Haccın Sırları ve Hikmetleri, İmamı Gazali

Haccın Sırları ve Hikmetleri, İmamı Gazali

Yayınevi
Barkod
Haccın Sırları Hikmetleri - Çelik
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Haccın Sırları ve Hikmetleri - İmam-ı Gazali
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: İmam-ı Gazali
Terceme: Harun Ünal
Kapak Tasarımı: Yunus Karaaslan
Katagori: Haccın Sırları ve Hikmetleri
Sayfa Sayısı: 248
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Hac ibadeti; İslam’ın rükünleri ve farzları arasında yer alan bir ibadettir. Ömürde bir defaya mahsus olmak üzere yerine getirilmesi istenen bir ibadet görevidir. Bu, ibadetlerin bir mührü/sonu, İslam’ın tamamlanması ve dinin de kemale ermesi demektir. Çünkü Yüce Allah aşağıdaki âyeti bununla ilgili olarak indirmiştir;

"Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam’ı beğendim.” (Maide, 5/3)

Bu ibadetle ilgili olarak da Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdular:
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
”Gücü olmasına rağmen hac ibadetini yerine getirmeden ölen bir kimse, dilerse Yahudî, isterse Hıristiyan olarak ölsün.” (İbn Adiyy, Ebu Hureyre’den rivayet etmiştir.)

Bu öylesine bir ibadettir ki, onun yerine getirilmemesi halinde, din kemal derecesini yitirmiş olmaktadır. Onu terk eden bir kimse de inançta adeta Yahudi ve Hristiyan ile denk tutulmaktadır. 

İşte önemi bu derece büyük olan bir ibadetin mutlaka açıklanması, farzlarının öğretilmesi, sünnet ve adabının, fazilet ve sırlarının bilinmesi gerekir. İşte biz bütün bu konuları üç bölüm içerisinde Allah’ın bizi muvaffak kılmasıyla anlatmaya ve açıklamaya gayret gösterdik. Şöyle ki:
Haccın, Mekke şehrinin ve Beyt-i Atîk (Kâbe’nin) faziletleri, 
rükünleri, vücub şartları. 
Yolculuktan itibaren gidip gelinceye kadar izlenmesi gereken ameller.
İnce adabı, gizli sır ve hikmetleri ve bâtınî / manevî ameller.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Haccın faziletleri, Beytullah’ın, Mekke ve Medine’nin faziletleri ve bu iki beldeyi Yüce Allah’ın tehlikelerden nasıl koruduğu, Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi’yi ziyaret.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Haccın vücubunun / farz oluşunun şartları, rükünlerinin sıhhati, vacibleri ve sakıncalı olan hususlar. 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Haccın Sırları ve Hikmetleri, İmamı Gazali Haccın Sırları ve Hikmetleri, İmamı Gazali, Haccın Sırları ve Hikmetleri - İmam-ı Gazali,paulo coelho kitap, umre kitap, hac kitabı, paulo coelho hac, hac yazarın, hac yorum, hac yolunda, hac umre rehberi,imam gazali kitap, gazali eserleri, gazali kimdir, imam gazali kitapları indir, imam gazali kitapları pdf, imamı gazali kitapları indir, imam gazali ölüm ve ötesi,haccın yapılışı, haccın vacipleri, haccın farzları nelerdir, haccın çeşitleri, haccın farzı kaçtır,diyanet, hac umre firmaları, hac umre kıyafetleri, hac umre malzemeleri, hac umre dünyası, hac umre hediyelikleri, hac umre haberleri, hac umre malzemeleri istoç, haccın farzları ve vacipleri, haccın sünnetleri, haccın farzları diyanet, imam gazali kalplerin keşfi,hac ilmihali özet, hac ilmihali kitap, hac soruları, hac ilmihali indir, diyanet, hac rehberi, hac ilmihali pdf,, Çelik Yayınevi, İbadet - Ameller Haccın Sırları Hikmetleri - Çelik
Haccın Sırları ve Hikmetleri, İmamı Gazali

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.