algılayabildikleri arasında en iyi seçimi yaparlar,
§ Harita sahanın kendisi değildir,
§ Her zaman bir seçenek daha vardır,
§ İnsan yaşantısının bir yapısı vardır,
§ Eğer bir insan bir işi başarabiliyorsa bunu herkes öğrenebilir.

"Hedefe doğru" adlı üçüncü bölümde, bizlere hedef merkezli yaşamanın insanlara kazandırdıklarından söz etmektedir. Bu bölümde birtakım başarı kurallarından ziyade, karşılaştığı olaylar ve seminerlerde tanıdığı ilginç insanları anlatmaktadır.
www.kitaptakipcileri.com
"Sorular cevaplardır" adlı dördüncü bölümde, bizleri biraz düşünmeye sevk etmek için başarı ve motivasyonla ilgili güzel sözleri düşündürücü bilmecelere dönüştürerek anlatmaktadır.

Yazar hedefe doğru ilerlemek için hedefe odaklanma, hayatın programlanması, başaracağımıza inanma, öğrenmenin öğrenilmesi, harekete geçmek için beklenilmemesi gerektiğini belirtmiştir.

İnsanın bir şeyi başarabilmesi için mutlaka inanması gerektiğini söyleyip şöyle bitirmiştir:

Şüphe engelleri görür, inanç önündeki yolu
Şüphe karanlık geceleri görür, inançsa gün ışığını
Şüphe adım atmaya korkar, inanç yükseklere doğru çıkar
Şüphe sorar, "Kim inanıyor?" diye, inanç cevap verir: "Ben!" diye..
 
Kitabın Yazarı Oğuz Saygın Kimdir?
Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı olan Oğuz Saygın, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. Anthony Robbins’in hocası "ilk Master Trainer” Dr. Wyatt Woodsmall’dan eğitim alarak NLP Trainer olmuştur.
 
INLPTA üyesi ve uluslararası yetkili eğitmenidir. Ayrıca Master Trainer Robert Smith ve Debra Wylde ile çalışmalar yapmıştır. 2008 yılında Düşünce Akademisi’ni kurmuştur.

1996′dan beri çeşitli radyo ve televizyon programlarına katılmış, gazete ve dergilerde makaleleri yayınlanmış, yüzlerce dershane, kurum ve şirkete seminerler verip danışmanlık yapmıştır.
 www.kitaptakipcileri.com
Akdeniz, Boğaziçi, Dokuz Eylül, Ege, Fatih, Gazi, İstanbul, İstanbul Teknik, Maltepe, Marmara, Okan, Uludağ Üniversiteleri yanında altmışın üzerinde ilde; Almanya, Avusturya, İsviçre, Arnavutluk, Kırgızistan gibi Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde eğitimler vermiştir.
 
Seminerleri arasında NLP, Profesyonel Koçluk, Akıllı Mental Aritmetik, Hedef Belirleme ve Sonuç Alma, Etkili Takım Çalışması, Etkin Yöneticilik ve Liderlik, Akıllı Hafıza Teknikleri, Zaman Yönetimi, İşyerinde Yüksek Motivasyon ve NLP İlkeleri ile Satış sayılabilir.www.kitaptakipcileri.com

Kitaplarında teoriden çok yaşanmış olaylara ve pratik çözümlere yer veren Oğuz Saygın’ın 1998 yılında yazmış olduğu ilk kitabı Negatif Limanlardan Pozitif Sulara bugüne kadar 80 baskı yapmıştır. Renklerle İnsanları Tanıma Kılavuzu kitabı ise 100.000 adet basılmıştır. Son kitapları olan Sen Düşünceden İbaretsin ve 7 Düşünce Becerisi çok büyük ilgi görmüştür. www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Negatif Limanlardan Pozitif Sulara, Oğuz Saygın Negatif Limanlardan Pozitif Sulara, Oğuz Saygın, Negatif Limanlardan Pozitif Sulara - Oğuz Saygın ''Türkiye'nin En Çok Satan Kişisel Gelişim Kitabı...”, Karma Kitaplar, Kişisel Gelişim Psikoloji Negatif Limanlardan Pozitif Sulara
Negatif Limanlardan Pozitif Sulara, Oğuz Saygın

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.