Derviş Keşkülü, Tasavvuf ve Dergah Kültürü, Prof. Dr. Necdet Tosun

Derviş Keşkülü, Tasavvuf ve Dergah Kültürü, Prof. Dr. Necdet Tosun

Kategori
Yayınevi
Barkod
Derviş Keşkülü Kitabı - ERKAM
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Derviş Keşkülü - Tasavvuf ve Dergah Kültürü - Prof. Dr. Necdet Tosun
"Tasavvuf ve dergâh kültürümüze dair muhtelif yazılardan oluşan ve Derviş Keşkülü adıyla okuyucuya sunulan bu eser, sufilerin düşünce dünyası ve gelenekleri hakkında faydalı ve önemli bilgiler sunmaktadır. 
Tasavvuf kültüründe çiçek konusuyla başlayan eser, İslâmiyet’in yayılmasında sufilerin rolü, tasavvuf ehlinin miracı, sufi gözüyle hac, hoşgörü, tekke yemekleri, aşure gelenekleri, tasavvuf kültüründe meyve, Yesevilik’te zikir, Üveysilik ve rabıta gibi konularla devam etmekte ve Bandırmalı iki Allah dostunun hayatından çizgilerle sona ermektedir. SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bir keşkül misali, farklı konuları ihtiva eden eser, değişik çiçeklerden muhtelif tat ve kokular derleyen bir arının balı, ya da bir trenin penceresinde seyredilen farklı manzaraların zevki gibi okuyucuya tasavvufun tadını hissettirmek ve değişik boyutlarını tanıtmak gayesiyle kaleme alınmıştır. Gönül dünyamızda yeni bir kandil olması umuduyla.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Prof. Dr. Necdet Tosun
Yayın Yönetmeni: Salih Zeki Meriç
Kapak Tasarımı: Muzaffer Çalışkan
Katagori: Tasavvuf - 
Sayfa Sayısı: 200
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Keşkül, eskilerin "derviş çeyizi” adını verdikleri, dervişlerin ve tekkelerin kullandıkları gündelik eşyalardan biri. Özellikle gezici dervişler kullanırlarmış keşkülü. Geçtikleri yerlerde, hürmetkâr halk vermek istediği yiyecek türünden yardımları bu kabın içine koyarmış. Hindistan cevizi kabuğundan ya da abanoz ağacından yapılmış, 20-30 santim boylarında, iki yanından geçirilmiş zincirle omuza asılan kayık biçimdeki bir kap. 
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Prof. Dr. Necdet Tosun, özellikle Nakşibendilik çalışmalarıyla bilinen önemli bir tasavvuf tarihi uzmanı. Bahaeddin Nakşibend hazretleri ve İmam Rabbani hazretleriyle ilgili eserleri alanın köşe taşlarından. Tosun’un son kitabına Derviş Keşkülü adını vermesi boşuna değil. Çünkü o da, 1997 yılından itibaren yayınladığı muhtelif çalışmalarını bir araya getirmiş bu kitapta. Ve tam da bir derviş keşkülündeki gibi çeşitlilik arz ediyor makaleler. Kitaptaki yirmi sekiz makale ve tebliğin bazılarının başlıkları şöyle: Tasavvufta İstidadın Önemi, Tasavvufî Eğitimin Gayesi, Tasavvufun İslâm Sanatlarına Tesiri, İslamiyet’in Yayılmasında Sûfîlerin Hizmeti, Mürşidin Lüzumu, Tasavvuf Kültüründe Çiçek, Tasavvuf Kültüründe Tekke Yemekleri, Tasavvuf Kültüründe Meyve, Sûfîlerin Gözüyle Hoşgörü, Sûfîlerin Miracı, Oruçlu Müslümanın Rüyası, Haccın Manevî Anlamı, Yesevîlik’te Zikr-i Erre, Veysel Karanî ve Tasavvufta Üveysîlik, Orta Asya’da Bazı Dinî-Tasavvufî Gelenekler, Orta Asya ve Doğu Türkistan’da Yazılmış Türkçe Menâkıbnâmeler.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Tasavvuf tarihi ve çeşitli tasavvufi şahsiyetlerle ilgili yapılan biyografik ve monografik çalışmalar, bu alanla ilgilenen okurların malumu. Fakat Necdet Tosun’un çabasını değerli ve farklı kılan hususlar, onun özellikle, tasavvuf kültürünün bazı patikalarına merak salması ve kendine mesela "tasavvuf kültüründe meyve”, "çiçek” ya da "tekke yemekleri” gibi alanlar seçmesi. Bu meraklar ve dikkatler sayesinde, biz de kadim toplumun hemen hemen bütün kılcallarına sirayet etmiş olan tasavvufî neşvenin sürpriz tezahürleriyle tanışmış oluyoruz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Derviş Keşkülü, Tasavvuf ve Dergah Kültürü, Prof. Dr. Necdet Tosun Derviş Keşkülü, Tasavvuf ve Dergah Kültürü, Prof. Dr. Necdet Tosun, Derviş Keşkülü - Tasavvuf ve Dergah Kültürü - Prof. Dr. Necdet Tosun,Erkam yayınları,yayınevi,kitabevi,konya,gürdal tosun, sami hazinses,, vahi öz, nubar terziyan, necdet tokatlıoğlu, prof dr necdet tosun, ayhan ışık, necdet tosun hakkında,altınoluk dergisi, erkam yayınları riyazüs salihin, altınoluk, ruhul beyan tefsiri erkam yayınları, timaş yayınları, erkam yayınları cd, erkam yayınları riyazüs salihin indir, erkam yayınları üç aylar,sufi ne demek derviş anlamı,, abdal ne demek, derviş nedir, derviş nasıl olmalı, derviş hakkında, derviş anlamı nedir,tasavvuf kitapları satışı, tavsiye edilen tasavvuf kitapları, en çok okunan tasavvuf kitapları, derviş ne demek vikipedi,, Erkam Yayınları, Tasavvuf Derviş Keşkülü Kitabı - ERKAM
Derviş Keşkülü, Tasavvuf ve Dergah Kültürü, Prof. Dr. Necdet Tosun

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.