Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hz. Ks. Riyasetinde, 
Şefik Kocaman ve Muhammed Keskin Hocaefendi Yönetiminde
Marifet Dergisi Kasım 2012  Zilhicce Sayısı Çıktı...
108 Sayfa Renkli Kuşe Kağıt
Dergide Bu Ay:
Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hz. K.s'dan Sohbetler Bölümünde "Fazilet Kimlerindir? 
Din Nasıl Kabul Edilmelidir? Şeyhin Müşkillerden  Haberdar Edilmesi. - Berzah Nedir? - Gayya Nedir?
İnfakta Bulunmak" Konulu Sohbetleri...
-"Dine Davet Binası'ndan Haberler" Başlıklı Efendi Hazretlerine Ziyarete gelen sevenleri ile ilgili yazı ve fotoğraflar...
-Mahmud Efendi Hazretleri'nden Yakın Zamanda 2012 Yılı içerisinde Sadır Olan Sözleri...
-Dr. Usame Abdurrezzak Er- Rıfai'den "Seninle Alay Edenlere Karşı Biz Sana Yeteriz" Başlıklı Yazısı...
-Rasul Bölükbaşı Hocaefendi'nin "Geçerli İman ve Tevhid" Başlıklı Yazısı...
Yazıdan Bir Bölüm:
   İmanın lügat manası inanmak, kabul etmek ve karşı tarafı emin kılmaktır. Istılâhî manası ise Allah-u Teâlâ Hazretlerine, onun sıfatlarına ve o yüce varlığın zatında ve sıfatlarında noksanlıktan münezzeh ve kemâlât ile muttasıf olduğuna, O’nun Rasûlune ve Rasûlünün Allah katından getirdiği emir, nehiy, ahkam, kıssa ve haberlerine inanmak, şüpheye mahal vermeyecek şekilde bütün bunları tasdik etmek, hak ve en doğru olduğuna, bu emir ve nehiylerin oluşturduğu ahkâm-ı ilahinin alternatifi olamayacağına, doğruluğunun ve mükemmeliyetinin tartışılamayacağına inanmak, ayrıca bütün bunların naziri ve benzeri olamayacağını tasdik etmek ve bu tasdiğe halel verecek şeylerden imtina etmektir(uzak durmaktır).
   Allah’ın varlığını, kudret ve azametini kabul edip O’nun ahkâmını kabullenmemek, o ahkâmın sahibini de kabul etmemek demektir. İşte Mekke müşriklerinin imanı böyle bir iman olduğundan, bu iman onları küfür ve şirkten kurtaramadı.
-Mahmud Düzlü Hocaefendi'nin "Gerçek Alimlerin Alametleri" Başlıklı Yazısı...
-Ali Haydar Çetintürk Hocaefendi'nin "Kahramanlık Destanı: Kurban" Başlıklı Yazısı...
Yazıdan Bir Bölüm
Kurban olan Mevlasına yarına 
Hiç güvenmez servetine varına
Rıza-i Hak ve cennet diyarına 
Kendisini götürecek yol arar.
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
   Ahkâf sûresinin 28. ayetindede geçdiği gibi, lüğatta yaklaşmak (yakın olmak) manasına gelen kurbanın dinde ifade ettiği manayı bilmeyen Müslüman yoktur.
   Kurban’ın ahkamı (hükümleri) ile alakalı meseleleri, fıkıhta mâhir olan işinin ehli hoca efendilere havale ederek edebî bir pencere açıp, Kur’ân’ın fesâhat ve belâğatından dökülenlerin kırıntılarını toparlayarak sizlere sunmayı murad ediyorum.
   Gönüllerde gömülü manaların diriliğine şahitlik etmesi için kalemimden akan mürekkeplerin kurbanıma Allah’a (Celle Celâlühü) yaklaşmama sebeb olmasını Rabbulâlemin’den niyaz ediyorum.
   Aslında bütün ibadetlerin özünde (farz olsun nâfile olsun) kurban (yani Allah’a yakın olmak) vardır.
-Prof. Dr. Fehmi Ahmed Abdurrahman El- Kazzaz'ın (İmam-ı Azam Külliyesi Usuliddin Bölüm Başkanı/Ninova)
"Hacca Gidemeyenler İçin Gönül Tesellisi" Başlıklı Yazısı..
Yazıdan Bir bölüm:
 Hamd, Âlemlerin Rabbi olan Allah-u Teâlâ’ya, salât-ü selâm Nebiyy-i Ümmî Efendimiz Hazreti Muhammed ve O’nun bütün Âl-u Ashabı üzerine olsun.
   Sonra; Şunu ifade edeyim ki; Allah’ın Beyt-i Atik’ini ziyaret etmek için gönlü iştiyakla çırpınmayan hiçbir Müslüman olmasa gerek. Allah-u Teâlâ kime bu ziyareti takdir edip yazmışsa şüphesiz o muradına nâil olmuştur. Fakat geride kalanlar için ise buruk kalplere bir sükûnet, ruhlara bir gıda olsun diye "Haccın Alternatifleri” diye isimlendirebileceğimiz bir takım ibadetler ikame edilmiştir.
-Psikolog Murat Soydan'ın " Makyajlı Batının Gerçek Yüzü" Başlıklı Yazısı...
Abdulkerim Çevik Norşini'nin " TASAVVUF VE TOPLUM" Başlıklı Yazısı...
Yazıdan Bir Bölüm:
Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla
   Tasavvuf; Müslümanları sevmektir. Tasavvuf Müslümanların sevgisi ile peygamberin sevgisine, peygamberin sevgisi ile de Allah’ın sevgisine ulaşmaktır. Dolayısı ile tasavvuf topluma hizmettir; toplumla beraber olmaktır.
   Sahabe devrinden gönümüze kadar mutasavvıflar toplumun her kesimi ile iç içe olmuşlardır. Peygamber Efendimiz(Sallallahu Aleyhi ve Sellem) züht ve ilimde mümtaz olan sahabelerini değişik beldelere göndermek sureti ile irşat ve tebliğ görevini yerine getirmişlerdir.
   Bu metot tabiinler ve tabii tabiinler döneminde de devam etmiştir. Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve diğer İslami devletler bir memleketi fetih etmeden önce derviş ve ehl-i kalp insanlar vasıtası ile o milletleri ıslah ederek fetih hareketini gerçekleştirmişlerdir.
   Tarih gösteriyor ki Orta Asya ve Anadolu’nun fethi dervişler ile olmuştur. 10 ve 12. yy Cüneyd-i Bağdadi, Şeyh Abdulkadir Geylani gibi mutasavvıflar köy köy dolaşıp irşatta bulunmuşlardır. Bu özellik Abbasiler döneminde daha sık rastlanmaktadır. Bu durum daha sonraki İslam devletlerinde de uygulanmıştır. Osmanlı, Selçuklu Padişahları fetihlerini mutasavvıf üstatlarının yol göstermesi ile gerçekleştirmişlerdir. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul fethini üstadı olan Akşamsettin’in manevi yol göstermesi ile gerçekleştirmiştir.
-Dr. Muhyiddin Avvame Hocaefendi'nin "Peygamber Veraseti " Başlıklı Yazısı...
Yazıdan Bir bölüm:
   Bizi İslam ile izzetli kılıp, gönderilen muhterem Peygamberlerin efendisi Hazreti Muhammed’e (Ona ve Âl-i Ashâbı’na çok salât-u selâmlar olsun)ittiba ile şereflendiren Allah’u Teâlâ’ya hamd-ü senâlar olsun.
   Muhakkak ki ilim, Mevla Teâlâ’nın bir bahşişi ve yarattıklarından dilediğine ve seçtiği kimselere ihsan buyurduğu bir meziyettir.
   (Habîbim! Senden) sonra o kitaba kullarımız arasından seçmiş olduğumuz (sahâbe-i kirâmı ve kıyâmete kadar gelecek ümmet-i Muhammed’i, özellikle de) o (âlim) kişileri vâris kıldık.(Fâtır 32)

-LİBYA'da yıkılan Camiinin İmamı Muhammed Uceyl Yaşananları Marifet Dergisine Anlattı Başlıklı Roportaj...
-Ali Kara Hocaefendi'nin "Ahiret Halleri ve Ölüm Sonrası" Başlıklı Yazısı...
Yazıdan Bir Bölüm:
   Allah-u Teâlâ’ya sürekli hamd olsun, Habibi sallallahu aleyhi ve sellem üzerine sonsuz salat ve selam olsun.
   Muhterem kardeşlerim!
   Malum Prof. lardan biri Show tv ‘de yayınlanan konuşmasında ağzından baklayı çıkartıp maalesef İslam itikadının haricine düşmüştür. Bir çok yaldızlı mantıki, felsefi sözlerle, küfrünü örtmeye çalışsa da, maalesef kati Nas’ları inkar ettiği ve akli yorumlarla hevasına göre yorumladığı için iman dairesinden hariç kalmıştır... Allah-u Teâlâ tüm müminleri bu gibi fitnelerden muhafaza eylesin, ehli sünnet itikadı ve ameli salih üzere kendisine kavuşmayı nasip eylesin... Âmîn!http://www.kitaptakipcileri.com/Marifet-Dergisi-Kasim-2012-Zilhicce-Sayisi,PR-1523.html
   Porf.’un bazı sözlerini aktaralım; İnkar dolu bu sözleri nasıl söylemiş, artık siz anlayın...
   "Herkes için 150 sene ömür vardır, sana şu kadar ona o kadar vermekle Allah zalim midir? Herkese göre bir kader tayin ederse Allah zalim olur...
   Reenkarnasyonu dışlayamazsınız, ahiret inancının en büyük takviyesi reenkarnasyondur.
-Kübra Ülkü'nün "Niyetleri Düzeltmek" Başlıklı Yazısı...
-Ersoy Eryan'ın "AYASOFYA" Başlıklı yazısı...
-Fıkıh Heyeti Adına Emin Ali Yüksel Hocaefendi'nin " KURBAN" Başlıklı Kurbanla ilgili ibadetler ve fıkhı suallere cevaplar...
-Ahmed Sihabuddin Es- Sunusi'nin "Sadıklarla Beraber Olun" Başlıklı Yazısı...
Ve daha Fazlasını Marifet Dergisi Kasım 2012 Zilhicce Sayısında Bulabilirsiniz...
-Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hz.'nin Eserlerine %35 indirimle Kitaptakipcileri.com Sitemizden Kredi Kartı, Havale veya Kapıda Ödeme İmkanı İle Yurt İçi Kargo Güvencesinde Sahip Olabilirsiniz....

Mukaddime:
 Hayrı yaratan ve insanı hayra muvaffak kılan Allah’a hamd olsun.
   Bütün hayırları cemeden ve bize talim eden Rasulullah (sallahu aleyhi ve sellem) ‘e ve hayırda ona tabi olan al-u ashabına salat ve selam olsun.
   Her şeyden önce dergimizin birinci sayısına göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı siz değerli okurlarımıza teşekkür eder teveccüh ve iltifatınızın devamını dileriz. Hizmet ekibi olarak Efendi hazretlerimizin sıhhat ve afiyetinden sonra en çok arzuladığımız şey onun Müslümanlarla buluşmasını temin ederek kendisinden istifade edilmesini kolaylaştırmak idi. Bu gayeyle birçok ilmi oturumlar, umreler ve seferler tertip etmiş bulunmaktaydık.
   Buna rağmen Efendi Hazretlerimizin yaşı, sıhhat durumu ve beşeri takati sebebiyle elini öpmek, onunla aynı mecliste bulunmak ve mübarek cemalini temaşa etmek herkes için müyesser olmuyordu. Bu noktadaki talebi ise üç seneden beri dernek sitemizde yayınladığımız haberler, video ve fotoğraflarla biraz olsun hafifletmeye çalışıyorduk.
   Mevla Teâlâ Hazretleri çalışmalarımızı ihlas ve kabule karin eylesin. Amin.
   Bu sayımızda ise bu güne kadar yaptığımız çalışmalara ayrı bir çehre kazandıracak olan yeni bir hizmeti sizlere duyurmak istiyoruz.
   2009 Şam ziyareti esnasında Efendi Hazretlerimiz tarafından, hakkında "Bu kadın akıllı kadındır, bu kadının dediğini yapın” buyurulan Muhtereme Hacı Annemizin gayretleriyle Müceddid Mahmud Efendi vakfını kurmuş bulunuyoruz.
   Sultanımızın gereği gibi tanıtılması, anlaşılması ve isminin yaşatılması için kurmuş olduğumuz vakfımızın özenle hazırlanmış olan vakfiyesini de siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.
   Kurban bayramınızı tebrik eder, amellerimizi riyadan arındırarak kabul buyurmasını Yüce Mevlamızdan niyaz ederiz.
*Muhammed Keskin
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Marifet Dergisi Kasım 2012 Zilhicce Sayısı Marifet Dergisi Kasım 2012 Zilhicce Sayısı, Mahmud Ustaosmanoğlu Riyasetinde, Şefik Kocaman ve Muhammed Keskin Hocaefendi Yönetiminde Marifet Dergisi Kasım 2012 Zilhicce Sayısı Çıktı... - Dergide Bu Ay,Mahmut Ustasmanoğlu Efendi Hazretlerinden Sohbetler,Şefik Hoca, Muhammed Keskin Hoca, Mehmet Talu Hoca, Ali Kara Hoca,Kübra Ülkü, mahmut ustaosmanoğlu sohbetleri mahmut ustaosmanoğlu video ismailağa mahmut ustaosmanoğlu hayatı mahmut ustaosmanoğlu videoları ,mahmut ustaosmanoğlu sözleri ,,mahmut ustaosmanoğlu kimdir ,,mahmut efendi,Duaalrı, Tefsir, Kitap, İstikamet,Arifan,Cübbeli, Mahkemesi, 2 Kasım,, Ahıska Yayınevi, Marifet Dergisi Sayıları Marifet Dergisi Kasım 2012
Marifet Dergisi Kasım 2012 Zilhicce Sayısı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.