Amme Cüzü Tefsiri Muhammed Ali Es Sabuni

Amme Cüzü Tefsiri Muhammed Ali Es Sabuni

Kategori
Barkod
Amme Cüzü Tefsiri Kitabı
Aynı gün kargo
Kur'an'ın Nurundan Amme Cüzü Tefsiri
Muhammed Ali Es-Sâbûnî
Büyük Boy - Ciltli - 1. Hamur Kağıt

Yazar: Muhammed Ali Es-Sâbûnî
Tercüme: Doç.Dr. Ahmet İyibildiren
Sayfa Sayısı: 488
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Basım Tarihi: 2014
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Arapça - Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu kitap, Muhammed Ali es-Sabuni'nin "Kabesun min Nuri'l-Kur'an" isimli tefsirinin Amme Cüzüne ayırdığı cildidir. Amme Cüzündeki sureler islam itikadının üç temel esası olan, tevhid, nübüvvet ve ahiret konuları üzerinde durur ve özellikle ahiretle ilgili gerçekleri canlı, etkileyici ve özlü tablolar halinde gözler önüne serer. Müslümanların ahireti unutup fazlasıyla dünyevileştikleri günümüzde, bu gerçeklerin bilinmesi ve hatırlanması, dünyevi ve uhrevi saadetimiz açısından zorunludur. Müelif, her bir sureyi tefsir ederken önce toplu olarak ilgili surenin muhtevasını özetler, sonra suredeki kelimeleri gerektiğinde Arap şiirinden de istifade ederek açıklar, daha sonra da her bir ayeti ayrı ayrı tefsir eder. Bu bölümde zaman zaman ilgili hadisleri zikreder, ilmi hakikatlere temas eder ve tarihi nükteleri nakleder. Ayrıca önceki müfessirlerin görüşlerini de ihmal etmez...

Kitabın Yazarı Muhammed Ali Es-Sâbûnî Hakkında:

Şeyh Ali Sabuni 1930 yılında Suriye'nin ilim ve âlimler şehri olan Halep'te ilim ile meşhur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Halep şehrinin büyük âlimlerindendir. Şeyh Muhammed Ali es-Sâbûnî, Arapça ilimlerini, faraiz(miras) ilmini ve diğer dinî ilimleri babası Şeyh Cemil'den okudu. Diğer yandan Suriye'nin ileri gelen âlimlerinden dersler aldı. 
http://www.kitaptakipcileri.com/Amme-Cuzu-Tefsiri-Muhammed-Ali-Es-Sabuni,PR-1481.html
Hocalarından bazıları şunlardır: Şeyh Muhammed Necip Sirâc, Şeyh Ahmed eş-Şemmâ' Şeyh Muhammed Said el-İdlibî, Şeyh Rağıb et-Tabbâh, Şeyh Muhammed Necip Hiyata. 

Şeyh Sâbûnî 1952 senesinde Ezher Üniversitesi, eş-Şerî'a fakültesini bitirdi. Daha sonra Şerî kadâ (yargı) bölümündeki tahassus eğitimini de tamamlayarak 1954 yılında Ezher'den mezun oldu ve el-Âlimiyye diplomasını almaya hak kazandı. el-Âlimiyye, o dönemin en yüksek ilmî kariyeri olup günümüzdeki doktoranın muadilidir. Daha sonra ülkesi Suriye'ye dönerek sekiz yıl sürecek olan tedris faaliyetlerinde bulundu. 
http://www.kitaptakipcileri.com/Amme-Cuzu-Tefsiri-Muhammed-Ali-Es-Sabuni,PR-1481.html
Daha sonra Suudi Arabistan'a göç etmek durumunda kaldı ve burada Mekke-i Mükkerreme Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve eş-Şerîa fakültesinde dersler vermeye başladı. Buradaki tedris hizmeti yaklaşık yirmi sekiz yıl devam etti. Bu uzun süre boyunca üniversite hocaları yetiştirdi ve Ümmü'l-Kurâ Üniversitesi'nde birçok klasik eserin tahkikini yaptı. İmam Ebû Cafer en-Nahhâs (v.338h.)'ın "Me'âni'l-Kur'ân adlı tefsirinin tahkiki bunlardan sadece biridir. 
http://www.kitaptakipcileri.com/Amme-Cuzu-Tefsiri-Muhammed-Ali-Es-Sabuni,PR-1481.html
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Amme Cüzü Tefsiri Muhammed Ali Es Sabuni Amme Cüzü Tefsiri Muhammed Ali Es Sabuni, Kur'an'ın Nurundan Amme Cüzü ,Tefsiri Kitabı, Muhammed Ali Es-Sâbûnî, Büyük Boy - Ciltli - 1. Hamur Kağıt Yazar: Muhammed Ali Es-Sâbûnî, Tercüme: Doç.Dr. Ahmet İyibildiren,Bu kitap, Muhammed Ali es-Sabuni'nin ''Kabesun min Nuri'l-Kur'an'' isimli tefsirinin Amme Cüzüne ayırdığı cildidir. Amme Cüzündeki sureler islam itikadının üç temel esası olan, tevhid, nübüvvet ve ahiret konuları üzerinde durur ve özellikle ahiretle ilgili gerçekleri canlı, Uysal kitabevi yayınları, konya, kitap, satın al, tefsir, ucuz, fiyatı, kitapları, ismailağa, mahmut efendi, ahıska, Uysal Kitabevi Konya, Tefsir Amme Cüzü Tefsiri Kitabı
Amme Cüzü Tefsiri Muhammed Ali Es Sabuni

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.