Geminin Neresindeyiz? Nureddin Yıldız

Geminin Neresindeyiz? Nureddin Yıldız

Kategori
Yayınevi
Barkod
tahlil kitabevi, geminin neresindeyiz
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Geminin Neresindeyiz? - Nureddin Yıldız
"Dünya hayatını bir gemi olarak kabul edersek şunu sormak gerekir diye düşünüyoruz: Biz Müslümanlar bu geminin neresindeyiz Eğer bu ümmet, farklı ve üstün bir ümmet ise bu, kendi kendini kontrol eden ve her ferdinin kendini dininin hizmetçisi, iyiliklere davet eden davetçisi, kötülüklere karşı sivil polisi olarak gören anlayışı sayesindedir. Bu çalışma ile gemideki yolculuğumuzu hatırlatmak istedik."
"Eğer bu ümmet, farklı ve üstün bir ümmet ise bu, kendi kendini kontrol eden ve her ferdinin kendini dininin hizmetçisi, iyiliklere davet eden davetçisi, kötülüklere karşı sivil polisi olarak gören anlayışı sayesindedir.
 Biz özellikle Buhari'nin rivayet ettiği bir hadisi esas alarak yola çıktık. Daha hassas bir harita ile yol alabilmeyi umuyoruz:
 "Allah'ın emirlerine uyanlarla uymayanların durumu, bir gemi için kura çekenlere benzer. Bir bölümü geminin üst kısmına düşmüş, diğerleri de alt kısmına düşmüştür. Alt kısımda kalanlar, su ihtiyacı olduğu zaman üst güverteye çıkıp su ihtiyacını gidermektedir. Onlar şöyle derler: 'Bizim bölümden bir delik delelim de üsttekilere eziyet etmeyelim.' Eğer üsttekiler, onlara ilişmez de serbest bırakırsa hepsi helak olur. Ellerinden tutup engel olurlarsa onlar da kurtulur, kendileri de." (Buhari, Şerike, 6/2493;Tirmizi, Fiten, 12/2173)
 Yaşam yolculuğumuz boyunca hassasiyetlerimizin canlı kalmasını istiyoruz. Gemimiz ve yüzdüğümüz okyanus önemli değildir. Biz nerede isek orası okyanstur. Ev, sokak, mescid, vakıf, köy, şehir, market... Her yerde ve her zaman yol üzereyiz.
 Bu çalışma, gemideki yolculuğumuzu hatırlatma amacı gütmektedir. "

Yazar: Nureddin Yıldız
Katagori: Nasihatler, Sohbetler
Sayfa Sayısı: 208
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Geminin Neresindeyiz? Nureddin Yıldız Geminin Neresindeyiz? Nureddin Yıldız, Geminin Neresindeyiz? Nureddin Yıldız,''Dünya hayatını bir gemi olarak kabul edersek şunu sormak gerekir diye düşünüyoruz, kitap, Tahlil Yayınları, Sohbet Vaaz tahlil kitabevi, geminin neresindeyiz
Geminin Neresindeyiz? Nureddin Yıldız

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.