Sahihi Müslim Muhtasarı, Arapça Türkçe Hadisi Şerifler Ciltli Büyük Boy Şamua Kağıt, 2 Cİlt

Sahihi Müslim Muhtasarı, Arapça Türkçe Hadisi Şerifler Ciltli Büyük Boy Şamua Kağıt, 2 Cİlt

Kategori
Yayınevi
Barkod
Sahihi Müslim Kitabı İmam Müslim
Vitrin Katagorisi
1.290,24 ₺
Aynı gün kargo
Sahih-i Müslim Muhtasarı -  Arapça Türkçe - 2 Cilt
Büyük Boy Ciltli - Şamua Kağıt - 1545 Sayfa 
Çeviri, Tahric ve Notlar: Abdullah Feyzi Kocaer

Yazar: İmam Müslim
Çeviri, Tahric ve Notlar: Abdullah Feyzi Kocaer
Katagori: Hadis
Cilt Sayısı: 2
Sayfa Sayısı: 1545
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Arapça - Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Sen onların aralarında iken, Allah onlara azap etmez..
Enfal: 33

Ben bu kitabı bizzat işittiğim üçyüzbin hadis arasından seçtim.
*İmam Müslim

Ümmet, bu iki kitabın sahih olduğu ve onlardaki hadislerle amel etmenin vacip olduğu üzerinde icma etmiştir.
İmam Nesei

Gök kubbe altında hadis ilmi konusunda Müslim'in kitabından daha sahihi yoktur.
Ebu Ali En-Nisaburi

Sahih-i Müslim, Kur'anı'ı Kerim'den sonra en güvenilir kitaplardan birisi olarak kabul edilmiş ve sahih hadislerden derleme yapılmış bir eserdir. Bu eseri meydana getiren ve Müslim adı ile tanınan Ebu Hüseyin Müslim b. Haccac el-Kuşeyri en-Nisaburi 204 veya 206 hicri 819 veya 821 miladi yılda Nisabur'da dünyaya gelmiş ve 261 hicri 875 miladi yılda memleketi Nisabur'da hayata gözlerini yummuştur.
Hz. Peygamber'e ait sözler ve davranışlar olarak tarif edebileceğimiz hadisler, ilk dönemden itibaren nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşmıştır...www.kitaptakipcileri.com
Ebu Hüseyin Müslim bin Haccac ibni Müslim ibni Kurşan el-Kuşeyri en-Niysaburi, hicri 202 veya 206 Miladi 817 veya 821 yılında Niysabur’da doğmuştur. Kendisi Kuşeyr adlı büyük ve meşhur bir kabileye mensuptur.

İmam Müslim’in Seyehatları ve Üstatları

İmam Müslim, Niysabur’daki üstadlardan ilim tahsilini tamamladıktan sonra hadis işitmek ve ilim talebi uğrunda Hicaz, Mısır, Irak, İran ve Türkistan’a seyahatler yapmıştır. Bağdad’a birçok defa gelmiş ve hadis öğrenmiştir. İlim aramak için gittiği yerler ve buluştuğu âlimlerden bazıları şunlardır:

Horasan, Niysabur’da: Yahya bin Yahya, İshak bin Rahuvey, Kuteybe bin Said ve diğerleri.

Irak, Bağdad’ta: Ahmed bin Hanbel.

Hicaz ve Medine’de: İsmail bin ebi Uveys.

Mekke’de: Said bin Mansur, Ebu Musab.

İmam Müslim birçok seyahatinden sonra tekrar Niysabur’a dönmüş ve orada ikamet etmiştir. Kendisi ölümüne kadar bu şehirde ticaretle meşgul olmuştur.

İmam Müslim’in Talebeleri

İmam Müslim’in kendisinden ilim almış ve aldıkları ilmi İmam Müslim’den rivayet etmiş birçok talebeleri vardır. Onlardan bazıları şunlardır:

Ahmed bin Seleme,
Ebu Bekr ibni Huzeyme,
Ebu İsa et-Tirmizi,
Hatim bin Ahmed el-kindi,
Huseyn bin Muhammed ibni Ziyad el-Kubbani,
Musa bin Harun,
Zekeriyya ibni Davud el-Haffaf ve diğerleri…

Âlimler, İmam Müslim’in celaleti ve imamlığında hadis sanatındaki maharet ve mertebesinin yüksekliğinde, bundaki öne geçmesi ve iktidarında ittifak etmişlerdir.
www.kitaptakipcileri.com
Onun celaletine imametine, hadis ilimlerindeki ustalığına takvasına ve iktidarına en büyük delil bu el-Camiu’s-Sahih adlı kitabıdır.

İmam Müslim’in sahihini dikkatle tahkik edenler, güzelliğine ve uslubunun bedaheti içine emanet ettiği tahkik kıymetlerine, tedkik cevherlerine, takvaya, ihtiyata ve rivayetlerdeki ciddi araştırmasına tariklerine özetleyişine, dağınıkları serdedişine ve diğer harika güzellik ve özelliklerine muttali olanlar, İmam Müslim’in büyük bir imam olduğuna, kendi asrında sonrakilerin o’na erişemediğine anladılar.

İmam Müslim’in Ölümü

İmam Müslim dünyaya gelişinin hedeflerine uygun, semereli bir ömür sürdükten sonra elli beş veya elli dokuz yaşında iken 261/875 yılı 24 Receb Pazar akşamı vefat etmiş. 25 Receb Pazartesi gününde de Niysabur’un dış mahallesi olan Nasrabad’ta defnedilmiştir.

Ahmed bin Seleme derki:

−Müslim için müzakere meclisi kurulmuştu. Orada kendisinin bilinmediği bir hadis soruldu. Müslim hemen evine döndü kandilini yaktı ve evdekilere:

"Bu gece benim yanıma hiç kimse girmesin” dedi.

Kendisine:

−Bize bir sele hurma hediye edildi dediler. O’nu bana getirin dedi. Ben kendisine o bir sele hurmayı getirdim. Kendisi birer birer hurmaları yiyerek o hadisi arıyordu. Bu tarzda hadis arama ta sabaha kadar devam etti. Kendisi farkında olmadan seledeki bütün hurmaları yemişti. Nihayet hurmalar bitmiş ve hadisi de bulmuş olarak sabaha erişti. Bu sebepten kendisinde bir ağırlık hasıl oldu ve neticede hastalandığı, ölümünün de bu yüzden meydana geldiği söylenmiştir.

İlmî Hüviyeti:
 
M ü s 1 i m'in büyük bir hadîs imamı olduğunda bütün ulemâ müt­tefiktirler. Onun hadîs ilmindeki mertebesi pek yüksektir. Bu ilimde ken­disinin ne derece büyük bir imam, Kâmil bir âlim ve zâhid bir mütever-rİ' olduğu, «el-Câmiü's-Sahİh» adlı eşsiz eserinin şehâdetile sabittir. Bu eserdeki güzel tertibi, hadîs yollarını ziyade ve noksansız olarak telhisi, is-nâdlardaki tahviller hususunda gösterdiği dikkati, râvilerin metin veya is-nâdlardaki ihtilâfına —bir harfde bile olsa— tenbihi müdellislerin hadîsi dinlediklerini gösteren rivayetlerine dikkate tenbîhi ve daha bir çokjhu-susât, ondan önce ve sonra hiç bir kitapta bulunmayan şeylerdir.
Hulâsa: bu inceliklerle isnad san'atı hususunda onun kitabının bir eşi daha yoktur. Bu cihet şüphe götürmeyen hakikatlardandır. Maamafih Buhârî 'nin Sahih-i Müslim 'inkinden yine üstündür. Çünkü; onun rivayet şartları daha sıkı ve faideleri daha çoktur. Cumhuru ulemânın mezhebi bu, sahih ve muhtar olan kavil de budur. Fakat Müslim'in sahihi isnâd incelikleri ve saire nokta-i nazarından daha güzeldir. Hadîs ilmini okuyanların bu güzellikleri görebilmesi için mezkûr inceliklere dikkît et­mesi gerekir.
 www.kitaptakipcileri.com
Müslim'in ilim uğrundaki seferleri:
 
İmam Müslim (Rahimehullah) hadis ilmi için memleketler dolaş-mş: ve bir çok büyük hadîs imamlarile görüşmüştür. Kendisi bilittifak lm-i hadisin en büyük imamlarından biridir. Kitabı her zaman mu'te-ned ve merci'dir.
Hazret-i İmam Horasanda Yahya b. Yahya,1 İshâk b. Uhuye ve diğer bir çok zevattan; Hicaz'da Said b. Mansur, bu Mus'ab ve başkalarından; Mısır'da Amr b. Sevvâd, İHarmeletü'bnü Yahya 'dan ve daha bir çok zevattan hadîs din­lemiştir.
Kendisinden zamanının büyük hafız ve imamlarından hatta kendi dere­cesindeki büyüklerden müteşekkil bir cemaat hadîs rivayet etmişlerdir ki, Ebu Hâtim-i Râzî, Musa b. Harun, Ahmet b. Seleme   ve   Ebu   îsâ   Tirmizi   bunlar arasındadır.
www.kitaptakipcileri.com
Hâkim Ebu Abdillâh, Ebu Zur'a ile Ebu Ha­tim 'in, sahih hadîsleri seçme hususunda Müs1imi,   zamanının bü­tün ulemasından üstün tuttuklarım rivayet etmiştir. Müs1im'in ese­rini dikkatle okuyarak ondaki hüsnü tertibi ve cevahir-i tedkiki; emsalsiz nefâis ve letâifi görenler onun bir daha misli gelmez hatta zamanında bi-ile kâ'bına erişilmez bir iraam-ı celîl olduğunu derhal teslim ederler. Bu Allah'ın ona mahsus bir lûtfu ihsanıdır.
Müs1im'in menâkibi saymakla bitmez. Biz bu kadarı Üe iktifa eder; Dâr-ı keramet ve minnetde ona da bizlere de cûd-u kereminden rahmet buyurmasını Cenâb-ı Hakdan niyaz eyleriz. İmam Müslim, 204 hicrî tarihinde doğmuştur. 261 yılı Receb ayının yirmi beşine müsadif pazar akşamı Nisabur'da vefat etmiş; pazartesi günü defnolmuştur. Vefatında 55 veya 56 yaşlarında idi, (Rahmetullahi aleyh)
 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Sahihi Müslim Muhtasarı, Arapça Türkçe Hadisi Şerifler Ciltli Büyük Boy Şamua Kağıt, 2 Cİlt Sahihi Müslim Muhtasarı, Arapça Türkçe Hadisi Şerifler Ciltli Büyük Boy Şamua Kağıt, 2 Cİlt, Sahih-i Müslim Muhtasarı - Arapça Türkçe - 2 Cilt, Büyük Boy Ciltli - Şamua Kağıt - 1545 Sayfa , Çeviri, Tahric ve Notlar: Abdullah Feyzi Kocaer,sahihi müslim indir, sahihi müslim hadisleri, sahih i müslim hadıs resımlerı, sahihi müslim pdf, sahihi müslim türkçe hadis kitabı indir, sahihi müslim nedir, sahihi müslim arapça metin, sahihi müslim hadis kitabı,kütübü sitte, ibni mace hadis kitabı, hadis kitabı indir, buhari hadis kitabı, hadis kitabı pdf, riyazüs salihin hadis kitabı, hadisler, hadisi şerif buhari,sahihi buhari hadisleri sahihi buhari pdf, kütübü sitte, sahihi buhari kitap, sahihi buhari indir, sahihi buhari kimdir, sahihi müslim, sahihi buhari pdf türkçe,, Hüner Yayınevi, Hadis Sünnet Sahihi Müslim Kitabı İmam Müslim
Sahihi Müslim Muhtasarı, Arapça Türkçe Hadisi Şerifler Ciltli Büyük Boy Şamua Kağıt, 2 Cİlt

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.