Menkıbelerle 40 Hadis, Usfuri Arapça Türkçe, Büyük Boy Ciltli

Menkıbelerle 40 Hadis, Usfuri Arapça Türkçe, Büyük Boy Ciltli

Kategori
Yayınevi
Barkod
Kırk Hadis Kitabı - Usfuri
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Menkıbelerle 40 Hadis - Usfûri - Muhammed Bin Ebu Bekir - Ciltli
Türkçe Olan Bu Kitap Son Kısımda Orjinal Arapça İlavelidir.
"Kitabın müellifi, Muhammed b. Ebû Bekir dir. Topladığı ve şerh ettiği kırk hadis mecmuasının ismi "Usfûrî" diye meşhur olmuştur. Osmanlı medreselerinde çokça okutulan bir kitap devrin uleması tarafından diğer kırk hadis şerhlerinden ayırt edilebilmesi amacıyla Usfuri isminin takıldığını tahmin etmekteyiz."

Yazar: Muhammed Bin Ebu Bekir
Tercüme: Muhammed Taha
Yayın Yönetmeni: İsmail Çelik
Yayına Hazırlayan: Onur Yılmaz  - İrfan Güngörür
Katagori: Hadis-i Şerifler - Menkıbeler - Sohbet 
Sayfa Sayısı: 246
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Kitabın müellifi, Muhammed b. Ebû Bekir dir. Topladığı ve şerh ettiği kırk hadis mecmuasının ismi "Usfûrî" diye meşhur olmuştur. Fakat Keşfu''z-Zünûn, ve zeyilleri ve de a''lâm kitapları Muhammed b. Ebû Bekir''e ait olan kırk hadis kitabını Usfûrî nisbesiyle zikretmemişlerdir.
Ufsurî nisbesinin, Osmanlı medreselerinde çokça okutulan bir kitap  devrin uleması tarafından diğer kırk hadis şerhlerinden ayırt edilebilmesi amacıyla usfuri ismini takıldığını tahmin etmekteyiz.
Muasır bir eser olan Mu''cemu Matbûatü''l-Arabiyye isimli kitapta "Usfûrî" nisbesiyle bilinen kırk hadis kitabının Muhammed b. Ebû Bekir er-Razî''ye ait olduğu ifade edilir. Muhammed b. Ebû Bekir er-Razi''nin bilinen en meşhur eseri Muhtasaru''s-Sıhah adlı lügat kitabıdır. Usfûrî namıyla meşhur olan bu eserin el yazma nüshalarına İstanbul kütüphanelerinde çokça rastlanılmaktadır. Müellif hadisleri ashap veya evliya menkıbeleri ile süslemiş, bunun yanında âsâr ve haberlerle de takviye etmiştir.SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Eserde ilk mutasavvıflardan olan İbrahim b Edhem, Ebû Yezid el-Bistamî, Fudayl b. İyad gibi zevatın söz ve kıssalarına yer verilmiş olup, kitap bu haliyle kendini kırk hadis mecmualarının arasında farklı bir yere koymuştur. Eser böylelikle kendini her kitleye zevkle okutturmuştur.
Öyle ki, Osmanlı devrinde kitap matbu olarak neşredilmiştir. Zira elimizde mevcut olan nüsha el yazma değil matbudur. Nevevî telif etmiş olduğu Hadis-i Erbaîn''in mukaddimesinde beyan ettiğine göre kırk hadise dair ilk eser yazan Abdullah İbn Mübârek''dir (radiyallahu anhu).SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bundan sonra İslâm tarihinde âlimler, Efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem); "Her kim din işlerine (sünnetime) ait kırk hadis ezberleyip ümmetime de öğretirse Allahu Teâlâ onu Peygamberler ve âlimlerle beraber hasreder."; Hadisi gereğince kırk hadis mecmuaları tertip etmişlerdir. Mu''cemu''l- Müellifîn ve Keşfu''z-Zunûn gibi eserlerde yüze yakın kırk hadis mecmuası tespit ettik. Ka''b b. Züheyr''in Hz. Peygamber''e Kasîde-i Bürde''yi hediye ettiği gibi onlar da kırk hadis risaleleri telif ederek Hz. Peygamber''e ithaf etmek suretiyle ümmetin kırk hadisi öğrenmelerini istemişler ve bu vesileyle de Hz. Peygamber''in (sallallâhualeyhi ve sellem.) şefaatini temenni etmişlerdir. Muhammed Taha hocamıza bu değerli eseri güzel Türkçemize kazandırdığı için çok teşekkür eder, kıymetli çalışmalarının devamını dileriz.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Menkıbelerle 40 Hadis, Usfuri Arapça Türkçe, Büyük Boy Ciltli Menkıbelerle 40 Hadis, Usfuri Arapça Türkçe, Büyük Boy Ciltli, Menkıbelerle 40 Hadis - Usfûri - Muhammed Bin Ebu Bekir - Ciltli, Türkçe Olan Bu Kitap Son Kısımda Orjinal Arapça İlavelidir.40 kısa hadis 40 hadisi şerif, 40 hadis türkçe, 40 hadis meali, hadisler, 40 hadis dinle,kırk hadis şerif, çocuklar için kırk hadis,h,adis i şerifler ve anlamları, hz hadisleri, hadisi serif sozleri,güzel hadis i şerif, 40 hadis i şerif, hadis i şerif sözleri, hadis i şerif ve anlamları, hadis i şerif programı, hadis i şerif nedir, hadis i şerif dinle, hadis i şerif facebook,, hadis i şerif, hadis i şerifler,, hadisi şerif sözleri kısa, hadisi şerif kısa, kısa kırk hadis, kırk hadis indir, kırk hadis slayt, kırk hadis kırk çizgi, kırk hadis meali, kırk hadis arapça türkçe, 40 hadis arapça, 40 hadis indir,, Muallim Neşriyat, Hadis Sünnet Kırk Hadis Kitabı - Usfuri
Menkıbelerle 40 Hadis, Usfuri Arapça Türkçe, Büyük Boy Ciltli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.