Yöneticilere Altın Öğütler, Hüccetül İslam, İmam Gazali

Yöneticilere Altın Öğütler, Hüccetül İslam, İmam Gazali

Kategori
Barkod
Altın Öğütler Kitabı - Semerkand
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Yöneticilere Altın Öğütler - Hüccetü'l islâm - İmam Gazali
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: İmam-ı Gazali
Tercüme: Hüseyin Okur
Editör: Dilaver Selvi
Kapak Tasarımı: İsra Ebubekir Nalbant
Katagori: Yöneticilere ve Herkese Altın Öğütler
Sayfa Sayısı: 296
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Kıymetli okuyucularımız,
 Sizlere çok kıymetli bir eseri sunuyoruz. Eser, büyük İslam alimi, kamil insan İmam Gazâlî (rah) Hazretlerine aittir. İsminden de anlaşılacağı gibi eser; altın değerindedir; hatta daha da yüksek kıymettedir; çünkü eser, dünyada başlayıp ahirette devam eden ebedi saadetin yolunu göstermektedir.

Bu eser, devrin Selçuklu Sultanı Melikşah’a yazılmıştır; fakat, eser bütün devlet adamlarına, yöneticilere, yardımcılarına, amirlere, memurlara, herhangi bir birimden sorumlu idarecilere, aile reislerine ve onların yardımcısı kadınlara, kısaca bütün halka hitap etmektedir.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
İmam Gazâlî (rah), bu eserde huzurlu bir devletin ve mutlu bir ailenin nasıl kurulacağını, kurulan bu saadetin nasıl korunacağını, fertlerin ve cemiyetlerin başarıya nasıl ulaşacağını örnekleri ile ortaya koymaktadır. İşin temelini güzel niyet, merhamet, adalet, iffet ve doğruluğun oluşturduğunu gözler önüne sermektedir.

Eserde, inanç esasları, ilim, ibret, hikmet, hikaye, öğüt, nasihat ve güzel prensipler birlikte işlenmiştir. Eser, zevkli, sürükleyici, düşündürücü, ümit verici ve bazen korkutan örneklerle doludur.

Bu eserin, bir değil çok defa okunması tavsiye edilmektedir. İmam Gazâlî (rah), Sultan Melikşah’a bu eseri her hafta birisine okutmasını, kendisinin dikkatle dinlemesini ve gereken dersleri alıp uygulamasını tavsiye etmiştir. Biz de, başta nefsimiz olmak üzere bütün yönetici, eğitimci, idareci, müdür, amir, memur, öğretmen, baba, anne ve diğer kardeşlerimize eseri tavsiye ediyoruz.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Kıymetli kardeşlerim, bu kitabı okumaya başlamanız yeterlidir. Siz bir adım atınız, o sizi içine çekecek ve sonuna kadar sürükleyecektir. Eser bittikten sonra, vicdanınızda oluşan manayı biraz düşünün ve kalbinizin derinliklerinde yankılanan sese kulak verin. İçinizde oluşan şey, bu kitabın feyzi ve hediyesidir; o Allah sevgisidir. Bütün dertlerin ilacı işte bu feyizle o sevgidedir. Saadetin anahtarı onlardır.

Hüseyin kardeşimiz, müellifi ve eserini tanıtan iki yazısının yanında, eser üzerinde ayrıca dip not çalışması yaptı. Kitapta geçen hadislerin kaynaklarını tespit etti; önemli şahıslar hakkında güzel açıklamalarda bulundu, tamamlayıcı bilgiler ekledi. Böylece eser daha istifadeli oldu. Tercümede kullanılan eserler, kitabın sonunda verildi.

Eserde, çok az da olsa, bazı tasarruflarımız oldu. Yanlış anlaşılmasından korktuğumuz bazı misal, hikaye ve sözleri tercümeye koymadık. Manayı tam ifade edebilmek için bazı kelime ve cümle eklemelerimiz oldu.

Eserin, herkesle alakalı olduğunu ifade etmek için ismini "Yöneticilere Altın Öğütler” şeklinde belirledik.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Muhtemel hatalarımız kasıttan değil, kulluk vasfımızdandır. Allah için bizi uyaran, hatalarımızı gösteren ve bizlere hayır dua deste¤i veren kardeşlerimizden Allah razı olsun.
Eserin, bütün insanlığa hayırlı olması dileği ile
Hamd olsun alemlerin sahibi Yüce Allah’a.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
*Doç. Dr. Dilaver Selvi
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Yöneticilere Altın Öğütler, Hüccetül İslam, İmam Gazali Yöneticilere Altın Öğütler, Hüccetül İslam, İmam Gazali, Yöneticilere Altın Öğütler - Hüccetü'l islâm - İmam Gazali, Semerkand yayınları,güzel sözler altın sözler, altın öğütler ile ilgili atasözleri, altın öğütler metni, altın öğütler ve öyküler, mevlana dan altın öğütler, altın öğütler facebook, yöneticilere altın öğütler imam gazali,imam gazali nin eserleri, imamı gazali kitapları indir, imam gazali eserleri indir, imamı gazali kimyayı saadet, imamı gazali kalplerin keşfi, imamı gazali kitapları pdf, imami gazali kitaplari,, imamı gazali eserleri,imam gazali kitapları pdf, imam gazali eserleri indir, imam gazali kalplerin keşfi, imam gazali sözleri, imam gazali ölüm ve ötesi, imam gazali kimdir, imam gazali ihyau ulumiddin,, Semerkand Yayınları, Sohbet Vaaz Altın Öğütler Kitabı - Semerkand
Yöneticilere Altın Öğütler, Hüccetül İslam, İmam Gazali

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.