Çıktım Erik Dalına, Yunus Emre'de Sembolizm, Prof. Dr. İsmail Yakıt

Çıktım Erik Dalına, Yunus Emre'de Sembolizm, Prof. Dr. İsmail Yakıt

Kategori
Barkod
Çıktım Erik Dalına - Ötüken
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Yunus Emre'de Sembolizm - Çıktım Erik Dalına - Prof. Dr. İsmail Yakıt
"Yunus Emre'nin "Çıktım erik dalına…” diye başlayan sembolik şiiri, literatürlere "şathiye” olarak geçmiştir. Kanaatimizce bu tabir yanlıştır. Çünkü şathiyelerde süjenin bilinci yerinde değildir. Gerçi tasavvuf literatürü şathiye kelimesini manevi bir anlam ve makamla yorumlamak istemiştir ama Yunus'un bu şiirine baktığımızda, onun ne söylediğinin tamamen farkında olduğunu görürüz. O, sembolleri titiz ve dikkatlice seçmiş, dünya hayatının ve Hak yolunda nefsini eğitmek isteyen bir insanın güçlüklerini sembollerle anlatmak istemiştir. Bir diğer tabirle Yunus, kendi tecrübesini sembolleştirmiştir. Ta ki, kendisinden sonrakiler bu sembolleri gerçekletirsinler. Zira seçtiği sembollerin ihtiva ettiği anlam dinamiktir. Yunus'un kullandığı sembollerde evrensellik hâkimdir. Onun sembolizminde her insan kendini bulabilir.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Prof. Dr. İsmail Yakıt
Katagori: Edebiyat > İnceleme > Halk Edebiyatı - İslam > Tasavvuf 
Sayfa Sayısı: 124
Boyut: 12 x 20 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Çıktım Erik Dalına, Yunus Emre'de Sembolizm, Prof. Dr. İsmail Yakıt Çıktım Erik Dalına, Yunus Emre'de Sembolizm, Prof. Dr. İsmail Yakıt, Yunus Emre'de Sembolizm - Çıktım Erik Dalına - Prof. Dr. İsmail Yakıt, Ötüken neşriyat,yayıncılık,yayınları,kitapları,şiirleri,divanı,çıktım erik dalına şerhi, çıktım erik dalına anda yedim üzümü açıklaması, çıktım erik dalına baktım tren yoluna, çıktım erik dalına yunus emre, çıktım erik dalına orada yedim üzümü,, çıktım erik dalına dinle, çıktım erik dalına nedir, çıktım erik dalına kitap,çıktım erik dalına anda yedim üzümü açıklaması, çıktım erik dalına yunus emre, çıktım erik dalına baktım tren yoluna,, çıktım erik dalına orada yedim üzümü, çıktım erik dalına dinle, çıktım erik dalına şerhi,,çıktım erik dalına baktım tren yoluna çıktım erik dalına orada yedim üzümü çıktım erik dalına şerhi, Ötüken Yayınları, Edebiyat Roman Çıktım Erik Dalına - Ötüken
Çıktım Erik Dalına, Yunus Emre'de Sembolizm, Prof. Dr. İsmail Yakıt

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.