İslamın Siyasi Yorumu, Mevdudinin Yanlış Görüşlerine Reddiyeler Cevaplar, Ebul Hasan En Nedvi

İslamın Siyasi Yorumu, Mevdudinin Yanlış Görüşlerine Reddiyeler Cevaplar, Ebul Hasan En Nedvi

Kategori
Yayınevi
Barkod
tefsirus siyasi lil islam tercümesi, bedir yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
İslâm'ın Siyasi Yorumu, Ebu'l Hasan En Nedvi Ebul Ala Mevdudi'yi Tenkid Ediyor"
"Mevdudi'nin Kur'anda Dört Terim" Adlı Kitabında Müslümanların İlk bir kaç asırdan sonra RAB, İLAH, DİN, İBADET kavramlarının Kurani Manalarını yitirdikleri iddiasının ve diğer hatalıgörüşlerinin TENKİDİ"
"Merhum Mevdudî (1903-1979) "Kuranda Dört Terim" adlı kitabında, İslâm Dünyası'nın, Muhammet! (sallallahu aleyhi ve sellem) Ümmeti'nin Kitabullah'taki dört temel kavram «lan İLAH. RAB, İBADET. DİN kelimelerinin gerçek mânâsını ilk birkaç asırdan sonra yitirdiklerini ve Müslümanların "Kur'anın dâvetindeki hakiki gayeyi, öz maksadı idrak edemez olduklarını" İddia etmektedir. Mevdudî bu konuda Ümmet-î Mııhammed'in âlimlerine karşı çok ağır ifadeler kullanmaktadır: "Kur'an öğretilerinin çoğu, insanlara gizli kalmıştır, hatta şöyle diyebiliriz: Onun yüce ruhu ve mesajının temeli bu dört esas terimin cehalet perclesiyle kapanması neticesinde kaybolmuştur...'" Takdir buyrulur ki, Mevdudî'nin iddia ve isnadları gerçekten çok ağır ve haksızdır. Acaba onun iddia ettiği gibi Müslümanlar ilk birkaç asırdan sonra İslâm'ın ve Kur'anın 4 temel ve ana teriminin gerçek ve doğru mânâlarını yitirmişler miclir? Bu iddia doğruysa, din kaybolmuş, tahrife uğramış olmaz mı? Bunca büyük din âlimi, müfessir, muhaddis, allâme, fukaha, müceddid. zîkrî geçen 4 ana terimde şaşırmış ve hataya düşmüş de, doğruyu Mevdudî mi bulmuş?... Elinizdeki bu kitapta çağımızın büyük, güçlü Ehl-İ Sünnet Âlimi Ebu'l-Hasan en-Nedvî dostu Mevdudî'nin aşırı, hatalı, isabetsiz düşünce ve görüşlerini tenkit edip düzeltmektedir.
 
Yazar: Ebu'l Hasan En Nedvi
Katagori: İtikat/ Mevdudi'nin Hatalı Görüşlerine Cevaplar
Sayfa Sayısı: 128
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2017
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
İslamın Siyasi Yorumu, Mevdudinin Yanlış Görüşlerine Reddiyeler Cevaplar, Ebul Hasan En Nedvi İslamın Siyasi Yorumu, Mevdudinin Yanlış Görüşlerine Reddiyeler Cevaplar, Ebul Hasan En Nedvi, İslâm'ın Siyasi Yorumu, Ebu'l Hasan En Nedvi Ebu Ala Mevdudi'nin Kur'anda Dört Terim' Tefsiru's siyasi lil islam kitabı tercümesi bedir yayınevi sipariş ver, Bedir Yayınevi, Akaid İnanç tefsirus siyasi lil islam tercümesi, bedir yayınları
İslamın Siyasi Yorumu, Mevdudinin Yanlış Görüşlerine Reddiyeler Cevaplar, Ebul Hasan En Nedvi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.