Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan, Nilhan Sultan Osmanoğlu

Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan, Nilhan Sultan Osmanoğlu

Kategori
Barkod
kadın padişah kitabı, yakınplan
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan, Nilhan Sultan Osmanoğlu
"Sultan Abdülhamid'in torunu, Hanedan üyesi Nilhan Sultan Osmanoğlu'nun kaleminden Mahpeyker Kösem Sultan romanı:
KADIN PADİŞAH
Osmanlı Devleti'nin en tartışmalı dönemlerinden biri: Sultan Ahmed, Sultan Dördüncü Murad ve Sultan İbrahim'in saltanat yılları...
Bir tarafta Safiye Sultan, bir tarafta Mahpeyker Kösem Sultan ile Mahfiruz Hatice Sultan...
Taht kavgalarının zirveye ulaştığı, kardeş katlinin tartışıldığı, veraset sisteminin değiştiği sancılı günler.
Anadolu'daki Celali isyanlarını payitahta taşıyıp karmaşanın idareyi bozguna uğratması için tezgâh kuranlar... Birbirlerine diş bileyen Yeniçeri ve Kapıkulu Ocakları... Sipahilerin, bostancıların, ağaların darbe planları.
Tarihimize Kadınlar Saltanatı ve Ağalar İdaresi ismiyle geçen Osmanlıların var olmak kavgasının perde arkası.
KİTABIN YAZAR NİLHAN SULTAN OSMANOĞLU KİMDİR? Hayatı Hakkında Bilgi:
Nilhan Osmanoğlu Sultan, Osmanlı Hanedanı’nın yaşayan 15 kadın üyesinden biridir ve sultan sıfatını taşmaktadır. 1987 yılında  İstanbul doğan Nilhan Osmanoğlu’nun babası Orhan Osmanoğlu Şam ‘dır. Dedesi Harun Osmanoğlu Lübnan Cünye’de doğmuştur. Harun Efendi’nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedan üyelerinin 1924’de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut’a gittiler.
Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam’da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935’te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi’nin de 1937’de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu’nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yurt dışında olan aile, 1974’de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam’dan İstanbul’a geldi. Lefke Avrupa Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğu.
Enderun eğitimi veren, Nilhan Sultan Enderun Eğitim ve Araştırma Derneği’nin kurucusu ve babaannesi Kösem Sultan hakkında bilgilerini okuyucularıyla paylaştığı "Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” adlı romanın yazarıdır.
İngilizce ve Arapça bilen Nilhan Sultan Osmanoğlu’nun Hanzade isminde bir kızı ve Mehmed Vahdeddin isminde bir oğlu vardır.

Yazar: Nilhan Sultan Osmanoğlu
Katagori: Tarih/Kösem Sultan
Sayfa Sayısı: 184
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2017
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan, Nilhan Sultan Osmanoğlu Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan, Nilhan Sultan Osmanoğlu, Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan, Nilhan Sultan Osmanoğlu, 'Sultan Abdülhamid'in torunu, Hanedan üyesi osmanlı tarihi romanı incele sipariş, Yakın Plan Yayınları, Tarih kadın padişah kitabı, yakınplan
Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan, Nilhan Sultan Osmanoğlu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.