Adabı Nakşibendiyye Risalei Ubeydiyye Fi Beyan-ı Ba'di - Şeyh Ali Behcet Efendi

Adabı Nakşibendiyye Risalei Ubeydiyye Fi Beyan-ı Ba'di - Şeyh Ali Behcet Efendi

Kategori
Barkod
Adabı Tarikatı Nakşibendiye Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Âdab-ı Nakşibendiyye - Risale-i Ubeydiyye Fi Beyan Ba'di

Adab-ı Tarikat-ı Nakşibendiyye - Şeyh Ali Behcet Efendi


"Şeyh Ali Behcet Efendi’nin yazdıgı bu eser, Naksibendîligin edepleriyle birlikte, sûfîlerin inançlarını, sohbet ve edeplerini, seyh ve kısımlarını, bir günlük yapması gereken görevlerini ele almaktadır.
Ayrıca ne s, kalp, ruh, ibadet, ubûdiyyet, ubûdet, cezbe, tevhid-vahdet, saadet-sekavet, sefer-seyr gibi tasavvufî ıstılahlara da yer verilmektedir. Yine Hâce Abdülhâlik-ı Gucdüvânî’ye [kuddise sırruhû] ait kudsî kelimeler de serh edilmektedir."

Yazar: Şeyh Ali Behcet Efendi
Tercüme: Seraceddin Önlüer
Tashih: Mehmet Günyüzlü
Kapak Tasarım: Mustafa Akbulut
Editör: Ahmet Kasım Fidan
Katagori: Tasavvuf - Nakşibendi Tarikatı Âdapları
Sayfa Sayısı: 88
Boyut: 11 x 16 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
El yazma kütüphanelerimizde araştırmacıların fark etmesini bekleyen birçok hacmi küçük, önemi büyük risale var. Özellikle tasavvufî konularda bu tür eserler bir hayli fazla. Siraceddin Önlüer’in Arapça kısımlarını tercüme ve Osmanlıca kısımlarını da sadeleştirdiği "Âdâb-ı Nakşibendiyye” de bu risalelerden biri. Hacim olarak küçük olsa da, hem adab hem de silsilenâme olması açısından çok önemli bir eser. Öyle ki sufîlerin itikadından tasavvuf yolunun maksadına, manevi yolculuktan mürşidler bahsine, silsilelerden Kelimât-ı Kudsiyye’ye kadar birçok önemli mevzuya değiniliyor. Kitabın, sözü uzatmadan maksadın anlatılmasına yönelik üslubu faydasını artırıyor...
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Adabı Nakşibendiyye Risalei Ubeydiyye Fi Beyan-ı Ba'di - Şeyh Ali Behcet Efendi Adabı Nakşibendiyye Risalei Ubeydiyye Fi Beyan-ı Ba'di - Şeyh Ali Behcet Efendi, Âdab-ı Nakşibendiyye - Risale-i Ubeydiyye Fi Beyan Ba'di, Adab-ı Tarikat-ı Nakşibendiyye - Şeyh Ali Behcet Efendi,Adab-ı Tarikat-ı Nakşibendiyye - Şeyh Ali Behcet Efendi,menzil, ismailağa, cübbeli, mahmut, gavs, semerkand, arifan, hatme i hacegan nin fazileti, hatme duası, hatme videoları, hatme hacegan nedir, hatme i hacegan duası,menzil ilahileri, menzil ilahileri dinle, menzil şeyhi, menzil resimleri, menzil nedir,nakşibendi menzil, nakşibendi tarikatı kolları, nakşibendi kolları,ismailağa cemaati lideri mahmut ustaosmanoğlu, ismailağa cemaati nedir, ismailağa cemaati mahmut efendi, menzil cemaati, ismailağa cemaati kime oy verecek, nakşibendi silsilesi menzil, nakşibendi silsilesi süleyman hilmi tunahan, menzil köyü, adıyaman menzil, menzil net,, Hacegan Yayınları, Tasavvuf Adabı Tarikatı Nakşibendiye Kitabı
Adabı Nakşibendiyye Risalei Ubeydiyye Fi Beyan-ı Ba'di - Şeyh Ali Behcet Efendi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.