Yaratılış Sırrı, Meryem 1 Ayet 1 15, Cemalnur Sargut

Yaratılış Sırrı, Meryem 1 Ayet 1 15, Cemalnur Sargut

Kategori
Yayınevi
Barkod
9786055902322
Piyasa Fiyatı
20.00
Aynı gün kargo
Yaratılış Sırrı - Cemâlnur Sargut
Meryem Suresi'nde Yaradılış Sırrı - 1-15. Ayet
www.kitaptakipcileri.com
Derleyen: Cemâlnur Sargut
Sayfa Sayısı: 376
Boyut: 15 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Basım Tarihi: 2012
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: İthal Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Meryem Sûresi yaratılış hakîkatini anlatırken, Allah’ın Rahman ve Rab isimlerinin tecellîlerini ve duânın hakîkatini öğretiyor. www.kitaptakipcileri.com
Her şeyin Allah’ın ezelî nasibi ile olduğunu ama bu nasibin ortaya çıkması için gayretin gerekliliğini öğreten yüce Allah’ın, her an hareket halinde olmanın Allah’ın isim ve sıfatlarını idrak için mecburiyet olduğunu anlatıyor. 

Ken’an er-Rifâî: “Bulunduğun yerde kalma ileri geç, geç ne kadar geçersen geç yoksa ömrünün geçmesi mezara yaklaşman olmasın. Yürü, dâima yürü. Eğer ölüm seni yolda iken yakalarsa onu Allah bilir. Yeter ki dururken olmasın” buyuruyor. 
Resûlullah ise: “Bir gününü diğer günüyle müsâvî geçiren kişiye yazıktır” diyor. 
www.kitaptakipcileri.com
İşte, ilerlemeyi sağlayan şüphesiz mürşid-i kâmildir ve Meryem Sûresi; çalıştığımız âyetler içinde kâmil insanı, ondaki tecellîyi, onda âşikâr olan Hayy ismini öğretir. 
www.kitaptakipcileri.com
Velhâsıl bütün çalışmalarımız içinde en ziyâde zevk aldığımız bu on beş âyetin gönlümüzde nûr-u ilâhi’yi uyandırarak, bizi İslâm nûruna eriştirmesi niyâzıyla...

Cemalnur Sargut’un beklenen yeni kitabı “Yaratılış Sırrı” eylül ayında raflardaki yerini aldı...

Meryem Sûresi’nin ilk on beş âyetinin, İnsân-ı Kâmil’lerin yorumlarıyla derinlikli bir şerh çalışması olan “Yaratılış Sırrı”, Cemâlnur Sargut imzasıyla çıktı..
Kur’ân-ı Kerîm’deki sûrelerin içinde sır makamındaki harflerin en fazla olması nedeniyle, Hz. Zekeriyya’nın ve Hz. Yahya’nın hilkatleriyle başlayan, özellikle Hz. Îsâ’daki yaratılış hakîkatini anlatan Meryem Sûresi en önemli sûrelerden biridir.
İnsan oğlunun bu dünyaya geldiği günden beri araştırdığı bir konu olan yaratılış hakîkatini anlama çabası Meryem Sûresi’nde açıklanmıştır. Buna göre Hz. Meryem sâfiye makamını temsil ettiğinden, sâfiyeden zuhura gelen evlatla diriliğin yani rûhun temsilcisi anlatılıyor. Asıl dirilişin yani bir anlamda yaratılış sırrındaki hakîkatin Hz. Meryem’deki gibi Allah’ın ruhtaki tecellîyi yani diriliği ortaya koyarak yokluk ve hiçlik mertebesine ulaşan, varlığından soyunan kişiye, ebedî ve ezelî canlılığın zuhur edeceği müjdesi verilmektedir.www.kitaptakipcileri.com
Bu kitapta, yaratılış hakîkatini, Allah’ın Rahman ve Rab isimlerinin tecellîlerini ve duânın hakîkati anlatılırken; her şeyin Allah’ın ezelî nasibi olduğunu, bu nasibin ortaya çıkması için de gayretin gerekliliğini öğretmektedir. Yine kitapta, yaratılış sırrının bir parçasını anlamak demek olan Allah’ın isim ve sıfatlarını idrak için her an hareket halinde olmanın bir zorunluluk olduğu belirtiliyor. Allah’ın istediğinin olması, vücudun susması yani asıl nefsin susması, kitapla hikmet ayrımı, kitapla şerîat ve hikmetle tasavvufun kastedilmesi, Allah’a takvâ sahiplerinin merhamete en yakın topluluklar olduğunu, anne babaya hürmetin önemi, kıyâmet kavramı ve ölmeden önce ölmek gibi konular kitapta yer almaktadır.
Ken’an er-Rifâî: “Bulunduğun yerde kalma ileri geç, geç ne kadar geçersen geç yoksa ömrünün geçmesi mezara yaklaşman olmasın. Yürü, dâima yürü. Eğer ölüm seni yolda iken yakalarsa, onu Allah bilir. Yeter ki dururken olmasın” buyuruyor.
Resûlullah ise: “Bir gününü diğer günüyle müsâvî geçiren kişiye yazıktır” diyor.
İlerlemeyi sağlayan yine şüphesiz mürşittir diyen yazar Cemâlnur Sargut;” Meryem Sûresi; çalıştığımız âyetler içinde kâmil insanı, ondaki tecellîyi, onda âşikâr olan Hayy ismini öğretir”, diyor.www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Yaratılış Sırrı, Meryem 1 Ayet 1 15, Cemalnur Sargut Yaratılış Sırrı, Meryem 1 Ayet 1 15, Cemalnur Sargut, Yaratılış Sırrı Meryem Kitabı- Derleyen: Cemâlnur Sargut, Meryem Suresi'nde Yaradılış Sırrı - 1-15. Ayet,Derleyen: Cemâl nur Sargut, Nefes yayınları yayınevi, cili, Meryem Sûresi’nin ilk on beş âyetinin, İnsân-ı Kâmil’lerin yorumlarıyla derinlikli bir şerh çalışması olan “Yaratılış Sırrı”, Cemâlnur Sargut imzasıyla çıktı.. Kur’ân-ı Kerîm’deki sûrelerin içinde sır makamındaki harflerin en fazla olması nedeniyle, Hz. Zekeriyya’nın ve Hz. Yahya’nın hilkatleriyle başlayan, özellikle Hz. Îsâ’daki yaratılış hakîkatini anlatan Meryem Sûresi en önemli sûrelerden biridir., Nefes Yayınları, Tasavvuf 9786055902322
Yaratılış Sırrı, Meryem 1 Ayet 1 15, Cemalnur Sargut

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.