Kudüs, Arzın Kapısı Mescidi Aksa, Talha Uğurluel, Renkli Resimli

Kudüs, Arzın Kapısı Mescidi Aksa, Talha Uğurluel, Renkli Resimli

Kategori
Yayınevi
Barkod
mescidi aksa kitabı, talha uğurluel, timaş
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Arzın Kapısı Kudüs Mescid-i Aksa, Talha Uğurluel, Tamamı Renkli, Resimli, Haritalı
"Kitapları, televizyon programları ve gezileriyle binlerce insanı keyifli bir tarih yolculuğuna çıkaran Talha Uğurluel anlatıyor.
Arzın Kapısı Kudüs ilk defa kullanılan fotoğraflar ve şehir haritasıyla sizi şehrin damarlarında gezdiriyor, tam bir görsel şölen sunuyor.
Kudüs… Dünyada hiçbir şehir dinler tarihi açısından Kudüs’le yarışamaz. Üç semavi dinin de bu beldeyi aziz tuttuğunu, onun için mücadele ettiğini biliyoruz.
Ya bilmediklerimiz… Anlatılmayanlar… Görülmeyenler…
*İsrailoğullarını Kudüs’e taşıyan peygamber kimdi? Hz. Musa Kudüs'ü görmüş müydü?
* Hz. Süleyman’ın kabri nerede?
*Mardinli Artuk Bey’in Kudüs’te ne işi vardı? Kudüs Türk hâkimiyetinde neler yaşadı?
*Selahaddin Eyyubi’nin Kadınlar Mescidi geçmişte Tapınak Şövalyeleri’nin yönetim merkezi miydi?
*Osmanlı’yı arkadan vuran Şerif Hüseyin ve oğullarının akıbeti ne oldu?
*Hitler, Yahudi sürgünü fikrini Roma İmparatoru Hadrian'dan almış olabilir miydi?
*Filistin devletinin temellerini atan, Çanakkale gazisi Muhammed Emin el-Hüseyni Türkiye’ye neden kaçak girmek zorunda kaldı?
Bu kitabı okuduğunuzda Taht-ı Süleyman’dan Antonia Kulesi’ne, Mescid-i Aksa’dan Kubbetü’s-Sahra’ya birçok mekânı görmüş gibi olacaksınız.
 
Yazar: Talha Uğurluel
Editör: Zeynep Berktaş
Katagori: Kudüs, Mescid-i Aksa, Fotoğraflarla Geniş Anlatım
Sayfa Sayısı: 345
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Hz. Muhammed Hicret’ten üç yıl önce Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya doğru namaz kılmaya başlamıştı, hatta Medine devrinin ilk yıllarında yapılan Kuba Mescidi ile Mescid-i Nebevi’nin kıbleleri de Mescid-i Aksa’ya doğruydu, kısacası ayet ile Mescid-i Haram kıble tayin edilene kadar ilk Müslümanlar buraya yöneliyordu. Yine Hz. Muhammed’in Mirac hadisesinde de Kudüs’ün çok anlamlı bir yeri vardı.
Ancak biz Kudüs’ü unuttuk, belki biz unutmadık da bu şehir sistemli bir biçimde bize unutturuldu. Kitapları, televizyon programları ve gezileriyle binlerce insanı keyifli bir tarih yolculuğuna çıkaran Talha Uğurluel unuttuğumuz bu şehri anlatıyor. Onlarca detayı ve anekdotları ile birlikte... Arzın Kapısı Kudüs ilk defa kullanılan fotoğraflar ve şehir haritasıyla okuru şehrin damarlarında gezdiriyor.
MUSA KUDÜS’Ü HİÇ GÖRMEDİ
Bu şehir hakkında ne kadar az şey biliyoruz... İsrailoğullarının Kudüs’e Hz. Musa zamanında göç ettiğini sanıyoruz mesela, oysa Hz. Musa’nın ömrü Kudüs’ü görmeye yetmedi. Ya da, Selahaddin Eyyubi’nin şehri fethettiğini biliyoruz ama Anadolu Selçuklularının Kudüs’teki faaliyetlerini, Mardinli Artuk Bey’in neden orada defnedilmiş bulunduğunu bilmiyoruz. Kadınlar Mescidi geçmişte Tapınak Şövalyeleri’nin yönetim merkeziydi, Osmanlı’yı arkadan vuran Şerif Hüseyin ve oğullarının akıbeti burada düğümlendi...
Talha Uğurluel, Arzın Kapısı Kudüs’te, yine her zamanki keyifli üslubuyla, şehrin serencamını tarihi, mimari, siyasi birçok açıdan anlatıyor. Mescid-i Aksa avlusundaki her bir binaya girip çıkarak, çeşmelerinden su içerek, kitabelerini okuyarak, gölgeliklerinde serinleyerek yazdığı metinler dikkatle okunmayı hak ediyor.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Kudüs, Arzın Kapısı Mescidi Aksa, Talha Uğurluel, Renkli Resimli Kudüs, Arzın Kapısı Mescidi Aksa, Talha Uğurluel, Renkli Resimli, Arzın Kapısı Kudüs Mescid-i Aksa Kitabı Talha Uğurluel Renkli, Resimli, Haritalı filistin israil gazze tarihi gezi kitabı timaş yayınları konya incele satın al, Timaş Yayınları, Tarih mescidi aksa kitabı, talha uğurluel, timaş
Kudüs, Arzın Kapısı Mescidi Aksa, Talha Uğurluel, Renkli Resimli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.