Kalp Aleminden Sohbetler, Muhammed Rahmi Efendi, Büyük Boy Ciltli

Kalp Aleminden Sohbetler, Muhammed Rahmi Efendi, Büyük Boy Ciltli

Kategori
Yayınevi
Barkod
Tefciru't- Tesnim Fi Kalbin Selim
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Kalp Âleminden Sohbetler - Muhammed Rahmi Efendi
Tefciru't- Tesnim Fi Kalbin Selim
Büyük Boy Ciltli - 495 Sayfa - Konularına Göre Ayrılmış Sohbetler

Yazar: Muhammed Rahmi Efendi
Tercüme: Muhammed Taha
Yayın Yönetmeni: İsmail Çelik
Katagori: Vaaz -Sohbet- Konulara Göre Ayrılmış Sohbetler
Sayfa Sayısı: 495
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Tefcirut tesnim kitabının müellifi Muhammed Rahmi Efendi merhum eğinli Abdullah Efendi’nin oğludur. Doğum tarihi bilinmiyor. 1909 da Mektebi Nüvvab müdürü iken İstanbul’da genç denecek bir yaşta vefat etti. Edirne kapısı haricinde Halebi merhumun yakınına defnedildi. www.kitaptakipcileri.com
Uzun müddet Fatih dersiamlığı yaptı. Halkai tedrisinde pek çok talebe yetiştirdi. Meşhur Bafralı Ahmed Hamdi Efendi bu zatın talebesidir.

Eğinli Mehmed Rahmi Efendi ismi ile maruf olan bu zatın pek çok eserleri mevcuttur. www.kitaptakipcileri.com
Te’lif olsun, tercüme olsun, her eserin defalarca tashih edilse bile noksanlarının bululnmamamsı mümkün değildir. İmam-ı Şafii ‘(ra) fıkha dair " Kitab-ül Ümm” adlı isimli kıymetli eserini yazıp noksanlarını tashih için baştan sona okur, bazı hatalar bulup düzeltir. Sonra tekrar okur, her defasında hatalar bulur. Yetmişinci okuyuşundan sonra bütün beşer adına beşerin acziyyetini ifade eden şu sözleri söyler:
 "Kitabı (Kuran-ı Kerimi)ni tashihten münezzeh olan Allahü Teala her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir.”
 Tercüme işi bittikten sonra tashih niyetiyle, büyük bir titizlik içinde baştan sona tekrar tekrar okuduk. Buna rağmen kitapta olabilecek hatalardan dolayı Rabbimizin affını, okuyucularımızın müsamahasını ümit ederiz. www.kitaptakipcileri.com

Elimizdeki bu kıymetli eser son derece faideli bir nasihat kitabıdır. Ancak bu kitap veya kitabın emsalleri olan kitaplardan istifade ederek sohbet ve nasihat edecek olan nasihatçılar şu hakikati hiçbir zaman  unutmamalıdırlar: Her kitap yazıldığı zamanın şartlarına göre kaleme alınmıştır. Bunları zamanımız insanlarına aktarırken mutlaka sıkı bir süzgeçten geçirmeli, ondan sonra anlatılmalıdır. Tebliğde muktezayı hal ve muktezayı zaman çok mühimdir.
 
Böyle kıymetli bir eseri Türkçeye kazandırmanın sevinci içindeyiz. 
Bütün güzellikler Allahü Teala’ya mahsustur. Hata ve kusurlar ise bizdendir. Ümmeti Muhammed’e hayırlı olması dileğiyle….

Bütün hamd-ü sena her şeyi kaplayan rububiyeti ile mahlukatı devamlı ve ebedi olarak terbiye edip kabiliyetlerine göre her türlü kemale mazhar kılan Allahü Teala’ya mahsus ve racidir.

Bütün salatü selam yaratılanların en faziletlisi ven mükemmeli , peygamberlerin imamı ve sonuncusu, Allahü Teala’nın habibi Hz. Muhammed Mustafa’nın mukaddes ruhuna aittir.

Rabbimizin rahmet ve rızasının Rasulullah’ın al ve ashabı, onların yol ve izinden giden, kıyamete kadar da gidecek olan mü’minler üzerine olmasını mevlanın fazl-ı kereminden isteriz.
 www.kitaptakipcileri.com
Yüce Rabbimiz bizleri yaratmış, iman ve amel ile mükellef tutmuş, vazifelerimizi bildirmek, dinini tebliğ etmek içinde peygamberimizi göndermiştir. Efendimiz ‘sav) "Din nasihatle kaimdir” buyurarak vaaz ve nasihatin ehemmiyetine işaret buyurmuş, hayatı boyunca bizlere numune-i imtisal olmuştur. Asrı saadetten günümüze kadar da onun yolundan gidenler gerek va’z-u nasihatla ve gerekse kitaplar te’lif ederek Müslümanları irşad etmenin yollarını aramışlardır. Böylece sayısız eserler meydana gelmiştir. Elinizde bulunan bu kitap da itikad, ibadet, ahlak ve nasihat dalında Arapça olarak te’lif edilmiş çık kıymetli bir eser olmasına  rağmen, bu güne kadar dilimize tercüme yapılmamıştı.

Böylesine kıymetli bir eseri günümüz Müslümanlarının istifadesine sunmak maksadıyla tercümeye başladık. Rabbimizin inayeti ile tamamlamaya muvaffak olduk.
Aslıyla menfaatlandığı gibi tercümesiyle de menfaatlanması dileklerimizle…. www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Kalp Aleminden Sohbetler, Muhammed Rahmi Efendi, Büyük Boy Ciltli Kalp Aleminden Sohbetler, Muhammed Rahmi Efendi, Büyük Boy Ciltli, Kalp Âleminden Sohbetler Kitabı, Muhammed Rahmi Efendi, Tefciru't- Tesnim Fi Kalbin Selim, Büyük Boy Ciltli - 495 Sayfa - Konularına Göre Ayrılmış Sohbetler, vaaz ve hutbe konuları, vaaz ve hutbeler, vaaz sohbet, hutbe defteri, vaaz konular, vaaz engüzel,, vaaz nedir,hutbeler vaazlar, ramazan vaazları vaaz, görgü kuralları vaaz, vaaz örnekleri, güncel vaaz vaazları, güncel vaaz ilgili vaazlar, güncel vaaz konuları, sunu vaaz,menba sohbet, dini sohbet kitapları, vaaz kitapları,muallim, neşriyat, konya,istanbul,, Muallim Neşriyat, Sohbet Vaaz Tefciru't- Tesnim Fi Kalbin Selim
Kalp Aleminden Sohbetler, Muhammed Rahmi Efendi, Büyük Boy Ciltli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.