Süneni Darimi Arapça, 1. Hamur

Süneni Darimi Arapça, 1. Hamur

Kategori
Barkod
Sünen-i Darimi - Arapça
Yazar
Piyasa Fiyatı
35.00
Aynı gün kargo
Sünen-i Darimi Arapça - 1. Hamur - Ciltli

Yazar: İmam-ı Darimi
Sayfa Sayısı: 1000
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Basım Tarihi: 2012
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu kitaptan, Rasulullah'ın Sünnetine uygun bir hayatın nasıl yaşanabileceğini öğreneceksiniz. Amele dönük bir hadis kültürü elde edecek; mezheplerin o hadislerden hangi hükümleri istinbat ettiğini, ya da hangi hükümleri hangi hadislere dayanarak vazettiklerini göreceksiniz. 3506 hadisin yer aldığı ve pek çoğunun şerhedildiği bu külliyatı okurken, yer yer Sahabe toplumunun arasına dalacak, yer yer yaşadığımız hayat ile Sahabe toplumunun örnek İslami hayatı arasındaki farkları görerek kendinize çeki-düzen verecek; ama hep, Allah Rasulünün dizinin dibinde, O'nun hoş sohbetindeymiş gibi benzersiz bir tad alacaksınız. "Hadis ile amel etmek" gibi çok önemli bir sorunu bu külliyat sayesinde çözmüş olacaksınız. www.kitaptakipcileri.com
Çünkü her insan hadisle amel etmeli; ancak hadisle nasıl amel edileceğini pek çok kişi bilmemekte. İşte bu külliyat, Hadis Usulünü de öğreterek, hadis ile amel etmenin yol ve yöntemini göstermekte; ayrıca tahkik ve şerhlerinde verdiği bilgilerle hangi hadisin nasıl amele konu olduğunu anlamamızı, bilmemizi sağlamakta. www.kitaptakipcileri.com
Bu niteliğiyle benzerlerinden farklı bir hadis çalışması olan külliyat, temel kaynaklarınızdan biri olarak hayatınızı anlamlandıracaktır. Pek çok alimin Kütüb-I Sitte'den saydığı bu hadis külliyatını mutlaka okuyup gereğince amel edin!www.kitaptakipcileri.com

Kitabın Yazarı İmam-ı Darimi Hakkında...

İmam Darimi (Rahmetullahi Aleyh)’in ismi ve nesebi, Abdullah bin Abdurrahman bin el-Fazl bin Behrâm bin Abdussamed olup Temîm kabilesinin Darim koluna mensuptur. Onun bu kabileye mensubiyetinin kan yoluyla mı, “velâ” yoluyla mı olduğu hususunda bir bilgiye sahip değiliz. İmam Darimi’nin künyesi ise Ebu Muhammed’dir.

İmam Darimi (Rahmetullahi Aleyh), Abdullah İbnu’l-Mubarek’in vefat ettiği yıl 181 tarihinde Semerkand’da doğdu. İbadet ve zühdle dolu bir çevrede yetişti. Hadis öğrenimi için, kendi beldesindeki tahsilini tamamladıktan sonra, dönemin yaygın âdeti üzere İslâm âleminin belli başlı ilim merkezlerini dolaştı. Bu arada Hicaz, Mısır, Şam, Irak ve Horasan’a ilim yolculukları yaptı.

Tahsil esnasında zamanının pek çok âliminden ilim aldı. Sadece Sünenine rivayetlerini aldığı hocalarının sayısı 250 civarındadır.

Büyük hadîs hâfızlarından. İsmi, Abdullah bin Abdurrahmân bin Fadl bin Behrâm. Künyesi, Ebû Muhammed'dir. 181 (m. 797) târihinde Semerkand'da doğup, 255 (m. 869)'da Bağdâd'da vefât etmiştir. Hicaz, Şam, Mısır, Irak, Horasan'da büyük âlimlerden hadîs-i şerîf dinlemiştir. Nadr bin Şümeyl, Ebû Nadr Hâşim bin Kâsım, Mervân bin Muhammed et-Tâtârî Ya'lâ bin Ubeyd gibi tanınmış âlimlerden (r.aleyhim) rivâyetlerde bulunmuştur. Ondan da, Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizî, İmâm-ı Buhârî, Haşen bin Sâlih el-Bezzâr, Zührî ve daha başkaları (r.aleyhim) hadîs-i şerîf rivâyet etmişlerdir. Rivâyet ettiği hadîs-i şerîfler, Sâhîh-i Müslim, Sünen-i Ebî Dâvûd ve Tirmizî'de mevcuttur. Müslim ondan yetmişüç hadîs-i şerîf rivâyet etmiştir.
www.kitaptakipcileri.com
Âlimlerin hakkında buyurdukları: Ahmed bin Hanbel hazretleri birisine, Dârimî'ye (Abdullah bin Abdurrahmân'a) iyi yapışınız. Ondan ayrılmayınız dedi. Bunu bir kaç defa tekrar etti.
www.kitaptakipcileri.com
Muhammed bin Abdullah bin Numeyr: "O, ezberde ve vera'da (şüphelilerden sakınmada) bizden üstündür. Bu hususta o bizi geçti."

Muhammed bin İbrâhîm bin Mansûr eş-Şirâzî: "Dârimî, aklı ve dindarlığı çok olan bir zâttır. Hilm (sabır), zühd (şüphelilere düşme korkusuyla, mubahların çoğunu da terk etme) ve ibâdeti darb-ı mesel hâline gelmiştir."

İbn-i Hibbân: "Semerkand'da Resûlullahın (s.a.v.) sünnet-i seniyyesinin yerleşip yayılmasında çok büyük yardımı olmuştur. Orada insanları sünnet-i seniyyeye da'vet etti. Sünnet-i seniyyeye uymayanlara mâni oldu."
www.kitaptakipcileri.com
Hatîb: "O, hadîs hususunda sika (güvenilir) doğru bir âlimdir. Zamanın sultânı, Semerkand'a kadı olmasını ona teklif etti. O bunu kabul etmedi. Çok ısrar edince, bir da'vâya bakıp, istifasını verdi."

İshâk bin Ahmed bin Halef el-Buhârî: "Biz Muhammed bin İsmâil'in (İmâm-ı Buhârî) yanında idik. Bu sırada kendisine Abdullah bin Abdurrahmân'ın (Dârimî) vefâtını bildiren bir mektûb geldi. Bunun üzerine başını eğdi. Sonra kaldırıp, istircâ yaptı (İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn)'u okudu. Gözlerinden yaşlar yanaklarına doğru akmaya başladı."

Dârimî hazretleri hadîs-i şerîf ilminde olduğu gibi tefsîr ve fıkıh ilimlerinde de derin bir âlim idi.

Eserleri: "Müsned-i Dârimî" (En meşhûr ve kıymetli eseri budur.) "el-Câmi-üs-sahîh" buna Sünen-i Dârimî de denir. "Sülâsiyyât."
www.kitaptakipcileri.com
Rivâyet ettiği hadîs-i şerîflerden ba'zıları:

"Ümmetimin helaki, kötü âlim ve câhil âbiddendir. Kötü âlimler insanların en kötüsü, iyi âlimler de insanların en iyisidir."

"Allahü teâlâ, mahlûkâtı (yarattığı varlıkları) yaratmadan bin sene önce, Tâhâ ve Yâsîn'i okumuştur. Melekler Kur'ân-ı kerîmi duydukları zaman: "Ne mutlu bu Kur'ân-ı kerîm, kendilerine inen ümmete, ne mutlu bu Kur'ân-ı kerîmi taşıyan, içine alan boşluklara, ne mutlu bu Kur'ân-ı kerîmi okuyan dillere" demişlerdir."

"Ey Muhacirler! Siz çoğalırsınız. Fakat Ensâr şimdiki durumlarından fazla çoğalmazlar. Ensâr, benim has vekillerim ve sırdaşlarımdır. Ben onların yanında kaldım. Onların ihsan sahibi olanlarına ikrâm edin. Kusurlarını da bağışlayın. Sonra bir kul, dünyâ ve Allahü teâlânın katında olanlar arasında serbest bırakıldı.  O da Allahü teâlânın  katında olanı tercih etti."

(Resûlullah efendimizin (s.a.v.) bu mübârek sözü ile kendisini kast ettiğini anlıyan Hz. Ebû Bekir (r.a.) ağlamaya başladı.) Bunun üzerine Resûlullah efendimiz, (s.a.v.) "Dur, şu mescide açılan bütün kapıları kapayın, sadece Ebû Bekir'inki açık kalsın. Çünkü, ben Ebû Bekir'den daha üstün ve beraberliğe daha lâyık birisini bilmiyorum." buyurmuşlardır.
www.kitaptakipcileri.com
Ali bin Ebî Tâlib (r.a.) "Ben Mekke-i mükerremede Resûlullah efendimiz ile dolaşırdım. Mekke-i mükerremenin kenar semtlerinden birinden dışarı çıktım. Resûlullah efendimizin karşısına gelen her ağaç ve taş, "Selâm senin üzerine olsun, ey Allah'ın resûlü" diyerek selâmlardı."

"İnsanlar, diriltildikleri zaman, kabirden ilk kalkanları ben olacağım. Mahşere geldikleri zaman, önlerine düşüp onları ben getireceğim. Sustukları zaman onların hatibi ben olacağım. Hapsedildikleri zaman onlara ben şefâat edeceğim. Kerâmetten ya'nî af ve mağfiretten Ümidlerini kestikleri zaman onlara ben müjde vereceğim. Anahtarlar, o gün benim elimde olacak. Ben Rabbime, Âdemoğullarının en kıymetliyiyim."

Ebû Hureyre rivâyet ediyor: "Kendisinden faydalanılmayan ilim, Allah yolunda sarf edilmeyen hazine gibidir."

Ebû Hüreyre'nin (r.a.) rivâyet ettiği hadîs-i şerîf: "Rü'yâyı ancak âlime veya sâlih bir kimseye tâbir ettiriniz."

Abdullah bin Ömer'den rivâyet ettiği hadîs-i şerîf: "Zulümden sakınınız. Zîrâ zulüm, kıyâmet gününde zulümler olur."

Ebû Hureyre'den (r.a.) rivâyet ettiği hadîs-i şerîf: "Emâneti güvendiğine ver. Sana hıyânet e-dene verme."

Abdullah bin Ömer'in rivâyet ettiği hadîs-i şerîf:
www.kitaptakipcileri.com
"Rahmana (Allahü teâlâya) ibâdet ediniz, selâmı yayınız, yemek yediriniz ki Cennete g i resiniz."

Ebû Hüreyre'nin rivâyet ettiği hadîs-i şerîf: "Bir kadın kocasından yatağını ayırırsa, dönünce-ye kadar melekler ona la'net eder."www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Süneni Darimi Arapça, 1. Hamur Süneni Darimi Arapça, 1. Hamur, Sünen-i Darimi Kitabı Arapça - 1. Hamur - Ciltli,Yazar: İmam-ı Darimi, Sayfa Sayısı: 1000,Bu kitaptan, Rasulullah'ın Sünnetine uygun bir hayatın nasıl yaşanabileceğini öğreneceksiniz. Amele dönük bir hadis kültürü elde edecek; mezheplerin o hadislerden hangi hükümleri istinbat ettiğini, ya da hangi hükümleri hangi hadislere dayanarak vazettiklerini göreceksiniz. 3506 hadisin yBüyük hadîs hâfızlarından. İsmi, Abdullah bin Abdurrahmân bin Fadl bin Behrâm. Künyesi, Ebû Muhammed'dir. 181 (m. 797) târihinde Semerkand'da doğup, 255 (m. 869)'da Bağdâd'da vefât etmiştir. Hicaz, Şam, Mısır, Irak, Horasan'da büyük âlimlerden hadîs-i şerîf dinlemiştir., Çağrı Yayınları, Hadis Sünnet Sünen-i Darimi - Arapça
Süneni Darimi Arapça, 1. Hamur

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.