Unutulan Sünnetlerden İtikaf, Muammer Yakışır

Unutulan Sünnetlerden İtikaf, Muammer Yakışır

Yayınevi
Barkod
Ramazan Ayı'nda İtikaf Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Unutulan Sünnetlerden İ'tikaf - Muammer Yakışır
"Ramazan Ayı'nın Son 10 Günü İtikaf'ın nasıl yapıldığı ilgili  bilgiler ve ibadetler "
"Amr İbn-i Avf El-Müzeni (ra)'den rivayet edildiğine göre Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur;
"Kim benim bir sünnetimi ihya ederek insanların onunla amel etmelerine vesile olursa, o insanların kazanacağı sevablardan hiçbir şey eksiltmeden onların sevablarının bir katını almış olacaktır. Kim de bir bid'at icad ederek onunla amel edenlerin yüklenecekleri günahlardan hiçbir şey eksiltmeden onların günahlarının bir katını yüklenmiş olacaktır. *İbni Mace 368/209"

Yazar: Muammer Yakışır
Katagori: İtikaf İbadeti
Sayfa Sayısı: 176
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: Konya
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
İtikâf, bir camide ibadet niyyetiyle durmak demektir. Ramazanın son on gününde itikâf, kifâye olarak sünnet-i müekkede'dir. Cemaatten biri itikâfa girince bu görev diğerlerinden düşmüş olur.
İtikâfın şartları, niyet etmek, oruçlu olmak, itikâfı beş vakit cemaatle kılınan camide yapmak ve kadının ayhalî ve lohusa halinde olmamasıdır. Kadın, camide değil, evinde namaz kıldığı odada itikâf yapar.
İtikâfın adabı:
1. Câmilerin en faziletlisinde ve Ramazanın son on gününde itikâfa girmek.
2. İtikâf esnasında sadece hayırlı şeyler konuşmak.
3. Kur'an okumak, hadis-i şerif, peygamberlerin hayatına ait kitaplar okumak.
4. Temiz elbise giymek, güzel koku sürünmek. İtikâfa giren kimse camide yer, içer, uyur ve lâzım olan şeyleri camide alır. Bunlar için dışarı çıkarsa itikâfı bozulur.
Tuvalete gitmek, abdest almak ve gerekli ise gusûl yapmak gibi tabiî ihtiyaçları için camiden dışarı çıkar. Cuma namazı aynı yerde değil de başka yerde kılınıyorsa cuma için bulunduğu yerden çıkıp oraya gidebilir. Cenaze namazı için dışarı çıkamaz.
Kendisine ve malına bir zarar geleceği korkusu ile ve zorla camiden çıkarılması durumunda başka bir camiye geçmek üzere camiden çıkabilir.
Bu zorunlu haller dışında camiden çıkarsa itikâfı bozulur. İtikâfda olan kimsenin eşi ile cinsel ilişkide bulunması itikâfı bozduğu gibi dokunmak ve öpmekle bir boşalma olursa yine bozulur. İhtilâm olmak (uyku halinde cünüplük meydana gelmesi) itikâfı bozmaz.
İtikâfa giren kimse hayırlı ve iyi işler söylemeli, kötü sözlerden sakınmalıdır.www.kitaptakipcileri.com
İhlas ile itikâf yapan mü'min, bir süre dünya işlerinden ayrılarak Allah'a yönelir. Düşmanı olan şeytanın şerrinden en sağlam kaleye sığınmış, Allah'ın evi olan camide onun sonsuz rahmetine iltica etmiş olur. Bu durumda olan bir mü'min, Allah'ın evinde onun misafiridir. Ev sahibine lâyık olan da misafirine ikramda bulunmaktır. Peygamber Efendimiz, vefat edinceye kadar Ramazanın son on günü itikâfa devam etmişlerdir.www.kitaptakipcileri.com
 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Unutulan Sünnetlerden İtikaf, Muammer Yakışır Unutulan Sünnetlerden İtikaf, Muammer Yakışır, Unutulan Sünnetlerden İ'tikaf Kitabı,Muammer Yakışır, ''Ramazan Ayı'nın Son 10 Günü İtikaf ile ilgili ibadet ve bilgiler''itikaf şartları, itikaf nasıl yapılır, itikaf mustafa islamoğlu, itikaf ne demek, itikaf diyanet, itikaf nedir, itikaf ile ilgili hadisler,ramazan ayı ne zaman, ramazan ayı sözleri, ramazan ayı nedir, ramazan ayı ile ilgili sözler, ramazan ayının önemi, ramazan ayı mesajları, ramazan bayramı ramazan ayı 2013, itikaf anlamı,2014,2015,2016,2017,üç aylar tesbihi, üç aylar hakkında bilgi, üç aylar nedir, üç aylar hangileri, üç aylar ne zaman, üç aylar 2012, üç aylar hangi aylardır, üç aylar 2010,, Hüner Yayınevi, İbadet - Ameller Ramazan Ayı'nda İtikaf Kitabı
Unutulan Sünnetlerden İtikaf, Muammer Yakışır

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.