Siyer Atlası, Sami B. Abdullah El, Mağlus, Muhammed Emin Yıldırım, Büyük Boy Ciltli, Renkli Kuşe Kağıt, 440 Sayfa

Siyer Atlası, Sami B. Abdullah El, Mağlus, Muhammed Emin Yıldırım, Büyük Boy Ciltli, Renkli Kuşe Kağıt, 440 Sayfa

Yayınevi
Barkod
muhammed emin yıldırım siyer atlası kitabı
Vitrin Katagorisi
1.008,00 ₺
Aynı gün kargo
Siyer Atlası Sami B.Abdullah El Mağlus Muhammed Emin Yıldırım
Büyük Boy 30x22 cm Ebat Ciltli Lüks Kuşe Kağıt Renkli Baskı Fotoğraflarla Anlatım Gözden Geçirilmiş Yeni Baskı
"Siyer nedir? Veya Siyer'in anlamı ve önemi nedir?" sorusuna farklı cevaplar vermek mümkündür.
Ancak, Allah Resulü'nün mübarek ellerinde yetişmiş büyük sahabi Sa'd Ebi Vakkas'ın: "Biz çocuklarımıza Kur'an'dan bir sure öğretir gibi, Efendimiz'in savaşlarını/hayatını öğretirdik" ifadeleri, bizlere Siyer'in önemi ve değeri hakkında önemli ipuçları vermektedir. Demek o ilk neslin dünyasında, siyerin değeri; Kur'an'ın değeri gibiymiş.. Çünkü onlar çok iyi biliyorlardı ki siyer, Kur'an'ın hayata dönüşmüş şekli;ayetlerin ete kemiğe bürünmüş biçimi; vahyin ayaklar üzerinde yürüyen halidir. 
Hal böyle olunca, Efendimiz'in bereketli hayatının daha iyi anlaşılması adına neler yapılsa, neler ortaya konsa yine azdır. Bu önemdendir ki, ta ilk nesillerden beri Efendimiz'in hayatı en ince ayrıntısına kadar kayıt altına alınmış, araştırılmış; yüzyıllar boyu bu devam ede gelmiş, halen de bu çaba ve gayretler devam etmiş, son güne kadar da devam ettirilecektir. Bu çaba ve gayretlere mütevazı bir katkı olsun diye bizlere de adım atma imkanı bahşeden Rabbimize sonsuz hamdler olsun. Elinizdeki bu siyer atlası işte böyle bir katkıda bulunabilme ızdırabının bir neticesidir...
Muhammed Emin Yıldırım hocanın kaleme aldığı Türkiye’de ve dünyada tek olan Hz. Peygamberin (s.a.s) Albümü adlı eserden sonra yine sahasında ilk olacak bir eseri okuyucularına ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.
Türkçemize kazandırılmış en önemli eserlerden olacak olan SİYER ATLASI adlı eser yayın kurulu tarafından büyük bir emek ve uğraşı ile hazırlandı. 
Bu eser Suudi Arabistan’da basılmış yazarı ise Sami b. Abdullah b. Ahmet el MEĞLUS. Eserde tarihi hadiselerin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak haritalar kullanılarak mübarek Nebevi sirete hizmet etmek amaçlanmıştır. Siyer talebelerinin ve ilim erbabının Hz. Peygamberin hayatını doğru bir şekilde anlama ve idrak etme çabaları için elzem olan hususları kolay bir şekilde zihinlere yerleştirmeleri babında hazırlanmış mükemmel bir eser. İstifadenin kolay olabilmesi için haritala, resimler, grafikler kullanılmış sahasında önemli bir eser.
Eserimiz Muhammed Emin Yıldırım hocamızın notlandırmasıyla daha bir anlaşılır olması sağlanmıştır.
SİYER ATLASI sekiz bölümden oluşuyor. Kısaca bu bölümlerde şu konular işlenmektedir. 
Arap yarımadası hakkında genel bilgiler, bu yarımadanın sakinleri, Hz. Peygamber döneminde hicazdaki önemli kültür merkezleri, Peygamber öncesi arap yarımadası, Hz. Peygamberin doğumundan hicrete kadar olan Mekke dönemi, İslam devletinin kuruluşundan Peygamberimizin vefatına kadar olan Medine dönemi, Hz. Peygamberin siretinin özel yönleri ve son olarak Siyer kronolojisini içermektedir... 

Yazar: Sami B. Abdullah El- Mağlus
Tahkik ve Notlandırma: Muhammed Emin Yıldırım
Katagori: Siyer, Peygamberimiz ve İslam Tarihi 
Sayfa Sayısı: 440
Boyut: 30x22 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Lüks Kuşe Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Siyer Atlası, Sami B. Abdullah El, Mağlus, Muhammed Emin Yıldırım, Büyük Boy Ciltli, Renkli Kuşe Kağıt, 440 Sayfa Siyer Atlası, Sami B. Abdullah El, Mağlus, Muhammed Emin Yıldırım, Büyük Boy Ciltli, Renkli Kuşe Kağıt, 440 Sayfa, Siyer Atlası Sami B.Abdullah El Mağlus Muhammed Emin Yıldırım Kitapları hazreti peygamberimizin hayatı siyer kitap çeşitleri sipariş, Siyer Yayınları, Siyer - İslam Tarihi muhammed emin yıldırım siyer atlası kitabı
Siyer Atlası, Sami B. Abdullah El, Mağlus, Muhammed Emin Yıldırım, Büyük Boy Ciltli, Renkli Kuşe Kağıt, 440 Sayfa

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.