Lübab Tercümesi, İslam Fıkhı Muhtasarı Kuduri Şerhi, Abdülgani Meydani, Fatih Kalender, 2 Cilt Takım 1232 Sayfa

Lübab Tercümesi, İslam Fıkhı Muhtasarı Kuduri Şerhi, Abdülgani Meydani, Fatih Kalender, 2 Cilt Takım 1232 Sayfa

1.330,56 ₺
Aynı gün kargo
İslam Fıkhı Lübab Türkçe Tercümesi, Muhtasar-ı Kudur-i Şerhi, Abdulgani B. Talib El- Meydani
Mütercimler: Hüsamettin Vanlıoğlu, Abdullah hiçdönmez, Fatih Kalender, Emin Ali Yüksel
17x24 cm Ebat, Sert Kapak Ciltli, Şamua Kağıt, 2 Cilt Takım Toplam 1232 Sayfa
"Bu eser, el-Muhtasar olarak meşhur olan, Ebu'l-Hüseyin Ahmed b. Muhammed b. Ahmed b. Ca'fer el-Bağdâdi’ye (v. 428/1037) ait Muhtasaru'l-Kudûri’nin mükemmel şerhlerinden biridir. Hicrî V. asırda kaleme alınan el-Muhtasar, VI. asırda telif edilmeye başlanan "metin­ler" den sayılmıştır ve ders kitabı olarak okutulmuştur. İslam hukukçuları ve halk nezdinde en ziyade itibar gören el-Muhtasar, Abdülganî b. Tâlib b. Hammâde el-Meydânî (v. 1298/1881) tarafından, el-Lübâb fi şerhi'l-Kitâb ismiyle şerhedilmiştir. Bu gün Kudûrînin Muhtasar'ırının şerhleri arasında en yaygın olanıdır.
Eserde abdest, gusül, teyemmüm, hayz, namaz, cenaze, oruç, zekat, hac, alış-veriş, ticaret hukuku, şirketler, nikah, talak, hadler, kurban, yemin, şahitlik, helal ve haramlar ile feraiz gibi ibadet, muamelat, münakehat ve ukubata dair temel fıkıh meseleleri şerhedilmiştir.

Yazar: Abdülgani B. Talib El Meydani
Katagori: İslam Fıkhı
Sayfa Sayısı: 1232
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2017
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Lübab Kitabı Yazarı Abdülganî b. Tâlib Meydânî kimdir? Hayatı ve Eserleri hakkında Bilgi:
Abdülganî b. Tâlib b. Hammâde el-Meydânî el-Guneymî ed-Dımaşkî (ö. 1298/1881) Hanefî fakihi, muhaddis ve mutasavvıf. 1222 (1807) yılında Dımaşk’ın Meydan semtinde doğdu. Temel eğitimini babasından aldı ve Kur’an’ı ezberledi. Seyyid Muhammed eş-Şürefâ Mektebi’ni bitirdikten sonra Ömer Efendi el-Müctehid’den Hanefî fıkhı, ferâiz, hadis ve nahiv okudu. 1244-1252 (1828-1836) yılları arasında hizmetinde bulunduğu Hanefî âlimi Muhammed Emîn İbn Âbidîn’den fıkıh, usul, hadis ve Arapça dersleri aldı. Ayrıca yardımcılığını yaptığı Hasan b. İbrâhim el-Baytâr, Şeyhülislâm Bâcûrî, Abdurrahman b. Muhammed b. Abdurrahman el-Küzberî, Ebû Osman Saîd b. Hasan b. Ahmed el-Halebî, Abdülganî es-Sakatî, Hâmid el-Attâr, Abdullah el-Kürdî, Mekke Hanefî müftüsü Abdullah el-Mîrganî, Mısır ulemâsından Mustafa Mübellit, Yafa müftüsü Hasan b. Selîm b. Selâme ed-Decânî, Kudüs müftüsü Tâhir Efendi ile Ahmed Baybars’tan ve defalarca gittiği hac sırasında Hicaz ulemâsından faydalandı. Fürû, usul ve münazara konularında saygın bir mevki elde etti. Tartışma meclislerinde kendini göstermeyi sevmez, ancak sorulara cevap vermekten kaçınmaz, ilmini gizlemezdi. Şairlik yönü de bulunan Meydânî’nin talebeleri arasında Tâhir el-Cezâirî, Saîd b. Abdullah eş-Şertûnî ve Bağdat nakibi Selman Efendi el-Kâdirî gibi şahsiyetler bulunmaktadır. 1860 yılında Dımaşk’ta müslümanlarla hıristiyanlar arasında çıkan çatışmalar sırasında etkili vaazlarıyla halkı yatıştırarak binlerce kişinin hayatına mal olabilecek gelişmelerin önüne geçti. Zühd ve takvâ sahibi bir âlim olan Meydânî camilerin imarı, fakirlerin gözetilmesi gibi hayır işleriyle uğraşırdı. 4 Rebîülevvel 1298 (4 Şubat 1881) tarihinde Dımaşk’ta vefat etti. Kabri şehrin doğu tarafındaki Bâbullah Kabristanı’ndadır.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Lübab Tercümesi, İslam Fıkhı Muhtasarı Kuduri Şerhi, Abdülgani Meydani, Fatih Kalender, 2 Cilt Takım 1232 Sayfa Lübab Tercümesi, İslam Fıkhı Muhtasarı Kuduri Şerhi, Abdülgani Meydani, Fatih Kalender, 2 Cilt Takım 1232 Sayfa, İslam Fıkhı Lübab Türkçe Tercümesi Kitabı Muhtasar-ı Kudur-i Şerhi Abdulgani B. Talib El- Meydani hüsamettin vanlıoğlu fatih kalender muallim yasin yayınevi sipariş, Muallim Neşriyat, Fıkıh - İlmihal kuduri şerhi lübab tercümesi, muallim
Lübab Tercümesi, İslam Fıkhı Muhtasarı Kuduri Şerhi, Abdülgani Meydani, Fatih Kalender, 2 Cilt Takım 1232 Sayfa

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.