Ümmet Coğrafyası Adem Özköse

Ümmet Coğrafyası Adem Özköse

Yayınevi
Barkod
Ümmet Coğrafyası Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Ümmet Coğrafyası - Adem Özköse
"Ümmet Coğrafyası kitabı, farklı ülkelere yapılan seyahatler esnasında gerçekleştirilen birbirinden önemli görüşmelerin bir araya getirilmesiyle oluştu. "
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Adem Özköse
Kapak Tasarım: Tekin Öztürk
Katagori: İslam Ülkeleri ve Önemli Kişilerle Yapılan Söyleşi ve Bilgiler
Sayfa Sayısı: 248
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Ümmet Coğrafyası kitabı, farklı ülkelere yapılan seyahatler esnasında gerçekleştirilen birbirinden önemli görüşmelerin bir araya getirilmesiyle oluştu. 
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Kitapta Filistin’den Fas’a, Moro’dan Suriye’ye, Libya’dan Makedonya’ya, Kosova’dan Suud’a, Tunus’dan Yemen’e, İran’dan Patani’ye, Nepal’den Malezya’ya, Cezayir’den Pakistan’a, Latin Amerika’dan Arakan’a kadar uzanan güzergâhta nelerin olup bittiği, Müslümanların neler yaşadıkları, tecrübeleri, hangi imkân ve zaaflara sahip oldukları, Müslüman toplulukların umutları, beklentileri, gelecek perspektifleri, Türkiye’ye nasıl baktıkları konu ediliyor. Kitap bu yönüyle ümmetten haberler getiren bir çalışma olma özelliği taşıyor. 
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Kitabın amaçlarından bir diğeri de Arap isyanlarıyla başlayan süreçle ilgili okuyucuya bizzat kaynağından, bu sürecin önemli aktörlerinden doğru bilgiler aktarmak. İslam dünyasının nerelerden geldiğini, hangi acıları çektiğini, hangi bedelleri ödediğini hatırlatarak içinden geçtiğimiz günlerin daha da iyi anlaşılmasını sağlamak. 

Hasan el Benna, Seyyid Kutup, Erbakan Hoca, Şeyh Ahmet Yasin, Malcom X, Rantisi, Abdulhamid Han, Ömer Muhtar, Ali Şeriati, Aliyaİzzetbegoviç ve Mevdudi’den arda kalan düşünsel ve mücadele mirasının izleri de kitabın bir başka konusu.
Gazeteci-Yazar Adem Özköse'nin 'Cennete Otostop' ve 'Söz Direnişçilerde' kitaplarının ardından yeni kitabı Ümmet Coğrafyası okuyucularla buluştu.
Pınar Yayınları'ndan çıkan kitapta Filistin'den Fas'a, Moro'dan Suriye'ye, Libya'dan Makedonya'ya, Kosova'dan Suud'a, Tunus'dan Yemen'e, İran'dan Patani'ye, Nepal'den Malezya'ya, Cezayir'den Pakistan'a, Latin Amerika'dan Arakan'a kadar uzanan güzergâhta nelerin olup bittiği konu ediliyor.
ÜMMETTEN HABERLER GETİREN BİR ÇALIŞMA
Yapılan söyleşiler vasıtasıyla Müslümanların son 100 yıllık dönemde yaşadıklarını, tecrübelerini, hangi imkân ve zaaflara sahip olduklarını, Müslüman toplulukların umutlarını, beklentilerini, gelecek perspektiflerini anlatan kitap bu yönüyle ümmetten haberler getiren bir çalışma olma özelliği taşıyor. Hasan el Benna, Seyyid Kutup, Erbakan Hoca, Şeyh Ahmet Yasin, Malcom X, Rantisi, Abdulhamid Han, Ömer Muhtar, Aliya İzzetbegoviç ve Mevdudi'den arda kalan düşünsel ve mücadele mirasının izleri de kitabın bir başka konusu.SİTE: www.kitaptakipcileri.com
ARAP UYANIŞI VE YENİ BİR DÖNEM
Ümmet Coğrafyası kitabının amaçlarından bir diğeri de Arap isyanlarıyla başlayan süreçle ilgili okuyucuya bizzat kaynağından, bu sürecin önemli aktörlerinden doğru bilgiler aktarmak. İslam dünyasının Arap Uyanışı ile birlikte yeni bir çağa girdiğini savunan Gazeteci-Adem Özköse kitabın önsözünde şu ifadelere yer vermiş:
"Ümmet Coğrafyası'nın halkları, aralarına sınırlar konulan kardeşler sonunda sessizliklerini bozdular. Kahire'den, Şam-ı Şerif'den, İstanbul'dan, Gazze'den, Bingazi'den yükselen özgürlük çığlıkları İslam dünyasının yüzyıldır süren suskunluğunu sonunda yerle bir etti. Suskunluk yerini direnişe, çaresizlik ise umuda bıraktı. İslam dünyası küllerinden yeniden doğmaya, dirilmeye başladı. Artık rüzgâr tersine dönüyor. Bir çağ kapanıyor ve yeni bir çağ açılıyor. Teslimiyet kültüründen direniş kültürüne geçiliyor. İslam dünyasının minarelerinden özgürlük sesleri yükseliyor. Yıllardır ezilen Müslümanlar adalet temelli yeni bir İslam dünyası kurmak istiyorlar. Müslüman halkların kararlılık ve cesareti tarihin kapılarını yeniden zorluyor."SİTE: www.kitaptakipcileri.com
 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Ümmet Coğrafyası Adem Özköse Ümmet Coğrafyası Adem Özköse, Ümmet Coğrafyası - Adem Özköse, ''Ümmet Coğrafyası kitabı, farklı ülkelere yapılan seyahatler esnasında gerçekleştirilen birbirinden önemli görüşmelerin bir araya getirilmesiyle oluştu. '' adem özköse kimdir, timetürk, adem özbay,, hilal tv, rotahaber, sancaktar, adem özköse biyografi, adem özköse vikipedi,müslüman ülkelerin listesi müslüman ülkeler hangileri, müslüman ülkeler haritası, müslüman ülkeler hangileridir, müslüman ünlüler, müslüman ülkeler neden geri kaldı, hristiyan ülkeler, islam coğrafyası haritası, islam coğrafyası günleri 2, islam ülkeleri arnavutluk, islam kültürü, islam fikhi,,, islam büyükleri, islam tarihi ve medeniyeti, müslüman ülkeler kaç tane,, Pınar Yayınları, Siyer - İslam Tarihi Ümmet Coğrafyası Kitabı
Ümmet Coğrafyası Adem Özköse

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.