Günahkarın Zikir Defteri, Bilsen Günah Ne Büyük Bir Fırsattır

Günahkarın Zikir Defteri, Bilsen Günah Ne Büyük Bir Fırsattır

Barkod
Pamuk Dua-115/P17
Aynı gün kargo
Günahkârın Zikir Defteri, Bilsen Günah Ne Büyük Bir Ffırsattır...

Hazırlayan: Arif Pamuk
Sayfa Sayısı: 192
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Günah bazen kısacık bir hayatı ebedi hayata tercih etmenin, bazen de akabinde pişman olup gözyaşı dökmenin bir tetikleyicisidir. İşte bu ikinci günah, mümin için öylesine bir fırsattır ki, peşinden yapılacak içten bir tevbe ile mümin hem Rabbini sevindirir, hem kendi derecesini yükseltir. Günahkarın Zikir Defteri adını verdiğimiz bu eser sizlerin hayatında çok şeyler değiştirecektir.

KİTABIN KONUSU:
Günah bazen kısacık bir hayatı ebedi hayata tercih etmenin, bazen de akabinde pişman olup gözyaşı dökmenin bir tetikleyicisidir.
İşte bu ikinci günah, mümin için öylesine bir fırsattır ki, peşinden yapılacak içten bir tevbe ile mümin hem Rabbini sevindirir, hem de kendi derecesini yükseltir.
 
 
KİTABIN ÖZETİ:
"Ey gayb hazinelerinden putpereste de, ateşpereste de rızık veren Allah’ım! Sen ki düşmanlarını bile gözetiyorsun, dostlarını hiç mahrum bırakırmısın?”
Şüphesiz insanın günah işlememesi mümkün değildir. "Rabbim! beni günah işlemekten masum kıl da artık hiçbir zaman sana karşı asi olmayayım! diye dua eden İbrahim Ethem’e Kabe’den yükselen şu ses ne kadar anlamlıdır: "Ey İbrahim! Benim seni masum kılmamı istiyorsun . Mü’min kullarımın hepside bunu istiyorlar. Ben onları günahsız kıldığım takdirde ihsanımı kime yapar ve kimi bağışlarım?”
En mühim dava işlenen günahın ezikliğini yaşamak, o günahı bağışlayacak  bir Rab olduğunu bilip içten bir kalp ile O’na yönelebilmektir.
İçinde günah barındıran ibadet – içinde sevap barındıran günah, Allah’a yaklaşmanın temeli, kulun tevbesi karşısında Allah’ın Sevinci, gerçek tevbe, insanı günah kirinden arındıran ameller, tesbih namazının fazileti, Kelime-i Şehadetin gücü, On saniyede günahlardan temizlik, zikir defteri gibi başlıklar altında toplanmış bilgi hazinesi.
 
KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER:
"Bilsen günah ne büyük bir fırsattır…” diye başlıyor kitabına Arif Pamuk ve öyle duru öyle akıcı anlatıyor ki kitabı bir çırpıda bitiriyorsunuz. Ama bitiripte diğer kitaplarınızla birlikte rafa kaldırmak içinizden gelmiyor. Tevbe ve istiğfarın Allah katındaki değerini, Allah’a yaklaşmanın temelini bu kitapla daha da bir zevkle öğreniyorsunuz.  Gerçek tevbenin nasıl olacağını, geçmişte işlediğimiz günahları affettirebileceğimiz ameller olduğunu, en önemlisi bunları hangi zikir ve dualarla yapmamız gerektiğini yüce Allah’ın affediciliğini sıkmadan, uzatmadan, örnekler ve diyaloglar kullanarak anlatıyor yazar. Her müslümanın kitaplığında bulunması, ve mutlaka okunulası bir kitap…
 
KİTABIN YAZARI HAKKINDA BİLGİ:
Arif Pamuk:
1945 yılında Giresun Alucra ilçesine bağlı Yükselen köyünde dünyaya gelmiştir. 10 yaşından itibaren Pamuk Hoca namıyla anılan babasının peşinden il il dolaşmıştır. Delikanlı yaşları Beykoz’da geçmiştir. Orta öğrenimini yarıda bırakıp din eğitimine ağırlık vermiştir. Bu arada okul tahsilini de dışarıdan tamamlamıştır. İstanbul’un çeşitli camilerinde 16 yıl imamlık ve müezzinlik yapmıştır. Ömrünün büyük bir kısmını bitkilere adamış bir din adamının şifalı bitkiler konusuna olan ilgisi hekimler ile okuyucu arasında köprü olmasına sebep olmuştur.
Hayatımızın her döneminde kitaplarına başvurduğumuz bir isim Arif Pamuk. Neredeyse her evde, her camide ya da Kur’an kurslarında onun bir eserine rastlamak mümkün. Çocukken elimize aldığımız ilk Elifba’lar da, daraldığımızda bize huzur veren dua kitapları da onun. Yasin, Tebârake ve Amme surelerinin bulunduğu cüzleri, birçok soruya cevap veren fıkıh eserleri, saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce kitabı var.
KİTAPTAN ALINTILAR:
Bir hadis-i şerifte, Hazreti Peygamber Aleyhisselam: ” Kul bir günah işleyince, melekler onu altı saat boyunca yazmazlar. Kul bu saatler içinde tevbe edip affını dilerse, o günah artık kaydedilmez. Kul günahına tevbe ederek af dilemezse, melek de ona yalnız bir günah yazar” buyurmuştur.
 
Onbeş saniyede Cenneti Kazanmak
"Farz namazlarından sonra Ayetel Kürsi’yi okuyanla cennet arasında yalnızca ölüm vardır.” buyuruyor sevgili Peygamberimiz.
 
Uygulaması Kolay, Yapanı Az Zikirler
Allah’ın Resulü (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuştur: ” İki haslet vardır ki, onlara devam eden Müslüman, muhakkak cennete girer. İyi biliniz ki onlar kolay şeylerdir, fakat onları uygulayanlar az kimselerdir. O iki haslet şudur: "Her farz namazın arkasından; 10 defa Sübhânellâh, 10 defa Elhamdülillah, 10 defa Allâhü Ekber demek. Yatağa girildiği zaman da; 33 defa Sübhânellâh, 33 defa Elhamdülillah, 33 defa Allâhü Ekber demektir.”(Tirmizi, İmam-ı Ahmed, Buhari, Ebu Davud, Nesei, İbni Mâce ve İbni Hibban) 
Günah, Tevbe, Pişmanlık, Ümit, Af İle İlgili Hadisler Mumsema 877 Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Yedi helâk ediciden kaçının!" 
Denildi ki: 
"Ey Allahın Resûlü, onlar nedir?" 
Şöyle buyurdu: 
"Allaha ortak koşmak, sihir yapmak, haksız yere adam öldürmek, yetim malı yemek, zina etmek, cihad günü cepheden kaçmak, namuslu hanımlara iftira atmak" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Buhârî
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Mümini öldürmek, Allah katında, dünyanın yıkılmasından daha büyüktür" 
Büreyde radıyallahu anh Nesêî

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Eğer gök ehli ile yer ehli ortaklaşa bir mümini öldürseler, Allah hepsini ateşte yüz üstü süründürür" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Tirmizî

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Kim kendini asarsa, cehennemde de kendini asacak Kim kendini bir âletle öldürürse, cehennemde de kendini âletle yaralayacaktır" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Buhârî
 Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Ümmetimin tamamı affedilmiştir, ancak günahlarını ilan edenler müstesna!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh Buhârî 

882 Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Açıkça günah işleyen fâsıkın aleyhinde konuşmak gıybet sayılmaz Açıkça günah işleyen hâriç, ümmetimin her ferdi affedilecektir" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Rezîn

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Canım elinde olan Allaha yemin ederim ki, eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi yok eder, yerinize günah işleyip tevbe eden, Allahın da bağışladığı başka bir toplum getirirdi" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Müslim

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Allah, dünyada bir kulunun ayıbını örterse, kıyamet gününde de mutlaka onun ayıp ve kusurunu örter" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Müslim
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin zamanında, bir adamın ismi Abdullah, lâkabı Hımâr idiBazen Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemi güldürürdü içki içtiği için, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem onu cezalandırmıştı 
Bir keresinde yine içmiş ve sarhoş olarak getirilmişti Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem emretti, ceza uygulandı 
Bunun üzerine cemaatten bir adam: "Allahım! Ona lânet et, amma da çok içiyor ve cezalandırılıyor bu adam!" deyince, Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: 
"Onu lânetleme! Bu adam hakkında bildiğim tek şey, onun Allah ve Resûlünü sevmiş olmasıdır" 
Ömer radıyallahu anh Buhârî
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Bir kul tekrar tekrar günah işler ve her defasında, "Allahım! Benim günahımı bağışla!" der 
Allah da: "Kulum günah işledi, affedecek, ya da sorumlu tutacak bir Rabbinin bulunduğunu bildiHaydi istediğini yap! Ben seni bağışladım!" buyurur" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Buhârî

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, bize sabaha kadar eski toplumları anlatırdı, sadece namaz için kalkardı 
İbn Amr radıyallahu anh Ebû Dâvud

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Hayatında hiçbir iyilik yapmamış bir adam ailesine dedi ki: 
"Ölürsem beni yakın, sonra yanık bedenimi öğütün, külümü rüzgâra saçın!" 
Ölünce, çocukları onun vasiyetini yerine getirmişler 
Bunun üzerine Allah, yere: "Haydi onun parçalarını biraraya getir!" emrini vermiş Yer de bu emri yerine getirmiş ve adam hemen dirilmiş 
Allah buyurmuş: 
"Niçin böyle yaptın?" 
"Sen en iyi bilensin Rabbim! Ben bunu senden korktuğum için yaptım," deyince, Allah onu hemen bağışlamış" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Buhârî

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Eski zamanlarda birbirine zıt iki kişi vardı Biri günahkâr, diğeri son derece dindardı Dindar olan öbürüne: 
"Yapma, günah işlemekten geri dur!" derdi 
Bir gün yine onu günah işlerken görünce, şöyle dedi: "Vazgeç!" 
Öteki: "Beni Rabbimle başbaşa bırak, aramıza girme! Başıma muhafız mı gönderildin!" diye çıkıştı
Dindar olan, "Vallahi, Allah seni asla bağışlamaz!" dedi 
Derken, Allah onların ruhlarını aldı Alemlerin Rabbi huzurunda biraraya geldiler 
Allah teâlâ, son derece dindar olana, "Benim elimde olanı önlemeye senin gücün yeter miydi!" dedi 
Günahkâr olana ise: 
"Haydi sen git, rahmetim sayesinde cennete gir!" 
Öteki için de: 
"Haydi bunu da ateşe götürün!" buyurdu" 
Ebû Hureyre radıyallahu anh Ebû Dâvud 

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: 
"Sizden önce yaşayanlar arasında Kifl adında bir adam vardı Hiçbir günahı işlemekten çekinmezdiMuhtaç olduğunu bildiği bir kadına geldi ve ona çok para verdi Onunla yatmak istediğinde, kadın titremeye ve ağlamaya başladı 
"Neden ağlıyorsun?" diye sordu 
"Ben bu işi hayatımda hiç yapmadım ihtiyacım olduğu için bu duruma düştüm," deyince, adam kendini şöyle demekten alamadı: 
"Sen Allah korkusuyla böyle davranıyorsun ha! Öyleyse ben neden Allahtan korkmayayım? Verdiklerim senin olsun, haydi git! Serbestsin Vallahi ben de bundan sonra Allaha asi gelmeyeceğim"
Adam o gece öldü Kapısına, "Allah, Kifli bağışlamıştır," diye yazıldı Halk, bunu görünce şaşıp kaldılarBunun üzerine Allah, peygamberlerine vahyedip, onun durumunu bildirdi" 
İbn Ömer radıyallahu anh
Ebu Derda ( R.A ) den: Resülü Ekrem (s.a.v) Hz.’leri size amellerinizin en hayırlısı ve sevap bakımından en temiz olan mertebelerinizi yükselten altın pırlanta infak etmekten ve harp meydanında düşmanlarınızla çarpışmaktan daha hayırlı bir ameli haber vereyim mi: diye sordu. Ashab, Evet ya Rasulallah dediler. Rasulümüz Allah (c.c) Hz.’lerini zikretmektir. Buyurdular… Peygamber Efendimiz.: Cennette herşey var. Dünyadaki hiçbirşeye hasret çekilmez, ancak dünyada zikirsiz geçen saatlere acıyıp ne olaydı da, o boş geçirdiğimiz saatleri de zikir ile geçirseydik diye hasret çekeceklerdir . Buyurmuştur. Peygamberimiz: Mü’minin üç kalesi vardır. Birisi zikrullah birisi Kur’an  okumak, diğeri de namaz dır. Buyurmuşlardır.
Kalpler demirin paslandığı gibi paslanır, onun cilası Kur’an okumak ve Allah’ı çok zikir etmektir. Ve yine Resulullah ( s.a.v ) Hz.’leri buyurmuşlar ki: "Bir şeyi çok seven, onu çok anar” buyurmuştur. "her kim harflerinin hakkını vererek ve çekerek "La ilahe İllallah” derse, büyük günahlarından 4000 günahı silinir buyurmuşlardır. ( Ramuz Şerhi, cilt 4, sahife 521)  -  TA HA 124: HER kim de zikrimden yüz çevirirse, Ona dair bi maişet vardır, ve onu kıyamet günü kör olarak diriltiriz. CİN 17 : Her kim Rabbinin zikrinden yüz çevirirse onu gittikçe yükselen bi azaba sokar. BAKARA 152 : siz de beni anın ki bende sizi anayım. Nimetlere şükredin nankör olmayın. NUR 36-37 : Bir takım evlerde ve camilerde sabah ve akşam ona tesbih ederler, öyle ricak ki, ne alım ne satım ve ne ticaret onlar Allah’ı zikirden, namaz kılmaktan zekat  vermekten alıkoymaz. İbn-i Ömer ( R.A ) ‘DEN : PEYGAMBERİMİZ ( S.A.V )  buyurdular ki "Gafiller arasında Allah’ı zikreden kimsenin hali kurumuş otlar arasında yeşil bir ağacın haline benzer Ebu Hurevre ( R.A )’den : Peygamberimiz ( S.A.V ) Aziz ve celil olan Allah (c.c) buyurdu ki, "Ben kulumun zannı üzereyim Beni zikrettiğinde ben onunlayım. Beni yalnız zikrederse bende onu bu suretle anarım. Beni bir cemaat içinde zikrederse bende kulumu daha hayırlı bir cemaat içinde rahmetimle anarım” Ebu Hurevre ( R.A )’den : Peygamberimiz ( S.A.V ) Allah ( C.C ) Hz. kıyamet gününde hiç bir gölgenin olmadığı ve ancak kendi gölgesinin bulunduğu günde yedi zümreyi kendi gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan biride tenhada ALLAH’ı zikreden ve Allah korkusundan göz yaşı akıtandır. Peygamberimiz  (S.A.)buyurmuşlardır ki : "Cennet te her şey var. Dünyada ki, hiçbirşeye hasret çekilmez ancak dünya da zikirsiz geçen saatlere acıyıp ne olaydı o boş geçirdiğimiz saatleri de zikir ile geçirse idik, diye hasret çekecekler” Buyurmuşlardır.


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Günahkarın Zikir Defteri, Bilsen Günah Ne Büyük Bir Fırsattır Günahkarın Zikir Defteri, Bilsen Günah Ne Büyük Bir Fırsattır, Arif Pamuk Ofset Yayıncılık Günahkârın Zikir Defteri, Bilsen Günah Ne Büyük Bir Ffırsattır Zikir Risalesi Tasavvuf Tarikat Hacegan Hatme Kitabı, Pamuk Ofset Yayıncılık, İbadet - Ameller Pamuk Dua-115/P17
Günahkarın Zikir Defteri, Bilsen Günah Ne Büyük Bir Fırsattır

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.