Allah Kimleri Sever İnsanı Kamil Ahlak Nasıl Güzelleşir? Muhyiddin İbn Arabi

Allah Kimleri Sever İnsanı Kamil Ahlak Nasıl Güzelleşir? Muhyiddin İbn Arabi

Kategori
Yayınevi
Barkod
9789759059118
Aynı gün kargo
Allah Kimleri Sever? - Muhyiddin İbn Arabi
İnsan-ı Kamil - Ahlak Nasıl Güzelleşir?
"Allah'ın Sevgili Kulu Olmak Zor Değil..."
-Rahat Anlaşılır Günümüz Türkçesiyle!

Yazar: Muhyiddin İbn Arabi
Sayfa Sayısı: 116
Boyut: 12 x 20 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2012
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: İthal Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
İnsan niçin yeryüzünde halife oldu?
İnsanla iblis arasında benzerlik var mıdır?
Arzulayan, öfkelenen ve düşünen nefs arasındaki
fark nedir?
İyi ve kötü huylar hangileridir?
İnsan, kendi ahlakını nasıl güzelleştirebilir?
İnsan-ı kâmil olmayı sağlayan erdemler
nasıl kazanılır?
Bütün güzel huyları kendisinde toplayan üstün
insanın nitelikleri nelerdir?
 http://www.kitaptakipcileri.com/Allah-Kimleri-Sever-Insan-i-Kamil-Ahlak-Nasil-Guzellesir-Muhyiddin-Ibn-Arabi,PR-1621.html
Kitaptan Bölümler:
Ey Âdem! Allah da sana merhamet ediyor, zaten seni bunun için yarattı 
Allah insanın bedenini bileşik âlemdeki bütün hakikatlerden oluşturdu. Sonra feleklerin ve unsurlar âleminin güçlerini ona yerleştirdi. Böyle yapmasının gayesi, ruhsal feyzi kabul etmesini sağlamaktı. Ardından insana ruh üfledi. Böylece Allah’a hamd-ü sena etti. Fakat bu, nurun kendisine yayılmasından sonraydı. Söz konusu nur, insanın karanlık dehlizlerine [içine] yayılınca insan hapşırmış, hapşırınca Allah’a hamd etmiş, Allah da ona şöyle karşılık vermişti: "Ey Âdem! Allah da sana merhamet ediyor, zaten seni bunun için yarattı” (s.10)
 
Bütün insanları sevmek bir insanlık görevidir
 
Yetkinliğe ulaşmak isteyen bir insan kendisini bütün insanları sevmeye, onlarla dostluk kurmaya, onlara şefkat beslemeye, acımaya ve merhamet duymaya alıştırmak zorundadır. Çünkü bütün insanlar birbirleriyle ilişkisi olan tek bir aile gibidir. İnsanlık ortak paydası onları birleştirir. Hakk’ın kuvvetinin nişanı bütün bireylerde bulunur. Bu nişan düşünen nefstir. Bu nefs sayesinde insan insan haline gelir. Düşünen nefs insanın iki parçasından en kıymetli olanıdır. Söz konusu iki parça, beden ve nefstir. İnsan, gerçekte düşünen neftsen ibarettir. Bu nefs bütün insanlardaki tek bir cevherdir. Onların hepsi gerçekte tek bir şeydir. Şahıslar ise pek çoktur.
 
İnsanların nefsleri gerçekte tektir ve dostluk nefsin bir eylemidir. O halde bütün insanların birbirlerini sevmesi birbirleriyle dost olması [insan olmaktan kaynaklanan] bir zorunluluktur. Öfke gücü kendilerini sevk etmediği sürece bu sevgi ve dostluk insanlarda doğal bir davranış olarak bulunur. Çünkü öfke gücü insana başkan olmayı sevdirir. Bu duygu ise insanı büyüklenmeye, kendini beğenmeye, zayıf kimseleri ezmeye, küçüğü küçümsemeye, zenginleri ve erdem sahiplerini kıskanmaya sevk eder. Bu gibi huyların sahiplerinde ise düşmanlık ve nefret gibi davranışlar ortaya çıkar. O halde kişi öfke gücünü kontrol altına aldığında ve düşünen nefsine boyun eğdiğinde, bütün insanlar kendisine dost ve kardeş haline gelir.
 
İnsan düşünce yetisini kullandığında bütün insanları kardeş ve dost edinmesinin zorunlu olduğunu görür. Çünkü insanların bir kısmı erdem sahibidir, bir kısmı ise erdem bakımından eksiktir. İnsanın erdem sahiplerini sevmesi zorunluluktur. Bunun nedeni onların erdeminin mahalli olmasıdır. Eksik insanlara da eksikleri nedeniyle merhamet duymak gerekir. (s. 99–101)

http://www.kitaptakipcileri.com/Allah-Kimleri-Sever-Insan-i-Kamil-Ahlak-Nasil-Guzellesir-Muhyiddin-Ibn-Arabi,PR-1621.html

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Allah Kimleri Sever İnsanı Kamil Ahlak Nasıl Güzelleşir? Muhyiddin İbn Arabi Allah Kimleri Sever İnsanı Kamil Ahlak Nasıl Güzelleşir? Muhyiddin İbn Arabi, Allah Kimleri Sever? Kitabı Muhyiddin İbn Arabi, İnsan-ı Kamil - Ahlak Nasıl Güzelleşir?,Hayy kitap, ''Allah'ın Sevgili Kulu Olmak Zor Değil...'', -Rahat Anlaşılır Günümüz Türkçesiyle!,İnsan niçin yeryüzünde halife oldu? İnsanla iblis arasında benzerlik var mıdır? Arzulayan, öfkelenen ve düşünen nefs arasındaki fark nedir?allah kimleri sever ayet, ibn arabi allah kimleri sever, kuranda allah kimleri sever, allah kimleri ve neleri sever, kurana göre allah kimleri sever, allah iyileri sever, allah cemildir,muhyiddin arabi 2013, hallacı mansur, muhyiddin arabi eserleri, muhyiddin arabi şeytanın hileleri, muhyiddin arabi sözleri, muhyiddin arabi den nasihatler,, Hayy Kitap, Tasavvuf 9789759059118
Allah Kimleri Sever İnsanı Kamil Ahlak Nasıl Güzelleşir? Muhyiddin İbn Arabi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.