Mücahide Kadın, Nureddin Yıldız

Mücahide Kadın, Nureddin Yıldız

Yayınevi
Barkod
Mücahide Kadın - Nurettin Yıldız
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Mücahide Kadın - Nureddin Yıldız
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Nureddin Yıldız
Kapak Tasarım: Murat Barçın
Katagori: Kadın ve Aile - İslamda Kadının Görevleri
Sayfa Sayısı: 216
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Allah yolunda gayret etmenin adı cihattır. Cihat eden erkek Müslüman’a mücahittir. Kadın, cihat eden bir Müslüman olduğunda da ona mücahide denir. Allah yolunda gayret etmek, Allah’a iman etmiş olmanın en az namaz, oruç kadar gereklerinden biridir. Allah’a iman edenlerin dini olan İslam’ı, İslam’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’i bir dava olarak, iman eden mü’minlerden başka kim koruyup yüceltebilir ki? İslam, meleklerin dini değildir. İslam, insanların içinde Allah’a iman edenlerin dinidir. Allah’a iman ederek, mü’min kimliği kazananların, kendilerine mü’min kimliği kazandıran dinleri için elbette gayret edeceklerdir. Can verecek, mal verecek ve kimliklerinin gereğini yapacaklardır. Onlar gayret edecek, Allah da yardım edecektir. Tabii olan budur.

Allah için çalışmanın, gayret edip can ve malla bedel ödemenin bu ümmet kadar örneğini vermiş başka bir ümmet yoktur. İlk fedakârlar olan Sümeyye ve Yaser’den itibaren sayısını Allah Teâlâ’dan başkasının bilemeyeceği kadar büyük bir insan sayısı, Allah için gayret edenler sicilini doldurmuştur. Allah’a davet eden davetçi Musab bin Umeyr’in yaptığı cihadın ta kendisi idi. Allah’a davet etti. Şirkin hüküm sürdüğü topraklardaki insanların kulaklarına Kur’an ayetlerini döktü. Muazzam bir gayretle Yesrib’i Medine yaptı. Allah Teâlâ sözüne tesir, çalışmasına bereket verdi. Kısa bir zamanda büyük bir iş becerdi. Allah ondan razı olsun. Onun izini sürerek Allah’a davet edenlerin hepsi cihat eden mücahitler olarak çalıştılar. Minarelerden ezan okuyan müezzinler, bir çocuğa bir kelime Kur’an öğretenler, bir mescidin zeminini temizleyenler, bir mü’minin ihtiyacını görmek için bir adım yol kat edenler… Herkes mücahit olacağı işi yaptı. Elbette kim ne kadar ihlas ile yaptı ise o kadar kabul olmuş amel sahibi oldu.

Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme ilk âyetin indiği günden beri sadece erkekler çalışmadılar. Erkeklerin yanında kadınlar da bulundu. Uhud’da da, Mescid-i Nebi’de de kadın bulundu. İslam, hayatı kuşatan bir din olarak, hayatın yarısı hatta yarısının ağır tarafı olan kadını nasıl yok sayardı. Sayımda sayılan ama işte yok kabul edilen kadını mı söz edecekti? Elbette namazda, oruçta, tilavette sayılan kadın, Allah yolunda gayret etmek olan cihatta da sayılmıştır.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
‘Müslüman Toplum’

Kadın ve cihat birleşiminin anlaşılmasında şu kural önemlidir: Cihat, mü’minin görevidir. Cihat, erkeğe mahsus bir görev değildir. Eğer cihat, Allah’ın sözünü yüceltmek ise kadının ‘Allah’ın sözünü yüceltmekten muaf’ tutulması mümkün müdür? Bir insan, iman ettiği bir değeri, yüceltmek veya seyretmek arasında bir tercih yapabilir mi? Elbette kadın da erkek de, ne kadar iman ettiklerinin belgesi olacak bir gayreti göstereceklerdir. Şeytan ve küfrün barikatlarına karşı erkeğin gayretine havale edilmiş bir İslam, hayatın yarısını ihmal ettiği halde tamamını elde etmek isteyen bir anlamsız talep içinde olmuş olur. Beyle bir şey kâğıt üzerinde bile mümkün değildir. İslam, hayat dinidir; hayat da erkek ve kadından oluşmaktadır. Allah’ın dinini yüceltmek, Allah’ın dinine muhatap olan herkesin görevidir; erkek de kadın da mü’mindir. Her mü’min cihat etmekle mükelleftir. Dinini seyreden insanla, dini için yaşayan insan aynı olmayacağına göre, kadını dinini seyreden ya da dini için çalışan erkeği alkışlayan insan durumuna düşüremeyiz.

Cihat ve kadını birleştiremeyen idrakin sıkıntısı, cihadı kılıç kullanmaktan ibaret zannetmektir. Elbette cihadın en görkemli şekli kılıç kullanılan şeklidir ama o tür cihada bile Bedirler açan, Uhudlar açar Mus’ab bin Umeyr radıyallahu anhın cihadıdır. Kur’an öğreten, ahlak zabıtalığı yapan, hayra davet eden, miskinin elini tutan, hastayla ilgilenen de cihat etmektedir. Hamza da mücahittir, Mus’ab da mücahittir. Allah onlardan razı olsun. Cihadı yerli yerine oturtunca ortada, kadının mücahide olması ya da olmaması gibi bir sorun kalmamaktadır. Sorun, cihadı meydanlarda akan kanla simgeleştirmektedir. Akan kanla akan teri aynı tutunca cihat gerçek yerini bulmuş olmaktadır. Mücahidin kanı ve mücahidin teri diyebilmeliyiz. Meydanlarda kanı akan mücahitle, masalarda teri akan mücahit aynı işleri görüyor olabilirler. Önemli olan Allah’ın adının yüceltilmesi, Kur’an’ın son sözü söyleyen kaynak olması ise bu cihadı, erkek, kadın, çocuk kim yapıyorsa o mücahittir. Übey bin Kâ’b da mücahittir, Halid bin Velid de. Allah onlardan razı olsun.

Allah’ın emri yerine gelsin, şeytan zelil olsun, ümmetin iffeti korunsun diye hor görülen bir kıyafetin içinde caddelerde yürüyen mü’min kadının yaptığı cihat değil midir? Mücahit doğuran makine mücahit değil de kim mücahittir? Müslüman toplumun özü durumundaki Müslüman Kadın’ın varlığı, onun o Müslüman kimlikli varlığını ayakta tutma mücadelesi bütün alanlarıyla cihat meydanı durumundadır. Kadınların arkasında durmadığı cihat, cihat niteliğini kazanamaz, kazanacak olsa da koruyamaz. İslam, dış dünyaya karşı cihat sürdürürken, kendi iç toplumu cihat edilmeye muhtaç durumda olursa bu, İslam adına kabul edilemez durum olur. İç toplumun niteliğini tam anlamıyla kadın oluşturur. Evden, çarşıya kadar kadının hükümran olduğu bir hayat yaşıyoruz. Cihat açısından bakıldığında ‘iç toplum’ olarak isimlendirdiğimiz Müslüman Toplum’un özü yani camisiyle, çarşısıyla, sosyal kimliği ile Müslümanlar, kadınlar üzerinden incelenebilirler. Kadınların, şeytanın hilelerine karşı ne durumda oldukları, dinlerini ne kadar yaşayabildikleri, İslam’ın bir Şeriat olarak onların üzerinde ne kadar görülebildiği sorularının cevabı aslında cihadın nerede ne kadar yapıldığının da cevabıdır. Bu nedenle kadını, cihat dairesinin dışında tutmanın gerçekliliği yoktur. İslam, hayatın tamamını kuşatıyorsa durum budur. Çünkü kadın, hayatın özünde vardır. Hayatın yarısını kadın oluşturuyor sözünü bile yeterli bulamayız; hayata getiren ana o olduğu sürece kadın için hayatın yarısıdır, toplumun yarısını onlar oluşturuyor sözü bile yeterli değildir.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Kadına, topluma katkısı kadar yer açtığımızda karşımıza çıkacak olan sonuç, toplumu İslamlaştırma gayreti olan cihatta da kadının yerini gösteren bir sonuç olacaktır. İslam ile şereflenecek insanın yaratılmasında birinci ve alternatifsiz sebep olan kadın, İslam adına ve İslam için yapılacak her şeyde ilktir. Pek çok konuda da alternatifsizdir. Ahlakı tamamlamak için gönderildiğini söyleyen bir Peygamberin tamamlamak istediği ahlak kalesi için yapılacak her iş cihattır. Ahlak kadar, birinci dereceden kadını alakadar eden ya da kadınsız hedefe ulaşamayan kaç mesele bulunur? Sadece kadın boyutuyla bile bakıldığında cihat ve kadın uyumu gayet net bir şekilde anlaşılabilir.

İffet Mücahideleri

İffeti emreden dinimizin ilk iffet uygulayıcıları kadınlardır. Kadınlar iffetleri uğruna fedakârlık yaptıkça cihat etmiş sayılacaklardır. Meydanlarda kullanılan kılıçlar da iffet uğruna kullanılmaktadır. Evinin balkonuna bile dış kıyafetiyle çıkması gerektiğini bilen, kayınlarının önünde kendisini rahat hissetmeyen mü’min kadın, tam anlamıyla cihat etmektedir. İffetini dini bilen kadın mücahidedir. Savaş meydanlarındaki mücahit erkekler de onun iffetini korumak için cihat etmektedirler.

Üzerine emellerimizi yüklediğimiz nikâhın bekçileridir kadınlar. Nikâh kalemizi onlara emanet ettik. Nesillerimizi onlar doğurup büyütüyorlar. Evlerimizin çobanları, eşlerinin dayanaklarıdırlar. Ahlakımızın mücahide erleri olarak, onların bulunmadığı ve bizim tarafımızda olmadıkları hangi savaş kazanılabilir? Onlar cihat edecek ve ahlak kazanacaktır. Ahlak kazanınca da İslam en üstün olacaktır.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Mücahide Kadın, Nureddin Yıldız Mücahide Kadın, Nureddin Yıldız, Mücahide Kadın - Nureddin Yıldız- Nureddin Yıldız,tahlil yayınları, nureddin yıldız kimdir, nureddin yıldız kıblegah evler, kitapyurdu, nurettin yıldız kimdir, nureddin yıldız edeb ve amel, nurettin yıldız, sosyal doku,nureddin yıldız kimdir, nureddin yıldız cübbeli, nureddin yıldız sohbetleri, nureddin yıldız vikipedi, nurettin yıldız sohbetleri, nurettin yıldız kimdir, nureddin yıldız ekşi, nureddin yıldız kitapları,ramazan risalesi cübbeli ahmet hoca, 29.mektup ramazan risalesi, ramazan risalesi açıklamalı, ramazan risalesi 1, şükür risalesi, ramazan risalesi dinle, ramazan risalesi bediüzzaman, ramazan risalesi abdullah aymaz,sosyal doku, kitapyurdu, erkam yayınları, nurettin yıldız, şifai şerif tahlil yayınları, tahlil yayınları iletişim, siyer yayınları, nureddin yıldız,, Tahlil Yayınları, Evlilik Aile Pedagoji Mücahide Kadın - Nurettin Yıldız
Mücahide Kadın, Nureddin Yıldız

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.