Son Devrin Din Mazlumları Necip Fazıl Kısakürek

Son Devrin Din Mazlumları Necip Fazıl Kısakürek

Barkod
Son Devrin Din Mazlumları Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Son Devrin Din Mazlumları - Necip Fazıl Kısakürek 
"Bu eser, ‘Tarih Boyunca Büyük Mazlumlar’dan sonra beklenmesi ve ona eklenmesi gereken bir bahsi çerçeveliyor. İmân ve ideal uğrunda umumi mazlumluk davasının çok yakından, öz hayatımızdan, yakın tarihimizden ele alınması ve hususi planda gösterilmesi… Bu yakın tarih ve hususi plân, İttihad ve Terakki ile başlayan, Cumhuriyetle yerleştiğini gördüğümüz İslâm nefretinin zeminini çizer ve o zemin üzerinde en kuduz zulüm kılıciyle düşürülen mazlum başların hikâyelerini anlatır."

Yazar: Necip Fazıl Kısakürek
Sayfa Sayısı: 336
Katagori: Tarih
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Nefip Fazıl Kısakürek kitabın girişinde, Son Devrin Din Mazlumları, kendi ağzından şöyle takdim ediyor:
 www.kitaptakipcileri.com
Bu eser, Tarih Boyunca Büyük Mazlumlar'dan sonra beklenmesi ve ona eklenmesi gereken bir bahsi çerçeveliyor. İmân ve ideal uğrunda umumî mazlumluk davasının çok yakından, özhayatımızdan, yakın tarihimizden ele alınması ve hususî plânda gösterilmesi... Bu yakın tarih ve hususî plân, İttihad ve Terakki ile başlayıp Cumhuriyetle yerlestiğini gördüğümüz İslâm nefretinin zeminini çizer ve o zemin üzerinde en kuduz zalim kılıcıyla düsürülen masum basların hikâyelerini anlatır.
www.kitaptakipcileri.com
Bu hikâyeleri, zaman ve mekân artlarına göre mümkün olabildiği kadar ifadelendirme ve mânalandırma yolunda elimizden geleni yaptık; ve sebep ve netice hükmünü, son zamanlarda inkisafına şahid olduğumuz İslâm dâvasının dost ve düşman kutubları tanımak gibi bir borcu yerine getirmeleri kaydiyle okuyucunun takdirine bıraktık. Allahtan, mazlumluğumuza nihayet verecek sabahın nurlu şafağını diliyoruz...

Kitaptan Bölümler:
Adana’da tutukluları öyle bir yere tıkıyorlar ki –bir Maraşlının tabiriyle- köpekler bile barınamaz. Pislik, kazurat ve teaffün yuvası bir yer… Maraşlılar, milli müdafaaları zamanında memleketlerine geldiği vakit kendisine yapmadıkları ikram bırakmadıkları Kılıç Ali’ye baş vurup şöyle diyorlar:

-Biz memleketin bellibaşlı insanları olarak sizi Maraş’a geldiğiniz zaman başımıza tac ettik. Şimdi bizi bu pislik kuyusuna atmayı nasıl reva görüyorsunuz?

Cevap geliyor:
-Sizi yakında kurtaracağım! Sabırlı olunuz!

‘Yakında ipte sallandırılıp kurtulacaksınız!’ manasına, sinsilik ve alçaklıkta son haddi tutan bir cevap…
www.kitaptakipcileri.com
Maşallah Ali efendi, (lâkabı Maşallah –daima inşallah ve maşallah diye konuşurmuş-) Abdülkaadir ve Pekmezci Hacı Hüseyin idamlık…
Bunlara hükümden önce soruyorlar:
-Son ihtar! Şapka giyecek misiniz, giymeyecek misiniz?
Cevap, üçlü bir koro halindedir:
-Giymeyeceğiz!

Üçü de sıcak bir yaz günü buzlu bir şerbet içercesine şehitlik şerbetini zevkle, saadetle içiyor.

Maşallah Ali Efendi’nin sehpada, boynunda ilmik, muazzam sözü:
‘Benim adım Maşallah, şapka giymem inşallah… Eşhedü…’
www.kitaptakipcileri.com
Şapka kurbanları, mazlumluk ve şehitliğin en üst mertebesidir… Şimdi sıra bu mertebenin fert planında en üst örneğine gelmiştir:
İskilipli Âtıf Hoca… www.kitaptakipcileri.com

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Son Devrin Din Mazlumları Necip Fazıl Kısakürek Son Devrin Din Mazlumları Necip Fazıl Kısakürek, Son Devrin Din Mazlumları Kitabı - Necip Fazıl Kısakürek - Esseyyid Abdulhakim Arvasi - Necip Fazıl Kısakürek ve İslam Tasavvufu -, Kitabı- *688 Sayfa,büyük doğu dergisi, büyük doğu fikir ocakları, islami büyük doğu akıncılar cephesi, büyük doğu yayınları ankara, necip fazıl kısakürek büyük doğu marşı, büyük doğu hareketi, büyük doğu ocakları, büyük doğu star,necip fazıl kısakürek sözleri, necip fazıl kısakürek hayatı,,şiirleri, necip fazıl kısakürek kaldırımlar, cahit sıtkı tarancı, necip fazıl kısakürek çile, , anneme mektup, nazım hikmet,necip fazıl kısakürek şiirleri dinle, cahit sıtkı tarancı şiirleri, nazım hikmet şiirleri, orhan veli kanık şiirleri, mehmet akif ersoy şiirleri, yahya kemal beyatlı şiirleri, atilla ilhan şiirleri, necip fazıl kısakürek hayatı,, Büyük Doğu Yayınları, Necip Fazıl Kısakürek Son Devrin Din Mazlumları Kitabı
Son Devrin Din Mazlumları Necip Fazıl Kısakürek

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.