Teknolojik Meselelere Fetvalar, Mustafa Çavuşoğlu

Teknolojik Meselelere Fetvalar, Mustafa Çavuşoğlu

Yayınevi
Barkod
Teknolojik Fetvalar Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Teknolojik Meselelere Fetvalar - Mustafa Çavuşoğlu
"Ebu'd Derda (r.a.) şunları söylemiştir: "Dinle ilgili bir mesele öğrenmeyi bütün gece nafile ibadet etmeye tercih ederim. Alim ve öğrenci hayırda ortaktırlar. Diğer insanlar ise, hayrı bulunmayan bir kuru kalabalıktır. İlim tahsil etmenin cihad olmadığını sananlar, akıl ve basiretlerinde kusur bulunanlardır. 

Yazar: Mustafa Alp Çavuşoğlu
Kaynaklar: Fatih Kalender - Hüsamettin Vanlıoğlu - Emin Ali Yüksel - Abdullah Hiçdönmez - Muhamme dKonyevi - Mehmet Talu - Faruk Beşer - Nihat Hatipoğlu ve Diğer Hocaefendi ve Kitaplar...
Katagori: Güncel ve Teknolojik Konulara Fetvalar- Fıkıh - Sualli Cevaplı
Sayfa Sayısı: 208
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul - Fatih
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Ebu'd Derda (r.a.) şunları söylemiştir: "Dinle ilgili bir mesele öğrenmeyi bütün gece nafile ibadet etmeye tercih ederim. Alim ve öğrenci hayırda ortaktırlar. Diğer insanlar ise, hayrı bulunmayan bir kuru kalabalıktır. İlim tahsil etmenin cihad olmadığını sananlar, akıl ve basiretlerinde kusur bulunanlardır. 
Klasik ve yeni yazılmış muteber fıkıh kitaplarından teknolojiye dair fetvaları toplayarak "Teknolojik Meselelere Fetvalar”ı yazan Kubbe Yayınevi sahibi Mustafa Çavuşoğlu ile kitabı hakkında konuştuk.
www.kitaptakipcileri.com
Teknoloji ile müslümanın imtihanı nasıl oluyor?
Teknolojinin gelişmesi, yeni aletlerin, yeni programların çıkmasının teknolojik meseleleri de beraberinde getirdiği bir gerçek. Modern teknoloji insanoğlunu nereye götürüyor? Teknolojiyi modern hayatın getirdiği şartlar ekseninde mi, yoksa İslam hukuk dairesi içerisinde mi yaşayacağız? Bu modern hayatın sunduğu kolaylıklar helal mi yoksa haram mı? Kur’an ve Sünnet’te olmayan teknolojik gelişmeleri hayatımıza sokarken teknolojiden mi yoksa Müslüman kimliğimizden mi kırpacağız? Veya teknoloji gavur icadıdır deyip taş devrindeki gibi bir hayat mı sürsek? İşte bu gibi soru ve sorunların yol açtığı karmaşalıktan kurtulmak için her kesimin okuyabileceği, cevabını herkesin anlayabileceği kıvamda ve sade bir Türkçe ile teknolojinin fetvalarını yazmaya çalıştık. Belki birkaç sorunun cevabı farklı zamanlarda ve farklı hocalar tarafından verilmiş olabilir ama genel olarak bu kadar geniş konu ve sorunun işlendiği bir kitap ilk kez basılmıştır. Artık insanların kafasında İslami açıdan teknoloji ile alakalı hiçbir problemin kalmayacağına inanıyoruz. Tabii bir de şu tartışma var: Teknolojinin iyi yönlerini alsak bile bu Müslüman hayatında değişikliklere sebebiyet veriyor. İşin bu yönü hakkında da müstakil çalışmalar yapılmalı elbette. En net ifadeyle "teknolojinin haram yönleri atılmalı, helal yönleri alınmalı” diyebiliriz.

Teknolojik fetvalar neden yazıldı?
www.kitaptakipcileri.com
21. yüzyılda yaşıyorsak ve bu konuları İslami açıdan değerlendiren bir kitap yoksa o zaman teknolojik fetvalara ihtiyaç var demektir. İnsanların özellikle internet konusunda çok hataları var.

Teknolojik fetvalar klasik fetva kitapları gibi mi?

Hayır. Ayet ve hadislere kısmen, mezhep görüşlerine ve derin konulara girmeden sade, kısa, Türkçe ve tek cevap verilerek her kesimden insanın okuması için hazırlanan bir derleme kitaptır. Tabii ki usuli olarak klasik diye isimlendirilen mezheblerde ittifakla kabul edilmiş görüşleri esas aldık. Ancak konular çok güncel olduğu için kaynaklarımızın çoğunu yaşayan alimler ve kitapları oluşturuyor.
www.kitaptakipcileri.com
Kitabınızda 262 soru ve cevabı var. Kitabı okurken insan "amma da teknolojik meselelerimiz varmış” diye düşünmeden edemiyor.  Sizce bu 262 soru ve cevabla teknolojik sorunlarımızın üstesinden gelir miyiz?

Kitapta bulunmayan sorular için sitemizden de yardımcı olmaya çalışacağız. Tabii ki yeni gelişmeler olacaktır, yeni meseleler çıkacaktır. Biz de bunların takipçisi olup yeni baskılara ekleyeceğiz. Ama kitabımızla büyük oranda insanlar haram mı helal mi olduğunda şüphe ettiği konuların durumunu öğrenecekler. Mesela yazılım şirketlerinin programlarını kullanmak caiz mi, değil mi? Pek çok insan bilmeden kul hakkına giriyor. Bu tür konuları işledik kitabımızda.www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Teknolojik Meselelere Fetvalar, Mustafa Çavuşoğlu Teknolojik Meselelere Fetvalar, Mustafa Çavuşoğlu, Teknolojik Meselelere Fetvalar - Mustafa Çavuşoğlu,Teknolojik Meselelere Fetvalar - Mustafa Çavuşoğlu,kubbe yayınları, çarşamba, fatih,istanbul, vaiz, müftü,diyanet fetvalar, diyanet dini konularda fetvalar, fetvalar hayrettin karaman, fetvalar mehmet emre, diyanet işleri başkanlığı fetvalar, diyanet işleri fetvalar, fetvalar deyimler, türkiye fetvalar,diyanet dini konularda fetvalar, diyanetten fetvalar, diyanet fetva bölümü, hayrettin karaman, diyanet fetvalari, diyanet islam dininde fai,z nedir, diyanet hatim, güncel konularda fetvalar,, Kubbe Yayınevi, Fıkıh - İlmihal Teknolojik Fetvalar Kitabı
Teknolojik Meselelere Fetvalar, Mustafa Çavuşoğlu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.