Yaratılış Hikmetleri, İmamı Gazali

Yaratılış Hikmetleri, İmamı Gazali

Kategori
Yayınevi
Barkod
Yaradılış hikmetleri kitabı - Nefes
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Yaratılış Hikmetleri - İmam Gazali
"Büyük İslam Alimlerinden İmam Gazzâlî'nin 'Yaratılış Hikmetleri' Adlı Eseri Çıktı!"
"De ki: Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)” (Yûnus, 101)
Güneş, Ay, bitkiler, hayvanlar ya da hava, su, ateş neden yaratıldı? 
Yaratılmasalardı ne olurdu? 
Ve biz neden yaratıldık? 
İnsan, ev sahibi gibidir. Bu âlemin içindeki her şey ona hizmet etmeye hazırdır. Peki, kaçımız varlıkların yaratılmasındaki hikmetleri düşündü? Hâlbuki Allah’ı bilmek için bu hikmetleri kavramak gerekiyor... 
Batı düşünce dünyasının dönüşümünde de etkisi olan büyük İslâm âlimi İmam Gazzâlî, yaratılışımızın sırlarına ve hikmetlerine "bizim için” bir kapı açıyor. 
Canlıları türlerine göre gruplandırdığı "Yaratılış Hikmetleri” adlı eseriyle, semâdan yeryüzüne, deniz canlılarından kuşlara pek çok varlığın yaratılış hikmetine değinerek hem yaratılıştaki harikaları görmemizi hem de Allah’ın azameti karşısında kalplerimizin ürpermesini sağlıyor.
-Kur'an-ı Kerim'de "Andolsun, ilk yaratılışı bildiniz; düşünüp ibret almanız gerekmez mi?" (Vakıa, 62) buyurulduğu üzere, Allah'ın kullarına vadettiği tüm güzellikleri kavramak, tefekkürden geçer.
Allahu Teala, yaratılıştaki harikaları ve mahlukatın yaratılış hikmetlerini kullarının bilmesini istemiş, ayet-i kerimelerle de bu isteğini insana bildirmiştir. Nitekim Allah, insanları kendisine kulluk etsinler diye, diğer yaratılmışları ise insan için yaratmıştır. Kur'an-ı Kerim'deki birçok ayet, düşünen insanlar için yaratılıştaki hikmetlerden haber vermektedir.
Büyük Selçuklu Devleti devrinde yaşamış olan büyük İslam filozof ve alimlerinden İmam Gazzâlî'nin el-Hikme fî Mahlûkatillah isimli eserinin tercümesi olan Yaratılış Hikmetleri çıktı.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
İmam Gazzâlî, Allah'ın her yarattığını eşsiz ve severek yarattığı idrakiyle mahlukatın yaratılış hikmetlerine dair inceliklerini bizlerle paylaşmakta ve bizleri tefekküre davet etmektedir. "De ki: ‘Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)’.” (Yunus, 101) Alışılagelen ve belki her gün gördüğümüz nice yaratılmışa farklı bir pencereden bakıp ibret almamızı sağlayacak olan bu eserde semanın, gök cisimlerinin, yeryüzünün, denizin, suyun, havanın, insanın, hayvanların, bitkilerin yaratılışındaki hikmetler ayrı ayrı anlatılmaktadır. Allah'ın azameti karşısında kalplerin ürperdiği ve varlıkların hakikatine işaret eden Yaratılış Hikmetleri, idrak ve hissiyatı derinleştirmek üzere okurlarıyla buluşmayı beklemektedir.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: İmam-ı Gazali
Çeviren: Mehmet Akıncı
Kapak Tasarım: Hümanür Bağlı
Katagori: Tasavvuf - Kainat - Yaratılışın Hikmetleri
Sayfa Sayısı: 114
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Yaratılış Hikmetleri, İmamı Gazali Yaratılış Hikmetleri, İmamı Gazali, Yaratılış Hikmetleri - İmam Gazali,''Büyük İslam Alimlerinden İmam Gazzâlî'nin 'Yaratılış Hikmetleri' Adlı Eseri Çıktı!''''De ki: Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)” (Yûnus, 101)Tasavvuf kainaın yaratılışı hikmetleri,imamı gazali kitapları nefes yayınevi kitabı,ses kodlu kuran satın al,satış,nerede satılıyor,satın al satış noktası,nefes yayınları elif kitabevi konya kitaptakipcileri imam gazali eserleri, Nefes Yayınları, Tasavvuf Yaradılış hikmetleri kitabı - Nefes
Yaratılış Hikmetleri, İmamı Gazali

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.