İmam Azam Ebu Hanife Müsnedi Haskefi

İmam Azam Ebu Hanife Müsnedi Haskefi

Kategori
Yayınevi
Barkod
İmamı Azam Ebu Hanife Müsnedi
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
İmam Azam Ebu Hanife Müsnedi - Haskefi
"İmam Azam Hazretlerinin Müsned Kitabı naklettiği hadislerin toplandığı eseridir."
www.kitaptakipcileri.com
Rivayeti: Haskefi
Çeviri: Ali Pekcan
Katagori: Hadis
Sayfa Sayısı: 264
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: Konya
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili:  Arapça - Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
İmamı Azam Ebu Hanife 80. Hicri yılda doğdu. 150. Hicri yılda (Miladi 767) vefat etti. 
İmamı Azam Hanefi Mezhebinin kurucusudur. İctihadlarında dörtbinden fazla hadis kullanmıştır. İmamı Şafii onun hakkında, insanlar fıkıhda Ebu Hanife'ye ıyaldır demiştir.
Hadis ve fıkıh ilmini devrinin ulemasının ileri gelenlerinin çoğundan bizzat tahsil etti. İlmi kelama ait Fıkhı Ekber isimli kitabı vardır. 
Müsned ise İmam'ın naklettiği hadislerin toplandığı eseridir.İmam-ı Azam Ebu Hanife Müsnedi.Eser, ünlü Hanefi alim Haskefi`ye ait ve Safvet es-Seka tarafından 1962 yılında Kahire`de neşredilmiş. Eser dilimize, Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya- Selçuk Eğitim Merkezi`nde Fıkıh Usulü öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Ali Pekcan tarafından çevrildi.Hanefi mezhebinin kurucusu olan İmam-ı Azam tarafından rivayet edilen hadisleri bize ulaştıran bu son derece önemli eser, kuşe kağıda basılmış ve özenle ciltlenmiş.Eserin girişinde mütercim tarafından kaleme alınan önsözün ardından müsnedler hakkında genel bir bilgi ve İmam Ebu Hanife`nin Müsnedi hakkında genel bir değerlendirme sunulmaktadır. Sonrasında İmam Ebu Hanife`nin hadis ilminde zayıf olduğuna dair ortaya atılan iddia`nın tahlil edildiği bir bölüm bulunmaktadır. Kitabın sonunda da hadislerin tahrici yer almaktadır.İmam-ı Azam Ebu Hanife Müsnedi, mutlaka okunması gereken çok kıymetli bir eser.www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İmam Azam Ebu Hanife Müsnedi Haskefi İmam Azam Ebu Hanife Müsnedi Haskefi, İmam Azam Ebu Hanife Müsnedi - Haskefi, ''İmam Azam Hazretlerinin Müsned Ktabı naklettiği hadislerin toplandığı ,eseridir.''Rivayeti: Haskefi,Çeviri: Ali Pekcan,imam azam ebu hanife eserleri, imam azam duası, imam azam sözleri, imam azam kimdir, imam azam ebu hanifenin hayatı, imam azam ebu hanife hayatı, imam azam ebu hanife kimdir, imam azam hayatı,müsned indir, müsned nedir, müsned ül firdevs, müsned ileyh, müsned suç, müsned ahmed bin hanbel, müsned hadis nedir,hadis kitapları indir, hadis kitapları isimleri, hadis kitapları buhari, kütübü sitte hadis kitapları, hadisler, riyazüs salihin, buhari, kütübü sitte, müsned pdf,, Armağan Kitaplar, Hadis Sünnet İmamı Azam Ebu Hanife Müsnedi
İmam Azam Ebu Hanife Müsnedi Haskefi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.