Tevbe Hikayeleri, Ebu Muhammed Abdullah El Hanbeli

Tevbe Hikayeleri, Ebu Muhammed Abdullah El Hanbeli

Kategori
Barkod
Tövbe Hikayeleri - İLK HARF
Aynı gün kargo
Meleklerin, Peygamberlerin, Sahâbilerin ve Hükümdarların 
Tevbe Hikayeleri 

Yazar: Ebu Muhammed Abdullah El Hanbeli
Tercüme: İbrahim Doğu
Sayfa Sayısı: 321
Boyut: 16x 22 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Müellif, bu kitapta, Hz.Adem (a.s.) döneminden, kendi yaşadığı hicri yedinci asrın başlarına kadar olan süreçte tevbe edenlerin hallerini dile getirmektedir. İlk etapta meleklerin tevbesinden başlayıp sonra onlardan Harut ve Marut'un olayını ele alan yazar akabinde, hikayeleri Kuran'ı Kerim'de geçen bazı nebi ve resullerin tevbelerini zikretmektedir. www.kitaptakipcileri.com
Yanı sıra, geçmişte yaşamış bazı meliklerin tevbelerinden söz ettiği gibi Resulullah'tan önce yaşamış olan beni İsrail kavminin bazı peygamberlerinin tevbelerinden de bahsetmektedir. Daha sonra, Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) bazı sahabilerinin tevbeleri ile kendi zamanına kadar ulaşan bu ümmetin melik, sultan ve devlet başkanlarının tevbelerini ele almaktadır. Söz konusu bu sultanlar ya bozuk inançlarından ya insanların haklarına tecavüz etmiş olmalarından ya içki içmelerinden ya sihirle uğraşmalarından ya da zina yapmalarından dolayı Allah'a karşı gelmiş olup işlemiş oldukları kötü ameller sonrası tevbe etmiş kişilerdir. Eser, kitap ehlinden İslamiyet'le kaynaşıp Resulullah'ın (s.a.v.) davetine icabet edenlerin hayat hikayeleri ile son bulmaktadır. Yazar çalışmasında Yüce Allah'ın (c.c.) kitabında yer alan kıssalardan yararlanmış, Resulullah'ın (s.a.v.) bize aktardığı hususlardan, sahih hadis metinlerinde tedvin edilmiş hadislerden, vaaz ve nükteli haberlerle dolu kitaplardan istifade etmiştir.

Kitaptan Bir Bölüm:www.kitaptakipcileri.com

Malik bin Dinar’a nasıl tövbe ettiği sorulduğunda tövbe edişini şöyle anlattı:

Ben öncelerden zabıttım. Daha sonra evlendim ve bir kız çocuğum dünyaya geldi. Onu çok seviyordum. 
İçki içerken hep dikkatimi çekmeye çalışıyor ve elime vurup içkimi döküyordu. Yürümeye başladığında ona karşı sevgim ziyadeleşti. İki yaşına vardığında öldü. 
Şaban ayının 15. Cuma gecesi içki içtim ve yatsı namazını kılmadan uyudum. Rüyamda sanki bütün insanlar kabirlerinden çıkmış ve haşrolmuşlardı. İçlerinde ben de vardım.
Arkamda bir şeyin olduğunu hissettim. Arkama baktığımda büyük bir ejderhanın ağzını açmıs bana doğru geldiğini gördüm. Rengi lacivertti ve korkunç görünüşü vardı.www.kitaptakipcileri.com
Ben ondan var kuvvetimle kaçmaya başladım. Kaçarken yolun kenarında beyaz elbiseli ve güzel kokulu yaşlı bir adam gördüm. Ona selam verdim oda selamıma karşılık verdi. Ondan arkamdaki ejderhadan beni korumasını istediğimde.dedi ki:
"Ben zayıfım seni kurtarmaya gücüm yetmez fakat sen elinden geldiği kadar hızlı bir şekilde koş. Belki Allah Subhanehu seni kurtaracak bir sebep verir." Bende hızla koşmaya başladım. 
Ben kaçtıkça ejderhada hızlı bir şekilde arkamdan koşup beni yakalamaya çalışıyordu. 
Kıyamet balkonlarından bir balkona çıktım ve cehennem tabakalarını gördüm. Beni yakalamak için arkamdan koşmakta olan ejderhadan kaçmak isterken neredeyse ateşin içine düşecektim ki içeriden yüksek bir ses ile:www.kitaptakipcileri.com
"Dön! sen buranın ehlinden değilsin."diye seslendiler. Bunu duyunca mutmain oldum ve döndüm. 
Ejderha hala peşimdeydi. O güzel kokulu yaşlı adamın yanına gittim ve ona dedim ki:
"Senden beni kurtarmanı talep ettiğim halde sen bana yardım etmedin."
Yaşlı adam ağlamaya başladı ve bana dedi ki :
"Ben zayıfım ona karşı gücüm yetmez. Lakin şu dağa git orada müslümanların emanetleri var. Eğer seninde orada emanetin varsa o seni kurtarır."
O dağa vardığımda sanki pencereleri perdeli ve kapısı kapalıydı. Ben dağa yaklaştığımda ejderha beni neredeyse yakalayacaktı. www.kitaptakipcileri.com
Melekler bağrışmaya başladılar: 
„Perdeleri kaldırın, kapıları açın. Yetişin belki onun burada kendisini o düşmanından kurtaracak bir emaneti vardır."dediler. Açıldığında yüzleri ay misali çocuklar coşkuyla bana doğru koştular. 
Çocuklardan bazıları yüksek ses ile:
"Yetişin onu kurtarın!" dediler .ve gurup gurup beni kurtarmaya koştular. Aralarında kızımı gördüm. Kızım beni görünce ağladı ve :
"Vallahi babam!" diyerek eliyle bir avuç nuru bana doğru ok gibi fırlattı. Sağ elini ejderhaya uzattığında ejderha korkup kaçtı. Sol elini ise bana uzattı. Bende ona sarılıp kucağıma oturttum.
Kızım bana: "Ey babam! dedi ve şu ayeti okudu:
www.kitaptakipcileri.com
Hadid suresi 16

Manası: İman edenlerin kalplerinin Allah’tan inen hakikatleri hatırlayarak yumuşayıp huşulanma vakti gelmedi mi?

Bende kızıma dedim ki:
„Kızım siz Kur’an biliyor musunuz?" 
Kızım bana:
"Biz sizden daha da çoğunu biliyoruz babacığım."dedi. 
„O halde bana peşimden koşan ejderhadan haber ver kızım" dedim. 
Dedi ki:
"Babacığım, o senin kötü amelindir. Sen kötü amellerini artırdıkca o kuvvetlendi ve neredeyse seni cehenneme sokacaktı". 
„Bana kaçarken karşılaştığım yaşlı adamdan haber ver"dedim.
Dedi ki:
"O senin salih amelindir yapmaya yapmaya kötü amellerine karşı güçsüz kaldı."
Dedim ki:www.kitaptakipcileri.com
"Siz burada neyi bekliyorsunuz?"
Dedi ki:
"Biz müslümanların emanetleriyiz. Kıyamet günü bize geleceğiniz ve size şefaat edeceğimiz günü bekliyoruz."

Bunları yaşayan kişi…
Tabiinlerin imamlarinin efendisi!!
MALiK BiN DiNAR!!!
 
O insanlar arasinda geceler boyu aglamasiyla bilinirdi…
 
Ve derdi ki:www.kitaptakipcileri.com
Allah'ım! Kimin cennete girecegini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin!
 
Ben bunlardan hangisiyimm???
 
Allah'ımm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme!
 
Malik Bin Dinar büyük bir tevbe etti..
Ve insanlar arasinda şöyle meshur oldu:
 
Caminin kapisina giderdi ve insanlara seslenirdi.. Derdiki:
 
Ey asi insanlar ey günahkar insanlar…Allah'ınıza dönün!! Gafil insanlar…. Allah'ınıza dönün!!!
 
Ey Allah'tan kaçan kullar.. Allah'ınıza dönünn!
www.kitaptakipcileri.com
Rabbin sana gece gündüz sesleniyorr! Seni çağırıyorr!!!
 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tevbe Hikayeleri, Ebu Muhammed Abdullah El Hanbeli Tevbe Hikayeleri, Ebu Muhammed Abdullah El Hanbeli, Meleklerin, Peygamberlerin, Sahâbilerin ve Hükümdarların Tevbe Hikayeleri melekler, kitap, kitabı, yayınevi, tevbe, hikayeleri, konya, ilkharf, yayın, dağıtım, salihlerin, hikayeleri, nasihat, tevbe, malik, bin, dinar, hayatı, yayınevi, tevbesi, tövbe, etmek, tevbe, istiğfar, arifan, dergisi, yayınevi, risalesitevbe istiğfar duası, tevbe duası türkçe okunuşu, tevbe suresi,,, istiğfar duası,tevbe etmek hadisleri, tevbe ayetleri,, tevbe ile ilgili hadis, tövbe hadisleri, tevbe hakkında hadisler, tevbe duası nasıl yapılır, tevbe duası arapça, tevbe duası ve anlamı hatim duası, İlk Harf Yayınları, Dini Hikaye Tövbe Hikayeleri - İLK HARF
Tevbe Hikayeleri, Ebu Muhammed Abdullah El Hanbeli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.