Hz. Muhammed'in Hayatı Mekke Medine, Talha Uğurluel

Hz. Muhammed'in Hayatı Mekke Medine, Talha Uğurluel

Yayınevi
Barkod
Hz.Muhammedin Hayatı - Timaş
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Hz. Muhammed'in s.a.v Hayatı - Mekan ve Olaylarıyla - Mekke - Medine - Talha Uğurluel
14x21 cm Ebat - 1. Hamur Kağıt - Tamamı Renkli Resimli
"Tarihi herkese sevdiren adam Talha Uğurluel, şimdi Peygamber Efendimiz’in(sas) hayatını, İslam Tarihi içinde cereyan etmiş nice önemli hadiseyi, Mukaddes Topraklardaki mekânlar eşliğinde, yüzlerce görsel üzerinden anlatıyor...
 Uğurluel, Peygamber Efendimiz’in(sas) doğduğu, büyüdüğü, peygamberlikle görevlendirildiği, hicret etmek zorunda kaldığı ve vefat ettiği toprakları Mekke ve Medine olarak iki bölüm halinde gezdiriyor.
 Her mümin, Hz. Muhammed’in(sas) memleketine gitmek, evini görmek, çocukluğunu geçirdiği mahallede dolaşmak, koyun güttüğü dağları seyretmek ister. O’nun(sas) yaslandığı bir duvar, abdest aldığı bir kuyu, alnını koyduğu bir zemin, gölgelendiği bir ağaç sahabe tarafından kayıt altına alınmıştır. 
 Hz. Muhammed’den(sas) sonra nice sahabe Mekke ve Medine’ye uğradıklarında, hac ve umre ibadetlerinde hep O’nun(sas) izini sürmeye özen göstermişlerdir. İşte bu çalışmada böyle bir hassasiyet gözetildi. Hz. Âdem’den günümüze Mukaddes Toprakların genel tarihi yanında Efendiler Efendisi’nin(sas) mukaddes izleri sürülmeye çalışıldı. 
 Nerede doğdu, Hz. Hatice ile nerede yaşadı, parmağı ile ayı hangi tepenin üzerinden ikiye böldü, gizli gizli sahabeyle kimin evinde buluştu, ilk açık tebliğini hangi mekânda yaptı, suikastçıların elinden kurtulunca hangi istikamete yürüdü, hangi pazarları ziyaret etti, cinlerle ne zaman buluştu, nerede taşlandı, nerede ağladı ve nerede güldü?
 Tüm bunları hatta daha fazlasını görmek, öğrenmek istiyorsanız bu çalışma sizin başucu kitabınız olacak. Her okuduğunuzda sizi o kutsal mekânlara götürecek, o mukaddes insanlarla buluşturacak.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: Talha Uğurluel
Katagori: Siyer - İslam Tarihi - Hz. Muhammed s.a.v Hayatı
Sayfa Sayısı: 264
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
"Talha Uğurluel, yeni kitabı "Hz. Muhammed’in Hayatı”nda Efendimiz’in Mekke ve Medine’deki izini sürüp kutsal mekânlarda gezdiriyor. 
Kitabın ismine itiraz ederek yazıya başlayalım. Kapakta büyük harflerle "Hz. Muhammed’in Hayatı” denmiş. Üst başlıkta "Mekân ve Olaylarıyla” notu düşülse de (ifadenin bozuk olduğunu da belirtelim) bu sunuş ilk başta klasik bir siyer kitabı ile karşılaşacağınız zannını uyandırıyor. Kitabın sayfalarını çevirmeye başladığınızda ise Efendimiz’in hayatından daha çok Mukaddes Topraklar ile, Mekke ve Medine’yle karşılaşıyorsunuz. Talha Uğurluel’in kitabı aslında bir umre, hac kitabı.
Kitabın yazarını son yıllarda sıkça ekranlarda "tarihi sevdiren adam” olarak görüyoruz. Radyo ve televizyonlarda tarih programları yapan, kültür gezileri düzenleyen, gazetelerde ve dergilerde tarihi popüler bir dille anlatan ve işini iyi yapan bir isim Uğurluel.
Şık bir baskı ile sunulan kitap görselliğiyle hemen dikkat çekiyor. 264 sayfalık çalışma yüzlerce fotoğraf, minyatür, resim, grafik ve gravürle desteklenmiş. Yazar böyle bir eseri kaleme almaktan muradını şöyle açıklıyor: "Hz. Muhammed’in (sav) hayatını bilmek, O’nun yaşantısına ait detayları öğrenmek İslam dinini anlamanın en kısa yollarından biridir. Onu anlamak için de bu topraklara gelmek ve izinin tozuna yüz sürmek gerekir. Mekân mekân, olay olay O’na ait hatıraları, o hadiselerin geçtiği yerlerde devşirmek icap ediyor. Bizler de O’nu anlamak adına bir yolculuğa çıkıyoruz.” Kitapta yolculuk Uğurluel’in rehberliğinde Mekke’den başlıyor. Hz. Peygamber’in Hz. Hatice ile yaşadıkları ev, Kâbe’de namaz kıldığı yer, Hacer-ül Esved ve Kâbe’nin tarihi adım adım anlatılıyor. Kitapta bir kronoloji takip edilmiyor, mekân merkezli bir anlatım tercih edilmiş. "Medine” başlığını taşıyan ikinci bölüm ise "Mescid-i Nebevi ve İncelikleri” ile başlıyor. Kitapta dört halife döneminin, Osmanlı’nın hatıralarının da izi sürülüyor. Kitap, oturduğunuz yerde sayfa çevirerek mukaddes toprakların sokaklarında sizi gezdirmeyi başarıyor.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hz. Muhammed'in Hayatı Mekke Medine, Talha Uğurluel Hz. Muhammed'in Hayatı Mekke Medine, Talha Uğurluel, Talha Uğurluel Hz. Muhammed'in s.a.v Hayatı Kitabı, Mekan ve Olaylarıyla - Mekke - Medine - Siyer-i Nebi,İslam Tarihi, Timaş Yayınları,14x21 cm Ebat - 1. Hamur Kağıt - Tamamı Renkli Resimli ''Tarihi herkese sevdiren adam Talha Uğurluel, şimdi Peygamber Efendimiz’in(sas) hayatını, İslam Tarihi içinde cereyan etmiş, Kitap satış noktası elif kitabevi konya,, Timaş Yayınları, Siyer - İslam Tarihi Hz.Muhammedin Hayatı - Timaş
Hz. Muhammed'in Hayatı Mekke Medine, Talha Uğurluel

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.