Tecvidli Kuranı Kerim Elif Bası

Tecvidli Kuranı Kerim Elif Bası

Barkod
Diyanet Vakfı - Elifba
Aynı gün kargo
Tecvidli Kuran-ı Kerim Elif - Ba'sı 
Diyanet Vakfı Yayınları - Fatih Çollak 
 
Hazırlayanlar: Faruk Salman - Nazif Yılmaz - Nihat Morgül
Sayfa Sayısı: 48
Boyut: 17x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: 1. Kalite Renkli Kuşe Kağıt
Dili: Arapça - Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
                         ÖN SÖZ
 
Sevgili çocuklar, kıymetli Öğrenciler
 
Yüce kitabımız Kuranı Kerim, Rabbimizin insanlığa en güzel armağanıdır. Kuran'ı okumak, öğrenmek, anlamak ve yaşamak, bizim için en büyük mutluluk vesilesidir.
 
Kur'an'ın öğrenimi oldukça kolaydır. Okunması ise, insanın gönlünü, aklım ve his dünyasını zenginleştiren büyük bir hazdır. Sevgili Peygamberimiz, "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir" buyurarak, bizleri Kur'an öğrenmeye ve öğretmeye teşvik etmiştir.
 
Kur'an öğrenimini kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Başkanlığımız, Kuan Elifba sı ve Elif Ba e-uygulamasını hazırlamıştır. Güzel bir tasarımla siz sevgili çocuklarımız ve değerli öğrencilerimize sunulan bu çalışmayı, benzerlerinden ayıran birtakım özellikler vardır. Bu noktada, Kur'an eğitim ve öğretimi ile ilgili mevcut çalışmalar gözden geçirilmiş, çocukların ve öğrencilerin daha kolay, çabuk ve doğru şekilde Kur'an okumayı öğrenebilecekleri bir metod uygulanmıştır.
 
Kur'an-ı Kerim öğretiminde Kur'an'ı doğru ve güzel okuyan birisini modellemek, doğru ve güzel okuma açısından son derece önemlidir. Bu sebeple Elif Ba yı destekleyecek Elifba e-uygulaması da görsel ve işitsel fonksiyonları ile Kur'an öğrenenlerin hizmetine sunulmuştur. Harflerin ağızdan çıkış yerlerinin ve telaffuzlarının kavranılması için yalan çekim olarak hocanın ağız ve ses hareketlerini görüntülü olarak takip etme ve talim yapma imkânım e-uygulama'da bulabileceksiniz.
 
Kuran öğrenenlerin, Kuran okumaya geçtiğinde zorlanmaması ve Kur'an lafızlarına aşinalık kazanması için örnekler genellikle Kur'an-ı Kerim'in ilk sayfalarından seçilmiştir. Kuran-ı Kerim okumaya yeni geçenlerin, okumayı daha düzgün ve doğru şekilde geliştirmeleri için Kur'an-ı Kerim'in tamamı Kur'an Portalı uygulamasından (mushaf.diyanet.gov.tr) Arapça olarak dinlenilebilmekte ve tekrar yapılabilmektedir.
 
Hazırlattığımız çalışmayı farklı kılan bir diğer özellik ise, harf talimine imkân tanıyacak derslerin konulmuş olmasıdır. Bu sayede Kur'an öğrenenlerin, bu harflerin e-uygulama'dan okunuşlarım görerek ağızdan çıkış yerlerini kavramaları mümkün olmaktadır.
 
Kur'an öğrenenleri, Kuran öğrenme ve öğretmenin fazileti konusunda bilgilendirmek üzere ilgili ayet ve hadisler, Elif Ba cüzünün sayfa altlarına yerleştirilmiştir.
 
Elif Ba nın son kısmına kısa, açık, kolay ve günümüz Türkçesine uygun, anlaşılabilir bir tecvit metni konulmuştur. Ayrıca tecvit anlatımı ve örneklerini e-uygulama'dan sesli olarak takip etme ve öğrenme imkânı da sağlanmıştır.
 
Kur'an öğrenenlere, e-uygulama'dan harflerin ağızdan çıkış yerlerini, telaffuzlarını, ayrıca namaz duaları (sübhaneke, tahiyyat...), teşrik tekbiri, salat-u selam, ezan, kamet, vb. okuyuşları öğrenme ve takip etme imkânı sunulmuştur.
 
Elinizdeki bu Elifba ve Elif Bâ e-uygulaması, Kur'an öğreniminde sizlere büyük kolaylıklar sağlayacak, Kur'an-ı Kerim'i güzel ve doğru bir şekilde okumanıza katkıda bulunacaktır. Kuran-ı Kerim'e ve Kuran öğrenmek isteyen büyük küçük herkese hizmet niyetiyle hazırlattığımız bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.
 
Prof. Dr. Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tecvidli Kuranı Kerim Elif Bası Tecvidli Kuranı Kerim Elif Bası, Tecvidli Kuran-ı Kerim Elif - Ba'sı - İnteraktif Destekli- Diyanet Vakfı Yayınları - Fatih Çollak Görüntülü Cd İlaveli Hazırlayanlar: Faruk Salman - Nazif Yılmaz, Diyanet Vakfı Yayınları, Elifba Tecvid Dini Eğitim Diyanet Vakfı - Elifba
Tecvidli Kuranı Kerim Elif Bası

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.