Tasavvuf ve Tıp, Selim Kalbin Fizyolojisi, Prof. Dr.Hülya Küçük, Zeynep Arzu Yeğin

Tasavvuf ve Tıp, Selim Kalbin Fizyolojisi, Prof. Dr.Hülya Küçük, Zeynep Arzu Yeğin

Kategori
Yayınevi
Barkod
tasavvuf ve tıp kitabı, ensar yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Tasavvuf Ve Tıp, Selim Kalbin Fizyolojisi, Prof. Dr. Hülya Küçük, Doç. Dr. Zeynep Arzu Yeğin, 408 Sayfa
"Elinizdeki kitap, el-Kānun fi’t-Tıbb’ı  yazan İbni Sinâ’dan; "İyileşmen için önce hasta olman gerekir” diyen  ve  "Azdıran sağlıktan da şükürsüzlüğe sürükleyen hastalıktan da Allah’a sığınırım” diye dua etmeyi tavsiye eden Mevlânâ’ya; "Yemek dinin bir bölümüdür” diyen Gazzalî’den; "Suverî  Tıb” ve "Rûhânî Tıb”, "İlâhî Anatomi” gibi terimlerle tasavvufu anlatan İbnü’l-Arabî’ye;  ve Anatomi’yi "Allah’ın büyüklüğünü gösteren ilim” diye tarif eden  İbrahim Hakkı Erzurumî’ye kadar tasavvufun önde gelen bazı şahsiyetlerinin, hıfzussıhha/sağlığı korumak, sağlık, hastalık, tedâvi  ve şekilleri;  kalp temizliği, fena hali, korku, zikirde çığlık atma, muhabbet gibi hâllerin fizyolojileriyle ilgili tespitlerine ve sufilerin düçâr oldukları hastalıklar gibi birçok konuya yer vermektedir. Alanının ilki olan bu kitabın müellifleri, Gazzâlî’nin de belirttiği üzere, yazmanın, söz söyleme yollarından birisi olduğunun bilincinde olarak  "Allahım! Kalemimi de dilimi de  günahtan/ hatadan koru” diye dua etmektedirler.
 
Yazarlar: Prof. Dr. Hülya Küçük / Doç. Dr. Zeynep Arzu Yeğin
Katagori: Tasavvuf/Tıp
Sayfa Sayısı: 408 
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Tasavvuf ve Tıp, Selim Kalbin Fizyolojisi, Prof. Dr.Hülya Küçük, Zeynep Arzu Yeğin Tasavvuf ve Tıp, Selim Kalbin Fizyolojisi, Prof. Dr.Hülya Küçük, Zeynep Arzu Yeğin, Tasavvuf Ve Tıp Kitabı Selim Kalbin Fizyolojisi Hülya Küçük Zeynep Arzu Yeğin el-Kānun fi’t-Tıbb’ı, ibn sina ve arabi sufi tıbbı incele satın al, Ensar Neşriyat, Sağlık Tıp tasavvuf ve tıp kitabı, ensar yayınları
Tasavvuf ve Tıp, Selim Kalbin Fizyolojisi, Prof. Dr.Hülya Küçük, Zeynep Arzu Yeğin

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.