El Adab Hadislerle İslam Ahlakı Metinli, İmam Beyhaki

El Adab Hadislerle İslam Ahlakı Metinli, İmam Beyhaki

Kategori
Yayınevi
Barkod
Adab Kitabı - İmamı Beyhaki - Beka
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
El Adab - Hadislerle İslam Ahlakı - İmam Beyhaki
-Arapça Metin ve Türkçe Anlamları

Yazar: İmam Beyhaki
Tercüme: Dr. Faik Akcaoğlu - Muhammed Enes Topgül
Kapak Tasarım: Harun Harrani
Katagori: Adab ve Hadis-i Şeriflerle İslam Ahlakı
Sayfa Sayısı: 626
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
İmam Beyhakî'nin el-Âdâb adlı bu eserinde üç yüz kadar bölümde, anne-babaya iyilikten akraba ve komşulara yardım etmeye, Müslüman kardeşinin sırrını muhafaza etmekten insanların kusurlarını araştırmanın ve gıybetin kötülüğüne, selam alıp-vermenin âdabından herhangi bir mecliste oturup kalkmanın gereklerine, hasta ziyaretinden konuşma âdabına, yemek yeme âdabından giyinmede dikkat edilmesi gereken hususlara, güzel kokudan uyuma ve uyanmanın edeblerine, sabırdan tevekküle varıncaya kadar yüzlerce konu ile ilgili binden fazla rivayet yeri geldiği zaman hadis tekniği, yeri geldiği zaman ise ahkâm hakkındaki bazı değerlendirmelerle talihlerin istifadesine sunulmuştur.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Ahlâkî tavırları rivayetlerle temellendiren bu esere göre, inanan insanın hayatının tamamı, bir edeb numunesi olma çabasıdır ve Beyhakî bu eseriyle Bir Müslümanın yaşantısı nasıl olmalıdır?" sorusuna, bizzat Hz. Peygamberin ve onun seçkin ashabının tatbikatlarını sunarak ayrıntılı bir surette cevap vermektedir.

Kitabın Yazarı İmam Beyhaki Hakkında:
Hadis alimlerinin ileri gelenlerinden ve Şafii fıkhının önemli simalarından olan Ahmed bin Hüseyin Beyhaki, 994 (Şaban 384) tarihinde Nişabur'a bağlı Beyhak'ın Hüsrevcird Köyü'nde dünyaya geldi. Doğduğu köye nispetle Hüsrevcirdi lakabı da olup, künyesi Ebu Bekr Ahmed b. Hüseyn b. Ali el-Beyhaki şeklindedir. Ancak, daha çok Beyhaki ismiyle tanınmaktadır. Çocukluğu Beyhak'ta geçti ve ilk tahsilini de burada yaptı. On beş yaşından itibaren hadis derslerini almaya başladı. Bilahare Ebü'l-Feth Nasır b. Muhammed el-Mervezi'den fıkıh dersleri aldı.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Daha fazla ilim öğrenmek gayesiyle İsferayin, Tus, Hemedan, İsfahan, Rey, Nişabur, Bağdat, Küfe ve Mekke olmak üzere bir çok şehri dolaştı. Akabinde Hadis ilmine ağırlık vererek bu alanda daha fazla yoğunlaşmaya başladı. Hadis alimi Hakim en-Nisaburi'den önemli ölçüde faydalandı. Bununla beraber bir çok alimden muhtelif dersler aldı. Çok genç yaşta eserler yazmaya başladı.

Hadis ilminde önemli bir aşama kat ettikten sonra rivayetlerde bilinmeyen kusurları bulup ortaya çıkarmaya, birbirine zıtmış gibi görünen hadisleri de vuzuha kavuşturmaya çalıştı. Bu sıralarda hadis konusunda otorite sayılmaya başladığı gibi fıkıh konusunda da kendisini kabul ettirdi. İlimdeki ehliyetine binaen bazı alimler, yazdıkları eserleri kendisinin okuması ve tashih etmesi ricasında bulunmaya başladılar.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Fıkıh konusunda Şafii fıkhına mensup olup üstünlüğünü savunarak bu alanda önemli eserler vücuda getirdi. Bu hizmetinden dolayı Şafii fıkhının yayılmasında çok büyük katkısı oldu. Muhtelif ilimlerdeki derin vukufiyetinden dolayı bazı alimlere göre, mezhep kurup içtihat edebilecek bir dereceye yükseldi. Ancak, böyle bir şeye teşebbüs etmedi. Çok sayıda eser yazarak benzeri pek görülmeyen derecede bir külliyata sahip oldu. Selçuklu sultanı Tuğrul Beyin veziri olan Abdülmülk'ün Eş'ari alimlerine yönelik baskılarından dolayı, kendisi de bu baskılardan etkilendiğinden memleketinden ayrılarak Mekke'ye gitti. 1066 (Cemaziyelevvel 458) yılında Nişabur'da vefat etti. Cenazesi buradan kaldırılarak doğduğu köy olan Hüsrevcird'e nakledilerek burada defnedildi.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Beyhaki, ömrü boyunca maddi sıkıntı çekmesine rağmen, ilim uğruna her türlü zorluğu göze aldı. Hadis nakillerinde çok titiz davrandı. Kesin emin olmadığı, kaynağından şüphe ettiği nakilleri eserlerine almadı. Yaşantısında Sünnet-i Seniyyeyi ve Ashab-ı Güzinin tarzlarını örnek aldı. Şeyhü'l-Kudat İbnü'l-Beyaki (oğlu İsmail), torunu Ubeydullah bin Muhammed, Furavi, Zahir bin Tahir, Ebü'l-Meali Muhammed bin İsmail el-Farisi'nin aralarında bulunduğu önemli talebeler yetiştirdi.

Risale-i Nur'da, ismine rastladığımız önemli şahsiyetlerden birisi de Beyhaki'dir. Bediüzzaman Hazretleri "İmam-ı Beyhaki" (Mektubat, s. 145) ifadesini kullanmaktadır. Yine ismi büyük hadis alimleriyle beraber anılırken, bazen de "...başta İmam-ı Beyhaki olmak üzere..." ifadesi ile birlikte ehl-i tahkik muhaddisler arasında zikredilmesi dikkat çekicidir. Bu ifadeler aynı zamanda alimin, hadisleri naklederken çok titiz davrandığına da bir delil teşkil etmektedir. Özellikle, Mucizat-ı Ahmediye Risalesi'nde Beyhaki'nin ismine sık rastlanılmaktadır. (Mektubat, 19. Mektup)

Fikirleri

Kainatta cereyan eden olaylarda mükemmel bir düzenin müşahede edilmesi, varlık aleminde birbirine zıt unsurların bir arada ve uyum içinde olması, peygamberlerin gösterdikleri mucizelerin Allah'ın varlığına önemli deliller teşkil ettiğini ve peygamberlerin nakille ortaya koyduklarıyla birlikte destekleyici unsur teşkil ettiğini ifade eder. Kadere inanmayı, Allah'ın ilim, kudret ve irade sıfatlarının bir gereği olarak görmek gerektiğini, kullarının fiilleri de dahil olmak üzere her şeyin Allah'ın tasarrufunda olduğunu beyan eder.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Kur'an-ı Kerim'in Hz. Muhammed'in (asm) en büyük mucizesi olduğunu yazar. Kur'an-ı Kerim'in; felsefe, din, ahlak, astronomi ve fen bilimleri gibi büyük ihtisas gerektiren konuları ihtiva etmesine rağmen, ümmi bir insan aracılığıyla gönderilmesinin aşikar bir mucize olduğunu, bu muazzam Kitaptan istifade ile sayısız eserin vücuda getirilmiş olduğuna dikkati çeker.

Ölüm esnasında, ruhu teslim tarzı ile ölmüş olunan yerin, kabir azabının görülüp görülmeyeceğine dair bir fikir verebileceğini, ahirette hesaba çekilmenin toplu şekilde olacağını, cennette dört makamın mevcut olduğunu yazar.

İman ilahi buyruklara itaat etmekle kuvvet bulur, uymamakla zayıflar. Ancak, bunu imansızlık olarak görmemek gerekir. Allah'a şirk koşulmadığı sürece imansızlıklarına hükmedilmez. Sadece kamil manada bir iman sahibi olmadıkları söylenebilir. İman ile İslam'ın aynı manaya geldiğini savunur. Kafirlerin, iman mükellefiyeti ile beraber İslami emir ve yasaklarına uymamaktan da sorumlu tutulacaklarını kaydeder.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Kur'an-ı Kerim'in ihtiva ettiği ilimler üzerinde yoğunlaşarak, icazı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya çalıştı ve bu noktadaki harikalığını müşahede etti. İlahi sıfatları ispat yoluna giderken kendine özgü bir metot kullanarak, Allah'ın güzel isimlerinden (esma-i hüsna) hareketle ispatlamaya çalıştı.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
El Adab Hadislerle İslam Ahlakı Metinli, İmam Beyhaki El Adab Hadislerle İslam Ahlakı Metinli, İmam Beyhaki, El Adab - Hadislerle İslam Ahlakı - İmam Beyhaki,adab ı muaşeret kitabı, adabı muaşeret kitabı, adabı muaşeret kitabı indir, adabı aşk kitabı, adabı aşk kitabı özeti,imam beyhaki kitabı, imam beyhaki kimdir, imam rabbani,, imam azam, beyhaki kimdir,adabı muaşeret izle, adabı muaşeret kuralları, adabı muaşeret kuralları nelerdir adabı muaşeret ne demek,, adabı muaşeret kitabı, adabı muaşeret oyuncuları, görgü kuralları, adabı muaşeret fragman,imam gazali ihya kitabı imam gazali ihya kitabı fiyatı,, imam gazali ahiret kitabı, imam gazali ahlak kitabı, imam gazali kitapları, imam gazali kitapları indir, imam gazali ölüm ve ötesi, imam gazali kalplerin keşfi, Beka Yayınları, Hadis Sünnet Adab Kitabı - İmamı Beyhaki - Beka
El Adab Hadislerle İslam Ahlakı Metinli, İmam Beyhaki

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.