Sahihi Müslim Muhtasarı ve Tercümesi Hadis-i Şerifler Büyük Boy - Ciltli

Sahihi Müslim Muhtasarı ve Tercümesi Hadis-i Şerifler Büyük Boy - Ciltli

Kategori
Yayınevi
Barkod
Sahihi Müslim Hadis Kitabı - Ravza
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Sahih-i Müslim Muhtasarı ve Tercümesi - Hadis-i Şerifler - İmam Münziri
-17x24 - Şamua Kağıt - Sert Kapak Ciltli - 1168 Sayfa
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: İmam Müslim
Müellif: Zekiyyüddin Abdulazim El Münziri
Mütercimler: Harun Yıldırım - Rabbani Sağlam
Katagori: Hadis-i Şerifler
Sayfa Sayısı: 1168
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
İmam Münzirî elinizdeki Muhtasar Sahih-i Müslim'in giriş bölümünde kitabını şöyle anlatır:
 "Bu kitabı İmam Ebil Huseyn Müslim b. Haccac'ın Sahih'inden kısalttım. Allah kendisinden razı olsun. Böylelikle ezberleyene daha kolay, okuruna daha basit gelecek bir muhtasar meydana geldi. İlim talebesinin aradığını hızlıca bulabilmesi için kitabıgüzel bir tertibe tabi tuttum. Ufak hacmine rağmen asıl kitabın ekseri maksadını ihtiva eden bir kitap oldu. Bu çalışmayla beni, okuru, yazanı ve bakanı menfaatlendirmesi için yalnızca Allah Sübhanehûye rağbet ediyorum. Şüphesiz O, kullarına çok yakındır, dua edene icabet eder."
 
 
SAHİH-İ MÜSLİM SAHİBİ İMAM MÜSLİM NİSÂBURÎ'NİN HAYATI
 
Tam ismi Ebül Hüseyin Müslim b. Haccac Kuşeyrî Nisâburî olan İmam Müslim, tercih edilen görüşe göre, Memun'un halifeliği döneminde, hicri 204'de dünyaya gelmiştir. İmam Müslim'in talim ve tedris hayatında ilim sahibi babasının önemli etkisi vardır.
 
Küçük yaşında hadis dinlemeye ve hıfzına başlayan müellif, ilk hadis talebeliğini 12 yaşındayken, hicri 218'de Yahya b. Yahya Teymi'ye yapmıştır. Daha sonra Mekke'de, Küfe ve Basra'da, Irak ve Mısır'da hadis yolculuklarına çıkmış, bir çok şeyhten hadis dinlemiştir. Sahih'inde tek başına rivayette bulunduğu üstadların sayısı 220'ye ulaşmıştır.
 Kısa sürede muhaddisler arasında ilmi şöhreti artan İmam Müslim'e değişik bölgelerden pek çok talebe akın etmiş, asrının imam ve hafızları kendisinden hadis almaya gelmişlerdir. Sadece sahih hadisleri toplayan ilk kişi İmam Buhârî, sonra İmam Müslim'dir. Bu iki imamın kitabının Kuran-ı Kerim'den sonra en sahih kitap olduğunda ümmet ittifak etmiştir.
 
Sahih-i Müslim diye şöhret bulmuş kitabın tam ismi şöyledir: el-Müsnedü's-Sahîhu'l-Muhtasar mine's-Sünen bi Nakli'l-Adli ani'l-Adli an Rasûlillâh. Kitaptaki hadislerinsayısı tekrarlarıyla 12000, tekrarsız 4000'dir. Sahih-i Müslim üzerine yazılmış en önemli şerh, İmam Nevevi'ye, en güzel ihtisar elimizdeki imam Münziri'ye ait kitaptır.
 
Büyük hafız ve sünnet hâmisi olan müellif, hicri 261 yılının Recep ayında, 55 yaşındayken vefat etmiştir.
 
İmam Müslim'in hadisçi şahsiyeti hakkında Muhammed b. Beşşar şu övgüde bulunur: "Dünyada dört tane hadis hafızı var: Reyy'de Ebu Zür'a, Nisâbur'da Müslim, Semerkand'da Abdullah Dârimi, Buhara'da Muhammed b. İsmail."
 
 
    MUHTASAR SAHİH-İ MÜSLİM SAHİBİ İMAM MÜNZİRÎ'NİN HAYATI
  
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
 
Tam ismi Zekiyyüddin Abdulazim Ebu Muhammed Münzirî Dimeşkî olan imam Münzirî, aslen Dımeşklı, fakat yaşadığı ve vefat ettiği yer Mısır'dır. Hicri 581'de doğmuş - 656 senesinin Zilkade ayında vefat etmiştir.
 
10 yaşında hadis dinlemeye başlayan İmam Münzirî Medine'de, Dımeşk'da, İskenderiye ve Beyt-i Makdis'te zamanın muhaddislerinden rivayette bulunmuştur. Çeşitli eserleri içinden en meşhuru et-Terğip vet-Terhip adlı hadis derlemesidir. Elimizdeki Müslim muhtasarı dışında İmam Münzirî Sünen-i Ebi Davud'u da ihtisar etmiştir.
 
Hafız Dimyâtî, Allame Takiyyüddin ibni Dakîkül îd, İsmail ibni Asâkir gibi önemli talebeler yetiştiren ve hadisçi kişiliği yanında Mısır'da bir dönem fetva işlerini de yürüten İmam Münzirî hakkında Hafız Zehebi  "yaşadığı dönemde kendinden daha hadis hafızı birisi yoktu" demiştir.
 
Şerif İzzeddin sitayişle bahsettiği imam Münzirî'nin ilmi şahsiyeti hakkında şunları söyler:
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
"Şeyhimiz Zekiyyüddin hadis ilminin bütün dallarında benzersizdi. Sıhhat ve zaaf noktasından illet ve turuk farklılıklarına; ahkam, işkal ve mana boyutundan irap ve garip lafızlara; ravi cerh tadilinden kapsamlı terceme-i hayat vukufiyetine kadar hadiste otorite bir isimdi."
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Sahihi Müslim Muhtasarı ve Tercümesi Hadis-i Şerifler Büyük Boy - Ciltli Sahihi Müslim Muhtasarı ve Tercümesi Hadis-i Şerifler Büyük Boy - Ciltli, Sahih-i Müslim Muhtasarı ve Tercümesi - Hadis-i Şerifler - İmam Münziri,Ravza yayınları,KArınca,Polen,yayıncılık,hadis kitabı,sahihi müslim hadisleri, sahihi müslim indir, sahihi müslim pdf, sahihi müslim türkçe hadis kitabı indir, sahihi müslim arapça metin, sahihi müslim şerhi ahmed davudoğlu, sahihi müslim ahmet davutoğlu, sahihi müslim şerhi oku,sahihi buhari hadisleri, sahihi müslim indir, müslim ve buhari, imam müslim, sahihi müslim nedir, sahih hadisler müslim, sahihi müslim türkçe hadis kitabı indir, sahihi müslim şerhi ahmed davudoğlu,imam müslim hadisleri imam müslim hayatı imam müslim kimdir imam buhari imam tirmizi imam müslim eserleri tirmizi buhari, Ravza Yayınları, Hadis Sünnet Sahihi Müslim Hadis Kitabı - Ravza
Sahihi Müslim Muhtasarı ve Tercümesi Hadis-i Şerifler Büyük Boy - Ciltli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.