Sırların Keşfi, Abdülkadir Geylani K.s

Sırların Keşfi, Abdülkadir Geylani K.s

Kategori
Barkod
sırların keşfi kitabı kod: tasavvuf 018/p18
Aynı gün kargo
Sırların Keşfi, Abdulkadir Geylani K.s Tercüme Saim Güngör
KİTABIN KONUSU: Büyük şeyh, imam, alim Abdülkadir Geylani hazretleri tarafından 9 Recep Cuma günü ile 20 Ramazan hicri 546’da (bu iki zaman dilimi arasında) yapılmış olan sohbetler kitabın konusunu oluşturmaktadır. Her cümlesinin altın değerinde olduğu bu eser, Arapça aslından çevrilerek anlaşılabilir bir sadelikte Türkçe olarak yayınlanmıştır.
KİTABIN ÖZETİ:
Ramazan ayının ortasında Hicri 471’de Geylân’da dünyaya gelmiş, Bağdat’ta meşhur alimlerden ders alarak hadis, fıkıh ve tasavvuf ilimlerinde çok iyi yetişmiş olan Abdülkadir Geylani, tahsilini tamamladıktan sonra, vaaz ve ders vermeye başlamıştır. Hak ve hakikatı anlatan, dinleyenler arasından pek çok alimin yetişmiş olduğu, gerek dergâh ve medresesinde gerekse camide yapmış olduğu bu sohbetler, kitapla sade bir dille bizlere sunulmuş. Alimin hayatını anlatarak başlayan kitapta 33 tane sohbet yer alıyor ve konulara uygun bir dua ile kitap sonlanıyor.
KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER:
Abdülkadir Geylani sohbetlerinde tüm insanlara seslenirken, söze "Ey Oğul” diye başlıyor ve daha çok nefsimize hitap ederek bizleri isyan, yalan, şirk gibi kötülüklerden arındırmaya ve tabiri caizse gözümüzü açmaya çalışıyor. Tevbe, ihlas, ibadet, helal-haram, cennet-cehennem, kader, nefsi terbiye gibi konularda da yanlışlarımızı ve olması gerekeni açıkça ortaya koyuyor. Öğütlerinde, herkesin derdine derman olabileceğini "Bana izin verin, size yaklaşayım ve sizi temizleyeyim” diyerek anlatıyor.  Günlük hayatımızda kimi zaman farkında olmadan yaptığımız hatalar, düşünmeden yapılan yanlışlıklar, kulluk görevlerimizi ne derecede doğru yaptığımız/yapamadığımız öyle açık yüreklilik, öyle netlikte anlatılmış ki anlamamak imkansız, anlayıp bir çok dersi hayatımıza yerleştirmek ise mutluluk verici.

Yazar: Seyyid Abdulkadir Geylani
Tercüme: Saim Güngör
Katagori: Tasavvuf/Sohbet
Sayfa Sayısı: 312
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Sırların Keşfi, Abdülkadir Geylani K.s Sırların Keşfi, Abdülkadir Geylani K.s, Sırların Keşfi Kitabı Seyyid Abdulkadir Geylani K.s Sohbetleri Vaazları Nefsin Terbiyesi Sırrul Esrar Sırların sırrı kitap satışvTercüme Saim Güngör, Pamuk Ofset Yayıncılık, Tasavvuf sırların keşfi kitabı kod: tasavvuf 018/p18
Sırların Keşfi, Abdülkadir Geylani K.s

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.