Sağlığına Format At,  M. Barış Muslu

Sağlığına Format At, M. Barış Muslu

Yayınevi
Barkod
M. Barış Muslu Sağlığına Fomat At Kitabı Neuroformat
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Sağlığına Format At, M. Barış Muslu
"Obezite, romatizma, kalp krizi, hatta kanser… Tüm bunların yaşadığınız travmalardan kaynaklanabileceği aklınıza gelir miydi? Kişisel danışman Barış Muslu, ‘Sağlığına Format At’ kitabıyla hastalıkların kaynağı olan travmalarla yüzleşme tekniklerini anlatıyor..."
***
Sizinle doğanın büyük bir sırrını paylaşacağım! Ödülünüz sağlık olacak! Hazırsak başlayalım…
Sıkı durun! Çünkü çok ama çok şaşıracaksınız…
Uyarayım, ezberinizi bozacağım! Hastalıklar konusunda hiç ama hiç duymadığınız şeyler anlatacağım size. Sağlık konusundaki paradigmaları değiştirecek, bildiklerinizi geçersiz kılacak bir kitabı tutuyorsunuz elinizde. Hastalık diye adlandırdığımız şeyin aslında bambaşka bir şey olduğunu anlayacak ve ARTIK KORKMAYACAKSINIZ!
ÇÜNKÜ ASLINDA HASTALIKLARDAN KORKMAK iÇiN 
HiÇBiR NEDEN YOK!
Kilo sorunlarından diyabete, yüksek tansiyondan romatizmaya, alerjilerden kalp krizine ve hatta kansere kadar tüm hastalıklar beynimizde bir şalterin yukarı kalkmasıyla başlıyor. Ben şimdi size o şalteri geri indirmenin yöntemini anlatacağım.
Sizinle doğanın büyük bir sırrını paylaşacağım! Ödülünüz sağlık olacak! Hazırsak başlayalım…
Sıkı durun! Çünkü çok ama çok şaşıracaksınız…
Uyarayım, ezberinizi bozacağım! Hastalıklar konusunda hiç ama hiç duymadığınız şeyler anlatacağım size. Sağlık konusundaki paradigmaları değiştirecek, bildiklerinizi geçersiz kılacak bir kitabı tutuyorsunuz elinizde. Hastalık diye adlandırdığımız şeyin aslında bambaşka bir şey olduğunu anlayacak ve ARTIK KORKMAYACAKSINIZ!
ÇÜNKÜ ASLINDA HASTALIKLARDAN KORKMAK iÇiN 
HiÇBiR NEDEN YOK!
Kilo sorunlarından diyabete, yüksek tansiyondan romatizmaya, alerjilerden kalp krizine ve hatta kansere kadar tüm hastalıklar beynimizde bir şalterin yukarı kalkmasıyla başlıyor. Ben şimdi size o şalteri geri indirmenin yöntemini anlatacağım.
***
Obezite, romatizma, kalp krizi, hatta kanser… Tüm bunların yaşadığınız travmalardan kaynaklanabileceği aklınıza gelir miydi? Kişisel danışman Barış Muslu, ‘Sağlığına Format At’ kitabıyla hastalıkların kaynağı olan travmalarla yüzleşme tekniklerini anlatıyor.
-"Kilo sorunlarından diyabete, yüksek tansiyondan romatizmaya, alerjiden kalp krizi hatta kansere kadar tüm hastalıklar beynimizde bir şalterin yukarı kalkmasıyla başlıyor. Ben şimdi size o şalteri geri indirmenin yöntemini anlatacağım.” diye başlıyor M. Barış Uslu söze. ‘Sağlığına Format At’ kitabının çıkış noktası tüm bu hastalıkların müsebbibi olan beyinde atan şalteri geri indirme çabası aslında. Biraz daha açalım mevzuyu. Mideniz ağrıdığında doktorunuzun yapacağı ilk şey öncelikle bu ağrıyı dindirmek. Bu nedenle türlü ağrı kesicileri şeker misali yutmaya hazırlanın. İkinci aşama ağrının kökenini bulmak. Belki de midenizdeki bir yara tüm ızdırabınızın su yüzündeki sebebi. Peki o yaraya ne sebep oldu? Barış Uslu, öncelikle yaraya neden olan olası travmatik olayın bulunması gerektiğini düşünüyor. Bu belki eşin ölümü, belki kaza, belki de haksız yere babanızdan yediğiniz bir tokat olabilir... Travmayla yüzleşme ve tedavi ise ikinci aşamada gerçekleşiyor.
‘Beyin, stresi sindirilemeyen besin gibi algılıyor’
Barış Muslu, aslında mühendis. İşletme masterı da yapan Muslu, şimdilerde kişisel ve kurumsal danışmanlık hizmeti veriyor. 1994’ten bu yana da beynin işleyişinin ruhsal ve bedensel sağlığa etkileri konusunda araştırmalar yapıyor. Üstelik tek başına değil. Çeşitli branşlarda görev yapan doktorlardan oluşan bir ekibi var. Beynin hastalıklara kapı aralayan travmatik olaylarla yüzleşmesini sağlayan NeuroFormat tekniğini de aldığı eğitimler sayesinde geliştirmiş. Muslu’ya göre birçok önemli hastalığın temelinde kişinin yaşadığı travmatik olaylar yatıyor. "Beyin şoka uğradığı bir olayla karşılaştığında sanki bir besini sindiremiyormuş gibi çalışmaya ve organlara bu şekilde talimatlar vermeye başlıyor. Bu da nihayetinde çeşitli hastalıklara kapı aralıyor. Bu yüzden göz ve el hareketlerini kullanarak kişinin yaşadığı şoke edici ya da üzücü olayla yüzleşmesini sağlıyoruz. Bu yüzleşme sağlandığında çoğu hastalık da ortadan kalmış oluyor.” diyor. Tabii bu metodun tamamlayıcı bir tedavi olduğunu, hastaların bu yüzden tıbbi tedavilerini bırakmamaları gerektiğini de ekliyor sözlerine.
Kanser kelimesi yasaklanmalı
"Bir adamın işinde sorunlar yaşadığını düşünün, bir de onun kanser olduğunu öğrendiğini... Hangisinde daha büyük şok yaşar?” diye soruyor Muslu. Bu adam kanserden ölürse stresinin kaynağı olarak işindeki problemleri mi suçlamalıyız, yoksa kanser kelimesini duyduğunda yaşadığı stresi mi? Çağrıştırdığı negatif anlamlar sebebiyle kanser kelimesinin dahi yasaklanmasından yana. Zira kanserin ölümcül türleri olabildiği gibi hafif türleri de var. "Bu yüzden kanser yerine organ bazında kelimeler türetilmeli ve bunlar kullanılmalı.” diyor Barış Muslu.
Şükretmek, ‘her şey yolunda’ mesajı veriyor
Tıpta sıkça karşılaşılıyor mucizevî ‘plasebo etkisi’ ile. Deneylerde bir grup hastaya gerçekten ilaç verilirken, bir gruba da şeker vs. gibi hastaların ilaç olduğunu sandığı maddeler verilir. İşte ‘plasebo etkisi’ burada devreye girer. Zira kendisine verilen ‘ilacın’ işe yaradığına inanan şeker yiyen hastalarda çeşitli derecelerde iyileşmeler gözlenebiliyor. Aslında bu inanmanın gücü. Bir de bunun tam tersi ‘nosebo etkisi’nden bahsediyor Barış Muslu. Yani hastanın iyileşemeyeceğine inandığında gerçekten kötüye gitmesi durumu. Hastalıklarla fazla kavga etmemek, durumu kabullenmek de yeni bir stres kaynağı oluşturmamak adına önemli. Bu yüzden inançlı insanlar daha şanslı Muslu’ya göre. Zira kader deyip tevekkül ediyorlar. "Şükretmek de beyne ‘her şey yolunda’ mesajı veriyor, bu yüzden önemli.” diyor.SİTE: 
 ***
-Barış Muslu ‘Yıka Beynini’ ve ‘Beynine Format At’ adlı kitapların yazarı. Muslu bu kez, ‘Sağlığına Format At’ diyor. Barış Muslu’nun bu son kitabı bence bundan öncekilere göre çok daha iddialı bir kitap. Zaten kendisi de, ‘Sıkı durun, çünkü çok şaşıracaksınız’ diyor.
Sakın elinizin altındakini kişisel gelişim kitabı sanmayın. Daha önceki kitaplarında fobilerden kurtulmayı, sigarayı bırakmayı sağlayan yöntemleri gösteren Muslu bu kez başta kanser olmak üzere neredeyse tüm hastalıkların beyinden kaynaklandığını anlatıyor ve ‘yaşanmışlıklardan hasta olduysanız, bundan kurtulmanın anahtarı sizde’ diyor.
Liseyi de üniversiteyi de Sadece 3 yılda bitirdi
Röportaja geçmeden Barış Muslu’yu, anlatmak isterim. Barış Muslu 38 yaşında. Tarsus Amerikan Koleji’nde okurken ABD’ye gidiyor . ABD’de liseyi 2 yılda, Michigan Tech Üniversitesi‘ni de 3 yılda bitiriyor. 20 yaşında mühendis olan Muslu, 2001 yılından beri ‘beyin’ odaklı çalışmalar yapıyor. 
Diğer kitaplarınızda da sağlıkla ilgili detaylı bölümler vardı. Sırt ağrılarından kurtulma yolları gibi... Ve daha da önemlisi hayatımızda yaşadığımız travmaların bazı hastalıklara yol açtığını anlatıyordunuz. ‘Sağlığa Format At’ kitabınızda ise tamamen buna odaklanmış diyebilir miyiz?
Evet. Hayatımızda yaşadığımız travmalar ve ani şoklar hastalıkların temelini oluşturuyor. Her travma ya da her şok herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Nereden kaynaklandığına, çözülüp çözülmediğine bakmak gerekiyor.
Beynimizin yüzde 95’i bilinçaltına göre işliyor
Buraya birazdan geleceğim. Çünkü bazen insan tam da ‘sorunlardan kurtuldum’ dediğinde hastalanıyor. Sizin kitabınızda bunun bir açıklaması var. Ama öncesinde şunu sormak isterim. Sağlığa format at derken ne demek istiyorsunuz?
İnsanlar hastalıklardan korkmamayı öğrenecek demek istiyorum. Yaşanmışlıkların hayatımızdaki önemi de öğrenmeliyiz.
Her hastalığın nedeni yaşanmışlıklar mı?
Yaşanmışlıkların hayatımızdaki önemi büyük. Bir konuyla ilgili şok oluyoruz, bazen bu iki üç dakika bazense çok uzun olabiliyor. Beyin bu şoku özel olarak alıyor. Bilinçaltı aksiyon al diyor, herhangi bir organ farklı çalışmaya başlayabiliyor. Bilincimizle biz beynimizin yüzde 5’ine hakimiz, yüzde 95’i bilinçaltından işlemeyi sürdürüyor.
Bazen bu yüzden kendimize "neden böyle yaptım "diye sorabiliyoruz...
Beynimizin asıl amacı bizi mutlu etmek değil, bizi hayatta tutmak. Milyonlarca yıl önceki ihtiyaçlara yanıt veren yazılımlar beynimizde çalışmayı sürdürüyor. Beyin ani bir şey yaşadığında savaş ya da kaç tepkisi veriyor.
‘KANSER VAKALARI ÖNCESİ  GENELDE MUTSUZLUK VAR’
Herkesin ani bir şey yaşadığında gösterdiği tepki farklı değil mi?
Farklı. Burada şunu anlatıyorum. Bir kazadan kıl payı kurtulan biriyle konuştuğunuzda bize ‘hayatım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti’ der...
Evet çok büyük bir ameliyattan ayılırken de olabiliyor bu...
Bu kadar insan aynı şeyi söylüyorsa bir nedeni olmalı değil mi? Bir olay yaşanırken beynimiz her şeyi aynı anda kaydediyor. Kötü olaylar sonrası bir anda korkularımız tetiklenebiliyor.
Ben de kanserle ilgili bir kitap yazdım. Kanser hastalarının çoğunun kansere yakalanmadan önce büyük bir üzüntü, yaşadıklarını gözlemledim. Mutsuzluk mu insanı hasta ediyor?
Çoğunlukla kanser de bir üzüntü, kayıp, terk edilme, zorluk, iş değişikliğinden sonra çıkıyor. Bunlardan pek bahsedilmiyor. Baksanız vakalara hepsinde bu tip mutsuzluklar vardır.
Çocuklarda da oluyor hastalıklar? Onların ne yaşanmışlığı var?
Bu güzel bir nokta. Çünkü onlar ne yaşadılar da hasta oldular diye sorabilirsiniz. Çocukların da travmaları var. Bu yadsınamaz bir gerçek. Onların anlamlandıramadığı ama travma olarak yaşadıkları olabiliyor. Anne karnında yaşananlarla ilgili de olabiliyor. Ama burada biz hepsi böyledir diyemeyiz. 
Bilim ilerliyor ama bakıyoruz hastalıklar artıyor. Kanser vakaları azalmıyor. Neden? Stres mi çevre mi?
Ben en çok bizi stres hasta ediyor derim. 1970’li yıllarda Amerika’da kansere savaş açıldı. Ama her yıl kanser arttı. Kanser her zaman vardı.
Sigara da bu konuyla çok ilişkilendirildi. Siz de sigarayı bıraktırıyorsunuz. Ama sigara içmeyenler de akciğer kanseri oluyor. Kimse yanlış anlamasın, sigaraya kesinlikle karşıyım.
Bence de ama kanser biter mi bitmez. Doğamızda kanser üretmek var. Hayvanlar da kanser oluyor. Bizim bilincimiz daha kuvvetli ve sorunlarımız kompleks. Kanser de beyinde başlıyor.
Meme kanseri daha çok travma sonrası çıkıyor
Meme kanserine karşı ne yapılabilir?
Meme kanserlerinin yüzde 80’i travma beyinde temizlendikten sonra ortaya çıkıyor. Kitabımda anlattığım baskın el kuralı travmayı tespit etmeyi kolaylaştırıyor. Çocuk mu, eş mi, kariyer mi... Bunlar için yöntemler var. ‘’Neden ben?’’ dememek lazım.
Sorunu tespit edip o sorunu kronikleştirmemelisiniz. Travmayı tespit etmek, kaynağına inmek ve sonrasında yaşanan duyguları temizlemek şart.
Kalp neden kanser olmaz?
Bu kitabımda var. Kanser hücreleri neden vücudumuza kan pompalayan bir organa yerleşmiyorlar? Acaba kanserin bir organda başlaması ve devam etmesi bir kontrol mekanizması olabilir mi? Vücudumuzun kanser hücreleri üretmesinin bir mantığı var. Organlar da bir bütün değil. Kanserin bir organın neresinde başladığı da çok önemli. Farklı fazlarda ortaya çıkabiliyor. Biri stres dönemi kanserleri, biri de iyileşme dönemi kanserleri...
‘Tam iyiyim demişti hastalandı’ bunu çok duyarız. Peki bunu bilince ne olacak?
Beyin travma yaşadığında "bir sorun var haydi bakalım savaş kaça geçelim” diyor. Tehlikeyi algılıyor bilinçaltı kendisine göre tepki veriyor. Kalbimizin tepkisini daha kolay anlıyoruz. Beyin tepki veriyor ve çoğu zaman bu tepki görünür değil. Zaman geçiyor, beyin "tamam travma çözüldü” derken geriye alma döneminde çoğu zaman kalp krizi ya da kanser ortaya çıkıyor.
Kolesterol yüksekliği de yediklerimizle mi bağlantılı?
Yüzde 80’i vücutta üretiliyor kolesterolün. Daha çok stres kaynaklı.
Gamsızlar sağlıkta da kazanıyor
Pozitif, gamsız olunca kanser olunmaz mı?
Sakin ve gamsız insanların başına ne gelirse gelsin derler ya. Doğru bu. Gamsız bir insan istediği kadar travma yaşasın beyin onu ciddiye almaz. Ayrıca hastalıktan korktukça hasta oluyorsunuz.
Günümüzde kilo alma baskısıyla hayatını zehir edenler var. Bu da stres değil mi?
Kesinlikle öyle.
Peki aynı şekilde aman bir hastalık beni bulmasın diye sürekli check-up yaptıranlar da var....
Sağlık sistemimizde hastalıktan korumak için fazla tetkik var. Kadın programlarında da çok bu vurgu yapılıyor. Sonra izliyorsunuz okuyorsunuz adam hayatı boyunca kuyruk yağı yemiş, stressiz yaşamış gayet güzel ve uzun bir hayatı var. Biraz rahat olmakta yarar var.
Bir de el kurallarınız var kitapta. Okuduktan sonra ben de çevremde ve kendimde denedim. Gerçekten de ilginç. Bu kitabı okuyanlar işe bunla mı başlamalı?
Travmanın iç yüzünü anlamak için bu önemli. Merak edenler kitabımda okusunlar bunu.
Amaç beyin travmalarını temizlemek
Psikiyatrist ya da psikolog yerine neden size geliyorlar?
Genelde onları zaten denemiş oluyorlar. İlaç kullanmayı bırakmak istiyorlar.
Siz ne yapıyorsunuz?
Soruna göre hareket ediyorum. Örneğin uzun süren bir stres dönemi varsa bunu bulup temizlemek gerekebilir. Amacımız beyinde travmaları temizlemek. Kötü olaylar yüzünden yaşantılar çok etkileniyor. Anlattığım yeni bir şey değil. Zaten doktorlar çok uzun zamandır birçok hastalığın nedenini strese bağlamış durumda. Bence hastalıkların birinci nedeni stres. Yurt dışında da bu gibi çalışmalar yapanlar var. Çeşitli makaleler, analizler bulabilirsiniz. Ben yalnızca bunları çok daha kapsamlı biçimde bir araya getirdim.
Yazar Hakkında
M. Barış Muslu 1975’te doğdu. Tarsus Amerikan Koleji’nde lise eğitimini sürdürürken ABD’ye giderek 2 senede liseyi, 3 senede Michigan Tech Üniversitesi’ni bitirdi. 20 yaşında genç bir mühendis olarak Türkiye’ye döndü. Koç Üniversitesi’nde işletme mastırını tamamladı. 2001’de kendi şirketini kurdu ve Türkiye’de yüz binlerce kişinin ilk kez kullandığı teknoloji servislerini yarattı. 1994’ten beri, beynin işleyişi ile ruhsal ve bedensel sağlığa etkileri üzerine araştırmalar yapmaktadır. Dünyanın pek çok yerinde aldığı eğitimler ışığında, birçok metodun beraber hızlı ve etkin bir şekilde kullanıldığı NeuroFormat® sistemini geliştirmiştir. Çalışmalarına bireysel-kurumsal danışmanlık hizmetleriyle devam etmektedir. Muslu’nun aylarca çok satanlar listelerinden inmeyen Beynine Format At adlı kitabı da Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır.

Yazar: M. Barış Muslu
Kapak Tasarımı: Hülya Aktaş
Katagori: Terapi, Sağlıklı Yaşam, Tıp,Hastalıklar,Tedavi 
Sayfa Sayısı: 328
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Sağlığına Format At, M. Barış Muslu Sağlığına Format At, M. Barış Muslu, M. Barış Muslu Sağlığına Format At Obezite romatizma, kalp krizi, hatta kanser travmalardan kaynaklanır Neuroformat Yıka Beynini Beynine Format At Sipariş, Doğan Kitap, Sağlık Tıp M. Barış Muslu Sağlığına Fomat At Kitabı Neuroformat
Sağlığına Format At,  M. Barış Muslu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.