İman - İslam İlmihali 1. Cilt - Ahmet Mahmut Ünlü/Cübbeli Ahmet Hoca 
 Kitap Seri No: Resail-i Ahmediyye 64
Büyük Boy 17x24 cm Ebat - Sert Kapak Ciltli - Şamua Kağıt - 816 Sayfa
 "İnanç Esasları, Abdest, Gusül, Kadın Halleri, Namaz, İmamet, Cemaat,Cuma ve Bayram Namazları, Yolcuya Ait Meseleler, Cenaze Namazı Hakkındaki Hükümleri Beyan Eden İman İslam İlmihali"
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Ahmet Mahmut Ünlü/Cübbeli Ahmet Hoca
Kitap Saeri No: Resail-i Ahmediyye 64
Katagori: İlmihal, İbadet, Fıkıh, İnanç
Sayfa Sayısı: 816
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Sert Kapak Ciltli
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri

Şu bilinsin ki ilmihal; fıkıh ilminden bir bölümdür. Fıkıh kelimesinin lügat manası anlayış demektir. Din ıstılahı (kullanımı)nda ise fıkıh ilmi, şeriat ahkamını ve dînî hükümleri bilmekten ibarettir ki bu ilim, farz-ı ayn ve farz-ı kifâye olmak üzere iki kısma ayrılır.
Fıkhın farz-ı ayn olan kısmı, evvelâ doğru itikat (inanç)ları bilmektir.
Dinin hükümleriyle ilgili ise; taharet, namaz ve oruç meseleleri gibi her mükellefe gereken konuların bilinmesidir. Yine böylece şeriatın bir insana gerekli kıldığı her ibadetle ilgili ahkamı öğrenmesi de o insan üzerine farz olur. Mesela malı olanın, zekâtla ilgili meseleleri, üzerine hac farz olanın hac hükümlerini ve ticaret yapanın, ilgili konuları bilmesi farzdır.
Iste Enes (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edilen: "Ilim tahsîli her Müslüman erkek (ve kadın) üzerine farzdır” (Ibnü Mâce, Mukaddime:17, no:224, 1/81; Begavî, Me‘âlimü’t-Tenzîl:3/130) hadîs-i serî bu ilimden bahsetmektedir ki aynı zamanda
bu ilme "İlmihal” denir. SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bu ilimden ne kastedildiği konusunda farklı açıklamalar yapılmışsa da bu îzahlar arasında en benimsenecek görüşe göre, farz olan bu ilimden maksat, İslamın beş şartını öğrenmektir.
Tabî ki namaz ve oruç, zengin-fakir demeden herkesi ilgilendirdigi için onlar hakkındaki hükümleri bilmek her Müslümana farzdır. Hac ve zekatın farziyetinde ise, zengin olmak, sağlıklı olmak ve yol güvencesi bulunmak gibi birtakım şartlar mevcut olduğundan, bu şartları haiz olan kimselerin bunlarla ilgili hükümleri de öğretmeleri farz olur.
Bu vesilesiyle siz okurlarıma sunu taahhüd edebilirim ki iki cilt olacak bu ilmihal kitabı her Müslümana, bilip inanması ve amel etmesi farz olan tüm konuları beyan etmektedir, dolayısıyla bu eseri düzgün bir şekilde öğrenip, esine ve çoluk çocuğuna öğreten kisiler ahiret sorumluluklarının büyük bir bölümünden insâallah kurtulacaklardır.
Gayret bizden, tevk (muvaak kılmak) Cenâb-ı Hakk’tandır. Yüce
Rabbim, inancımızı ve amellerimizi bu eserde beyan edilen ilimlere uyarlamayı cümlemize müyesser eylesin. Âmîn!
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İman İslam İlmihali ve İnanç Esasları, Cübbeli Ahmet Hoca, 1. Cilt ŞAMUA KAĞIT İman İslam İlmihali ve İnanç Esasları, Cübbeli Ahmet Hoca, 1. Cilt ŞAMUA KAĞIT, Lalegül tv neşriyat yayıncılık, İman - İslam İlmihali 1. Cilt, Ahmet Mahmut Ünlü/Cübbeli Ahmet Hoca ,Resail-i Ahmediyye 64,tuana çarşı,büyük islam ilmihali,kitap satış ve sipariş,abdest,son yeni çıkan kitabı ürünleri alışverişi, Cübbeli Ahmet Hoca, Lalegül Dergisi Yayınları resail-i ahmediyye 64
İman İslam İlmihali ve İnanç Esasları, Cübbeli Ahmet Hoca, 1. Cilt ŞAMUA KAĞIT

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.