Sünen-i Nesai Tercemesi, Hadisi Şerifler, Abdullah Parlıyan, 3 Cilt

Sünen-i Nesai Tercemesi, Hadisi Şerifler, Abdullah Parlıyan, 3 Cilt

Kategori
Barkod
Süneni Nesai Tercümesi 3 cilt
Vitrin Katagorisi
1.295,00 ₺
Aynı gün kargo
Sünen-i Nesai Hadis-i Şerifler Tercümesi - H Abdullah Parlıyan
-Büyük Boy - 17x24 cm Ebat - Şamua Kağıt - 3 Cilt Toplam 2112 Sayfa
"Bu kitapta hadis-i şeriflerin Arapçası ve altlarında Türkçe anlamı yer almaktadır."

Yazar: İmam-ı Nesai
Hazırlayan: Abdullah Parlıyan
Katagori: Hadis-i Şerifler
Cilt Sayısı: 3
Sayfa Sayısı: 2112
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: Konya
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
           ÖNSÖZ
 "Sözlerin en hayırlısı Allah'ın sözü, Allah'ın kitabıdır. Yolların en hayırlısı ise Muhammed (s.a.v.)'in yoludur." Bu hadisi şerife göre; Müslüman en doğru söz olan Allah'ın sözünü Allah'ın Kitabından öğrenmek için çalışıp çabalamak ve en hayırlı yola girebilmek için de Peygamberimiz (s.a.v)'in hadislerini ihtiva eden hadis kitaplarını daima okuyup öğrenmeye çalışmalıdır. 1975 yılında, Tirmizî'nin Şemâil-i Şerif kitabını bugünkü Türkçe'ye aktarmıştık, Nevevî'nin 40 Hadis ve Riyazü's Salihin'den sonra, Tirmizî'nin Sünen-i (sahihi) ni ve şimdi de Sünen-i .Nesâî'yi Türkçe'ye çevirimiz, Allah'ın yardımıyla sizlerin eline ulaşmış bulunmaktadır.
 Yusuf sûresi 76. ayeti sonunda Rabbimiz: "... Her bilgi sahibinin üzerinde, her şeyi bilen Allah vardır." buyurmaktadır. Bu sebeple bu çalışmamızda da mutlaka hata ve eksiklerimiz olacaktır, insanız, beşeriz şaşabiliriz. Hatalar bizim doğrular Allah ve Rasûlüne aittir. Hatalarımız tarafımıza bildirilirse düzelteceğimizi bildirir, Hz. Ömer'in şu sözünü hatırlatırım: "En sevdiğim insan bana kusurlarımı hatırlatandır." "En çok hoşuma giden insan da haksız bir iş teklif edildiğinde kendi menfaatine bile olsa tüm gücü ile HAYIR diyebilen kimsedir."
 Pek çok alim tarafından Kütüb-i Sitte denilen altı hadis kitabının üçüncü sırasına yerleştirilen Sünen-i Nesai'nin müellifi İmam-ı Nesai Hicri 215-303 yılları arasında yaşamış olup ismi Ahmed b. Şuayb b. Bahr b Sinan b. Dinar'dır. Lakabı Ebu Abdurrahman olup, Horasan'ın Nesâ kasabasında doğmuş kendi döneminde pekçok hadis aliminden ders almış hadis öğrenmiş Şam, Hicaz, Irak, Cezire ve Mısırlı pekçok muhaddislerden de hadis öğrenmiştir. Kendisinden de pekçok hadis rivayet ederek hadis aktaran alimler olmuştur. Araştırıcı ve muttaki bir kimse idi. Hadis ilminde hafız derecesine çıkmış biri olup geniş kültürlü ve kapsamlı bir görüşe sahip bir alimdir. Cerh ve Ta'dil = hadis rivayet edenleri tenkid ilminde şöhreti vardır. Sübkî, Nesâî hakkında şunları nakleder: "Nesâî Müslimden çok hadisi ezbere biliyordu. Nesai'nin sünen-i Buhârî ve Müslim'den sonra en az zayıf hadis ihtiva eden hadis kitabıdır."SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
 İbn Mende, İbn-üs Sübkî, Ebu Ali Nisâbûrî, Ebu Ahmed b Adî, Hatib-i bağdadî ve )are Kutnî: "Sünen-i Nesâî'deki hadisler sahihtir. Bilerek yapılmış bir ihmal yoktur" derler. Hafız Ebu Ali: "Nesâî'nin ravilerle ilgili ileri sürdüğü şartlar Müslim'in şartlarından daha ağırdır" der ve bu görüşü Hakîm ve Hatib-ı Bağdadi de paylaşır. Bu sebeble Mağrib uleması Nesai'yi Buhârî'den üstün görürler. Nesâî, Şafii mezhebine mensuptur. Yazdığı hadis kitabı Sünen-i Kübra olup bir hükümdarın isteği üzerine seçilerek elimizdeki "MUcteba" kitabı meydana getirilmiştir. Yani bu elimizdeki Sünen-i Nesai o Sünen-i Kübra'nın muhtasarıdır. Bir kısım alimler Mücteba'yı Kütüb-ü sittenin üçüncü kitabı olarak saymışlardır.
 Dört kadınla evli olduğu ve hepsine eşit muamele yaptığı ve hayatı boyunca gün aşın oruç tuttuğu da nakledilmektedir. Şam'da muaviye taraftarlarının tepme tokat dayaklarıyla öldüğü de rivayet edilir. Remle veya Mekke'de öldüğü de rivayetler arasındadır.
 Mücteba = Sünen-i Nesâî'yi çok kısa bir şekilde Süyûtî şerhetmiş olup Sindî'de İrab ve kelimelerin zaptı konusunda bu şerh üzerine bir haşiye ilave etmiştir. Sjracuddin Ömer ibnü Ali ibnü Mulakkîn (804) Nesai'nin, Buhari, Müslim, Ebu Davud ve Tirmizi'ye olan fazlalıklarını tek cild halinde neşretmiştir.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
'Müslim, Cum'a: 43; İbn Mace, Mukaddime: 7
Tercemede takip ettiğimiz yol hakkında da biraz malumat verip sizi kitapla baş başa bırakacağım.
 a-Tercümede esas alınan nüsha Muhammed Muhiddin Abdulahamid nüshası olup Arapça metin de bilgisayar ortamından aktarılmıştır.
 b-Kitap başlıkları "Kitab-ut Tahara" (Temizlik bölümleri) şeklinde tercüme edilmiş olup bab başlıklarına "Bölüm" adı verilmek suretiyle bazen soru şeklinde bazen da değişik şekillerde Arapça aslına bağlı kalmadan başlık verilmiştir. Nesâî'nin bazen bab (bölüm) diyerek başlık vermeden geçtiği yerlere hadisin içeriğine göre bir başlık konulmuştur. Bazen de konu ile alakası olmayan başlıklar hadisin konusuna göre değiştirilmiştir. Sahabe ve tabiin isimleri geçtiğinde dile ağırlık olacağı için (r.a.) denmemiştir.
 Rasûlullah ve Peygamber denildiğinde de mutlaka (s.a.v.), denmiştir. Oğul manasına gelen İbn kelimeleri çoğunlukla (b.) olarak gösterilmiştir. Bab'Iar bölüm olarak isimlendirilmiştir.
 Her hadisin tercümesinin altına o hadisin başka hadis kitaplarımızdan Buharî, Müslim, Ebû Davut, İbn Mace, Darimi ve Muvatta isimli hadis kitaplarının kitap ismi bab (bölüm)numarası verilmek suretiyle Ahmed b. Hanbel'in müsnedinden ise "Dâr-ıı Ilı yâ-üt Tûrâs el Arabî" baskısı olan 9 ciltlik (son iki cildi fihrist) 27100 hadisten oluşan ve "Rıyaz Abdullah Abdulhâdî" tarafından hazırlanıp tertip edilen baskı esas alınarak o baskıdaki numaralamaya göre hadis numaraları yine bilgisayar ortamından alınarak verilmiştir. Bu tahriç çalışmalarımız bilgisayar ortamındaki Sahr programı ile CONCORDANCE ismi verilen, el Mu'cemül müfehres li elfaz-ıl hadis-in nebevi isimli kitap esas alınarak kitap adı ve bab numaralan verilmek suretiyle yapılmıştır. Türkiye'deki Buhâri, (Ötüken); Müslim, (Sönmez); Ebû Davud, (Şamil); Tirmîzî ; İbn Mace, (Kahraman); Muvatta, (Beyan); Darimi, (Madve) baskılarına da uygun hale getirilmiştir. Aynı hadisi bu kitaplardan bulmak isteyenlere de kolaylık sağlanmıştır.
 Ayrıca hadis okuyucusu ve araştırıcısına faydalı olmak için özet hadis usulü bilgileriyle ayet ve hadislerde geçen ölçü birimlerinin çağdaş ölçüler cinsinden bir değerlendirmesi ve fıkıh kitaplarımızdaki uzunluk, ağırlık ve hacim ölçüleri de ek çizelgeler olarak sunulmuştur.
 Tashih, tahriç ve dizgi aşamasında emeği geçen başta oğlum Muhammed Ali'ye ve tüm kardeşlerimize teşekkürü bir borç bilir hepsine Allah razı olsun derim.
 Bu çalışmalarımızda da Müslümanlara faydalı olmuş isek bu fayda Allah yardımı sebebiyledir. Tüm hata, kusur ve yanlışlar bize, doğrular ise Allah ve Rasûlü'ne aittir. Çalışma gayret ve samimiyet bizden, faydasını bol kılıp hidayet vermesi Allah'tandır.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
İmam-ı Nesai Hakkında Bilgi:
Büyük hadis ve fıkıh âlimidir. Künyesi Ebû Abdurrahmân; ismi, Ahmed b. Şuayb b. Ali b. Sinân b. Bahr b. Dînâr'dır. İmam-ı Nesâî diye meşhurdur. Aslen Horasan'ın Nesâ şehrindendir. 830 (H. 214) yılında burada doğmuştur. 915 (H.303)'te Filistin'in Remle şehrinde, bir rivayette ise Mekke'de vefat ettiği veya Haricîler tarafından şehit edildiği de bildirilmektedir. Ancak kabul edilen görüş Mekke'de medfun bulunduğudur. Hadis ilminde imamdı, yani üç yüz binden fazla hadis-i şerîfi râvileriyle birlikte ezbere bilirdi. Yazdığı Sünen-i Sagîr'i, Kütüb-i Sitte adı verilen altı büyük hadis kitabından biridir. Hadis ilminde rumuzu sin (s)'dir.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Nesâî on beş yaşında iken, küçük yaşında başladığı tahsilini, hadis öğrenmeye yöneltmiştir. İlk hadis derslerini, muammerînden olan, Enes b. Malik (r.a) de dahil pek çok hadis otoritesine talebelik yapmış olan büyük muhaddis Kuteybe b. Said'den aldı. Bu zatın yanında kaldığı bir yıl iki aylık sürenin feyzini ömrü boyunca taşıdı.

Nesâi'nin asrı büyük muhaddislerin var olduğu ve hadis öğrenmek için uzun seyahatlerin yapıldığı bir dönemdir. Nesâî de bu seyahatlere katıldı. Büyük muhaddislerden ilim aldı, ilim verdi. İstişarelerde bulundu. İlmi ve fazileti ile tanındı. Hadisteki yetkisiyle şöhret buldu. Hadis öğrenme ve öğretme yolunda yaptığı yolculuklar, ölümüne kadar kesintisiz devam etti. Parmakla gösterilir hale geldi. Yerine göre bir öğrenci, yerine göre Allah yolunda gazaya çıkmış bir mücahid, yerine göre mücahidlerin öğretmenliğini yaptı.
Nesâî bir taraftan seyahat ederken, bir taraftan da bulduğu muhaddisten hadis alıyor, isteklisine de bunları öğretiyordu.

Nesâî'nin kendilerinden hadis ve ilim aldığı hocaları:
Kuteybe b. Said, İshak b. Râhûye, Yûnus b. Abdül-A'lâ, Muhammed b. Beşşâr, Mahmûd b. Gaylân, Hişâm b. Ammâr, Ebû Davûd, Süleyman b. el-Eş'as, Osman b. Ebî Şeybe, İsâ b. Hammad, İshak b. Habib b. Şehid, İshak b. Mansur el-Kevsec, İbrahim b. Said el-Cevheri, İbrahim b. Yakub el-Cuzcani'den ve daha birçok hadis alimlerinden; Horasan, Hicaz, Irak, Cezire, Şam ve Mısır'lı birçok muhaddisten hadis öğrenmiştir.

Nesâî, ehil ise kendi akranından ilim ve hadis almaktan çekinmezdi. Ebû Davûd es-Sicistanî, Abdullah b. Ahmed b. Hanbel, Süleyman b. Seyf el-Harrânî ve Süleyman Eyyüb el-Esedî, kendilerinden hadis alıp rivayet ettiği akranıdır.

Nesâî ayrıca birçok öğrenci yetiştirmiştir:
Başta Sünen isimli eserini rivayet edenler içerisinde bulunan oğlu Abdülkerim olmak üzere ileri gelen talebelerinden bazıları da şunlardır: Ali b. Ebû Câfer et-Tahavî, Ebû Bişr ed-Dûlâbî, Ebû Avane, İbn Hibbân el-Büstî, Ebû Bekir b. el-Haddâd, Ebû Câfer el-Akilî, Ebû Ali en-Nisâburî, Ebül-Kasım et-Taberânî, Kasım b. Sâbit es-Serkastî, İmam Ebu'l Kasım et-Taberani, Ebu Ali en-Neyamuzi ve daha birçok talebe kendisinden hadis rivayet etmiştir.
İlimdeki Derecesi-Yeri:
İmam Nesâî hadis hafızı imamlardan, din büyüklerinden, hadisin temel direklerinden biridir. Geniş görüşlü, ihatalı kültüre sahip bir alimdir. Devrinin en iyi hadisçisi olarak bilinen Nesâî cerh ve ta'dili ile ün yapmıştır.
Hakim, "Birçok defa Ebu'l Hasan ed-Darekutni'nin, İmam Ebu Abdurrahman en-Nesai, devrinde hadis ilmi, ravilerin cerh ve ta'dilinde şöhret yapmış kimselerden önde gelir, dediğini iştim." der.

İmam Nesâî, Şafiî mezhebine bağlı olmasına rağmen mutlak müctehid mertebesinde idi. Hadisçiler arasında üçüncü yüz yılın müceddidi sayılmıştır. İbni Kesir bu konuda şöyle der: "Yazmış olduğu eserlerden anlaşılıyor ki hıfzı sağlam, doğruluğu kesin, imanı güçlü, ilim ve irfanı geniş birisi idi" (İbni Kesir, el-Bidâye ve'n-Nihâye, 11/ 123).

Hadis Rivayetindeki Titizliği ve Sünen'i
Hadis rivayetinde çok titizdi. Hattâ bu konuda Müslim'den daha sağlam olduğunu söyleyenler vardır. Nakd-i Ricâl ilminde aşırı titiz olan Zehebi bile onu Müslim, Ebû Davûd, Tirmizi gibi Hadis otoritelerinden önde sayar ve şöyle derdi:
"Nesâî, Buhârî ve Ebû Zür'a ayarındadır."
Tâcüd-Din es-Sübkî de şu nakilde bulunur:
"Üstadımız Zehebîye, İmam Müslim'in mi, yoksa Nesaî'nin mi, daha titiz olduğunu sordum. "Nesâî'dir" dedi" (es-Sübkî, Tabakâtüş-Şafiyye, 2/ 83).SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Sünen-i Nesai Tercemesi, Hadisi Şerifler, Abdullah Parlıyan, 3 Cilt Sünen-i Nesai Tercemesi, Hadisi Şerifler, Abdullah Parlıyan, 3 Cilt, Sünen-i Nesai ve Tercümesi - Abdullah Parlıyan -Büyük Boy - 17x25 cm Ebat - Şamua Kağıt - 3 Cilt Toplam 2112 Sayfa, Konya Kitapçılık yayınları, Hadis Kitabı,''Bu kitapta hadis-i şeriflerin Arapçası ve altlarında Türkçe anlamı yer almaktadır.''Büyük hadis ve fıkıh âlimidir. Künyesi Ebû Abdurrahmân; ismi, Ahmed b. Şuayb b. Ali b. Sinân b. Bahr b. Dînâr'dır. İmam-ı Nesâî diye meşhurdur. Aslen Horasan'ın Nesâ şehrindendir. 830 (H. 214) yılında burada doğmuştur. Elif Kitabevi Konya Kitap takipçileri satış noktası,indirimli ucuz fiyata satın al, Konya Kitapçılık, Hadis Sünnet Süneni Nesai Tercümesi 3 cilt
Sünen-i Nesai Tercemesi, Hadisi Şerifler, Abdullah Parlıyan, 3 Cilt

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.