Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, M. Emin Karabacak

Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, M. Emin Karabacak

Yayınevi
Barkod
allah ve namaz sevgisi - ensar
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek - M. Emin Karabacak
"Kitabımız, iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde, çocuklara Allah sevgisini öğretmek için yapılması gerekenleri anlattık. İkinci bölümde ise, "Çocuklara namazı nasıl sevdirebiliriz?" sorusunun cevabını ararken, konuyu, çocukların yaşını, zekâ seviyelerini, kişiliklerini ve çevresel şartlarını da göz önünde bulundurarak ele almaya çalıştık. Çocuklara bu değerleri öğretirken, onların yaş seviyelerini dikkate alarak bilinçaltlarının göz önünde bulundurulması gerektiği üzerinde durduk. Bilinçaltının daha iyi anlaşılması için de bu konuyu, ayrı bir başlık altında ele alarak kitabın en başında değerlendirdik. Bunun yanında, konuların daha iyi anlaşılması için yaşanmış hikâyelere yer verdik.
 ***
Çocuklara dini değerlerin korkutularak öğretilmemesi gerektiğini vurgulayan Karabacak, "Allah’ı, Peygamberi, Kitabı sevdirerek anlatılmalı. Çocukların sordukları sorular kısa, anlaşılır ve seviyelerine uygun bir şekilde cevaplandırılmalıdır. Çocukların sorularına cevap verirken soyut zekâları da dikkate alınmalıdır. Sorduğu şeylerin fayda ve amaçları hakkında seviyelerine uygun kısa ve öz bir şekilde verilmelidir” dedi. 

‘ALLAH ÇARPAR’ DEMEYİN
 "Korkutarak öğretilmemelidir. Çocukların asi olmasına sebep olacak haram lokma yedirilmemeli. Çocuklara "Allah taş yapar, Allah çarpar, cehennemde yakar” gibi sözlerden kaçınılmalı. Çocukların dini konularda yaptığı hatalar abartılmamalı ve aşırı tepki verilmemeli. Çocukların hata ve olumsuz davranışlarına karşı onları cehennem ve Allah ile korkutmamalı "

"KUTSAL YERLERİ GEZDİRİN”

Dini öğretirken nelerin yapılması gerektiğine de açıklayan Karabacak şöyle devam etti: "Çocuklar, kendinden güçlüye inanma ve sığınma ihtiyacı hissederler. Bu gücün Allah’u Teâlâ olduğu bilinci verilmeli. Aile, dini konularda çocuklara en iyi şekilde bir model olmalı. Çocuklara Allah’u Teâlâ’yı cezalandırıcı olarak değil; esirgeyen, koruyan ve seven olarak tanıtmalı. Çocuklara yaş ve seviyelerine uygun dualar öğretilmeli. Dini gün ve bayramlarda aile büyüklerinin yanı sıra çocuklarının da bayramı kutlanmalı, onlara hediye alınmalı. Kutsal yerler, imkânlar ölçüsünde gezdirilmeli.” 
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: M. Emin Karabacak
Yayın Yönetmeni: Hüseyin Kader
Editör: Hüseyin Kahraman
Kapak Tasarım: Halil Yılmaz
Katagori: Çocuk Aile Anne Baba - Çocuklara Dini Bilnçaltında Sevdirmek
Sayfa Sayısı: 104
Boyut: 14 x 20 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, M. Emin Karabacak Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, M. Emin Karabacak, M. Emin Karabacak Ensar neşriyat yayınları, çocuk eğitimi, Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek kitabı, namaz kılması, islami dini eğitim kitapların satış ve siparişi, Ensar Neşriyat, Evlilik Aile Pedagoji allah ve namaz sevgisi - ensar
Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, M. Emin Karabacak

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.