Risaleler Hasan El Benna

Risaleler Hasan El Benna

Yayınevi
Barkod
Hasan El Benna Risaleler Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Risaleler - Hasan El Benna - 672 Sayfa
"Bir gazeteci O’na kim olduğunu sorar. O da şöyle cevap verir:
"Ben, gerçeği arayan bir gezginim. İnsanlar arasında insanlığın anlamını arayan bir insanım. İslam’ın tertemiz gölgesinde vatanı için saygınlık, özgürlük, istikrar ve güzel bir hayat isteyen vatandaşım. Ben, varlığının sırrını anlayan, her şeyden ilgisini kesip yalnız Allah’a yönelen biriyim ve şöyle sesleniyorum: "Benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah içindir. Onun ortağı yoktur. Ben bununla emrolundum ve ben müslümanlardanım.”"
www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Hasan El Benna
Çeviri: Dr. Mehmet Akbaş, Recep Songül, Mehmet Eren, Ahmet Akbaş
Sayfa Sayısı: 672
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Ey Müslüman Kardeşler !
Sizler, ne bir hayır kurulışu, ne bir siyasi parti ve ne de sınırlı bazı amaçlar için kurulmuş bir heyetsiniz. Sizler, bu ümmetin kalbinde yer alan Kur'an'la insanları selamlayan yeni bir ruh, Allah'ın marifetiyle maddenin karanlık etkisini dağıtan bir nur ve Resululah'ın (s.a.v) davetini haykıran yüksek bir sedasınız. Gerçekte sizler kendinizi; insanların, taşımaktan çekindiği bu davanın yükünü tek başına taşıyan birileri şeklinde hissetmelisiniz.www.kitaptakipcileri.com
Sizlere, 'İnsanları neye davet ediyorsunuz?' şeklinde bir soru yöneltildiğinde söyle cevap verin:
-Bizler, Hz. Muhammed'in (s.a.s) getirdiği islam'a davet ediyoruz. İktidar olmak İslam'ın bir gereğidir. Hürriyet ise, onun farzından birisidir.www.kitaptakipcileri.com
İmam Hasan el-Benna (rh.a)
Bir gazeteci O’na kim olduğunu sorar. O da şöyle cevap verir:
"Ben, gerçeği arayan bir gezginim. İnsanlar arasında insanlığın anlamını arayan bir insanım. İslam’ın tertemiz gölgesinde vatanı için saygınlık, özgürlük, istikrar ve güzel bir hayat isteyen vatandaşım. Ben, varlığının sırrını anlayan, her şeyden ilgisini kesip yalnız Allah’a yönelen biriyim ve şöyle sesleniyorum: "Benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah içindir. Onun ortağı yoktur. Ben bununla emrolundum ve ben müslümanlardanım.”

Kübra Kurt

İşte RİSALELER’ini* bu sözlerle başlatıyor Hasan el-Benna. Gazeteciye verdiği cevabın hemen ardından, "Peki sen kimsin?” diyerek gazeteciye sorduğu soruyu aslında bütün müslüman ümmete sorduğunu görüyoruz bu kitabla.

Risaleler, merhum Hasan el-Benna’nın inandığı kutlu davanın özünü anlatan, derin muhtevaya sahip kıymetli bir eserdir. Kitap toplam 20 ayrı risaleden oluşmaktadır. Bunların içinde hutbeler, vaazlar hatta devrin ileri gelenlerine gönderdiği mektuplar da yer almaktadır. İlk olarak ‘Davetimiz’ risalesiyle başlayan eser, el-Mesurat risalesiyle son bulmaktadır. Çok geniş bir muhtevaya sahip olan risaleler, bugünkü Müslüman kardeşlere yönelik bir tokattır. Hasan el-Benna’nın ilk olarak 6 kişiyle İhvan-ı Müslimîn diyerek işe koyulduğu Müslüman Kardeşler’in, bugün ne kadar başında, onun torunu da bulunsa, onun ilkeleriyle alakası olmayan bir yol izlediğini bir kez daha bu eserle hatırlamaktayız.

Hasan el-Benna, Seyyid Kutub’un tabiriyle asla tesadüf olarak atfedemiyeceğimiz ‘el-Benna’ lakabını alıp bunu hayatında yaşayabilen ender şahsiyetlerden birisidir. [Bennâ: inşa eden demektir] 43 yıllık ömrüne sığdırdığı önemli işlerle ondan sonra gelen müslümanlara önder olmuştur. Mısır’ı araştırmak isteyen her araştırmacının onu da araştırmalarına katmadan Mısır’ı araştırmış sayılamayacağı bir insan... Hayatın yeniden İslam üzere inşası için son nefesine kadar inandığı ilkelerden taviz vermeden çabalamış, Müslüman toplum için büyük kaygılar taşımış bir lider...

Oluşan bu toplumda referansların sadece Kuran ve Hadis -kitabın muhtevasında Hasan el-Benna’ya katılmadığım tek nokta hadisleri irdelemeden almış olmasıdır- olduğunu söyler el-Benna. İslam’ın tanımını yaparken de, İslam’ın hayatın her alanını düzenleyen, her konuyla ilgili bir hükmü olan, hayat için sağlam ve hassas bir düzen kuran, insanların maslahatı için gerekli sistemler öneren ve hayati öneme sahip sorunlar karşısında eli kolu bağlı olmayan kapsamlı bir "anlamlar dünyası” der. Irkçılığın, taassubun, bugünkü ismiyle sekülerizmin, materyalizmin etkisinden şiddetle uzak durulması gerektiği üzerinde dururken bir yandan da akaidin, amelin, ibadetin, duanın, kardeşliğin cihadın, fedakârlığın, partilerin, kadının, ailenin, gençlerin... sayamayacağımız birçok konuya da önemle vurgu yapmaktadır.

Müslüman Kardeşler için merak ettiğiniz her şey hakkında kapsamlı bilgiler bulabileceğiniz bu kitapta, İslam devletinin kuruluş basamaklarını da bir bir çıkacaksınız. Örneğin Müslüman kardeşlere sorulan finansal destekleri hakkındaki soruya, üyelerinin kendi nafakalarından kestiklerini, kendi zaruri ihtiyaçlarından feragat ettiklerini söyler ve şunu ekler: "Dinî davaların dayanağı, maldan önce iman, geçici servetlerden önce inançtır. Sağlam ve dürüst mümin bulundukça, kendisiyle birlikte başarılı olmanın tüm araçları da bulunur.”

 Sosyologlar, dünün hayallerinin bugünün gerçekleri, bugünün hayallerinin ise yarının gerçekleri olduğunu söylerler. Buna binaen Hasan el-Benna da, ne kadar İslam’daki çözülmeleri anlatsa da, müslümanın ümidini kaybetmemesini söyler. Nitekim Rabbimiz de: "Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer gerçekten iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz.” (Âli İmran-139) buyurmuştur. Risalelerde bulabileceğimiz en güzel şey -ki onu diğer kitaplardan ayıran önemli bir özelliktir bu,-problemleri tespit etmiş olup, ona çözümler de önermesidir. Ümmetin kendini toplaması için hastalığı iyi teşhis etmek ve her alanda -siyasal, ekonomik, düşünce, sosyal, eğitim, ruhsal gelişim- çözümler bulmamız ve bunları hayata uygulamamızı söyler. Müslüman kardeşlere göre ise bu tedavi üç temel ilkeye dayanır: Doğru yöntem, çalışkan müminler ve güvenilir önderlik...

Nida yayınlarının neşrettiği, 667 sayfadan oluşan bu eserde, "İnsanların seni anlamadıkları ve sözlerini kavramadıklarını anladığında, büyük bir şaşkınlığa düşersin ama konuşanla dinleyenin ölçüleri farklıdır; buna bağlı olarak anlayış ve kavrayışları da farklı olacaktır. Söyleyen kişi sözünün açık ve net olduğuna inansa da sözün kendisi kapalı ve belirsizdir” diyerek, eserini herkesin anlayabileceği o kadar açık ve sade bir dille kaleme alan Hasan el-Benna, size 667 sayfanın ne zaman bittiğini anlayamayacağınız bir okuma yaşatacak.

Rabbim okuduklarımızla amel etmemizi bizlere nasip etsin inşaAllah. Unutulmasın ki, bu yazı tarihe damgasını vurmuş ve kitleleri harekete geçirmiş böyle bir insanın kitabını anlatmak için yeterli değildir. Biz de Hasan el-Benna’nın kitabını duayla kapattığı gibi yazımızı duayla sonlandıralım: "Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. O, rahmândır ve rahîmdir. Ceza gününün malikidir. Rabbimiz! Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!”

VESSELAM...
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Risaleler Hasan El Benna Risaleler Hasan El Benna, Risaleler - Hasan El Benna - 672 Sayfa ''Bir gazeteci O’na kim olduğunu sorar. O da şöyle cevap verir:,hasan el benna risaleler indir, hasan el benna kitapları, hasan el benna sözleri, hasan el benna kimdir, hasan el benna dan tavsiyeler,hasan el benna kitapları, hasan el benna sözleri, seyyid kutup, hasan el benna kimdir, hasan el benna eserleri, hasan el benna dan tavsiyeler, hasan el benna cihad üzerine, hasan el benna video, hasan el benna hayatı, hasan el benna video,seyyid kutup kuran tefsiri, seyyid kutup sözleri seyyid kutup yoldaki işaretler, seyyid kutup kimdir, seyyid kutup kitapları, seyyid kutup tefsiri, seyyid kutup tefsiri indir, seyyid kutup hayatı, hasan el benna eserleri,, Nida Yayınları, Siyer - İslam Tarihi Hasan El Benna Risaleler Kitabı
Risaleler Hasan El Benna

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.