Misbahun Necat, Kolay Mızraklı İlmihali ve Risaleler, Sadece Osmanlıca, Bilgisayar Hatlı Yeni Dizgi Büyük Boy Ciltli

Misbahun Necat, Kolay Mızraklı İlmihali ve Risaleler, Sadece Osmanlıca, Bilgisayar Hatlı Yeni Dizgi Büyük Boy Ciltli

Yayınevi
Barkod
Kolay Mızraklı - Misbahunnecat
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Misbahun'Necat - Kolay Mızraklı İlmihal ve Risaleler -  Yeni Dizgi - Bilgisayar Hatlı - Sadece Osmanlıca ve Arapça
Büyük Boy 17x24 cm Ebat - Ciltli - Şamua Kağıt - 564 Sayfa

Kitaptakiler:
-Osmanlıcaya Giriş
-İman ve İslam Risalesi
-Kolay Mızraklı İlmihali
-Siracül Mühtedin
-Karabaş Tecvidi
-Metnül Akaidi Nesefi
-Hızbül Bahr ve Dualar
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Hazırlayan: M.İsmail Fındıklı
Katagori: Osmanlıca Yazı İle İlmihal, Akaid, Tecvid, Dualar
Sayfa Sayısı: 564
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Osmanlıca - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Osmanlı sultanları, çok kıymetli bir eser olan Mızraklı İlmihâli, Türklerin bulunduğu her yere göndermişler; halk da dinini doğru olarak öğrenmişlerdir. Bunu bilen İslam düşmanları, Mızraklı İlmihâli kötülemişlerdi. Meşhur bir islam düşmanı Mızraklı İlmihâl aleyhine bir şiir yazmıştı. Sıradan bir kitap olsaydı, onu kötülemek için şiir yazar mıydı? islam düşmanlarından sonra, mezhepsizlerde de, Mızraklı İlmihâl düşmanlığı görülmektedir.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Halk için yazılmış olan ve herkesin bilmesi ve yapması gereken iman, ahlak ve fıkıh bilgilerini kısaca ve açıkça anlatan kitaplara ilmihâl kitapları denir. İslam âlimlerinin, Kur’an-ı kerimin açıklamalarından ve ayrıca Peygamber efendimizin hadis-i şeriflerinden derleyerek yazdıkları din kitaplarına ilmihâl kitapları denir. Allahü teâlânın, Kur’an-ı kerimde bildirdiği İslam dinini doğru, sağlam öğrenmek isteyenlerin, ilmihâl kitaplarını okumaları lazımdır.

İlmihâl farzdır
İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki: 
Her Müslüman erkek ve kadının ilmihâl öğrenmesinin farz olduğunu, âlimler sözbirliği ile bildirdi. Her Müslüman kadının hayz ve nifas bilgilerini öğrenmesi farzdır. Erkeğin de evleneceği zaman, hayz ve nifas bilgilerini öğrenmeleri lazımdır. (Menhel-ül-varidin)

Bir mezhebe tâbi olmak ve mezhepsizlikten kurtulmak için, bir mezhebin fıkıh bilgilerini iyi öğrenmek lazımdır. Bu da ilmihâl kitaplarından öğrenilir.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Allahü teâlânın emir ve yasaklarını doğru yapabilmek için herkese lazım olan bilgiler, ancak ilmihâl kitaplarından öğrenilir. Dinini seven ve kayıran insanların ilmihâl kitaplarını alıp, çoluk çocuğuna öğretmesi birinci vazifesidir. İlmihâlini öğrenmeyen ve çocuklarına öğretmeyenler, Müslümanlıktan ayrılmak, küfür felaketine düşmek tehlikesindedir. Resulullah efendimiz, (İlim bulunan yerde Müslümanlık vardır. İlim bulunmayan yerde Müslümanlık kalmaz) buyurdu.

Ecdadımız, her zaman toplanıp, ilmihâl kitaplarını okurlar; dinlerini öğrenirlerdi. Ancak, böyle Müslüman kaldılar. İslamiyet’in zevkini aldılar. Bu saadet ışığını, bizlere doğru olarak ulaştırabildiler. Bizim de Müslüman kalmamız, yavrularımızı içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlara kaptırmamamız için, ilk ve en lüzumlu çare, her şeyden önce hakiki âlimlerin hazırladığı ilmihâl kitaplarını okumak ve öğrenmektir. İbadetlerin teferruatını, şartlarını ve doğru olarak nasıl eda edileceklerini öğrenmek için, ilmihâl kitaplarını okuyup öğrenmek gerekir.

Şair diyor ki:
Okuyalım her daim,
Doğru bilgiyle kaim,
Evimizde bir âlim,
Mızraklı İlmihâl’im.

Başlar ve dahi diye,
İnce lisan zevkiyle,
Ecdadımdan hediye,
Mızraklı İlmihâl’im.

Miftâh-ul Cennet adın,
Ruhlara gıda tadın,
Doğru imanı yaydın,
Mızraklı İlmihâl’im.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Âlimlerin hitabı,
Gönüllerin mehtabı,
Evimizin kitabı,
Mızraklı İlmihâl’im.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Misbahun Necat, Kolay Mızraklı İlmihali ve Risaleler, Sadece Osmanlıca, Bilgisayar Hatlı Yeni Dizgi Büyük Boy Ciltli Misbahun Necat, Kolay Mızraklı İlmihali ve Risaleler, Sadece Osmanlıca, Bilgisayar Hatlı Yeni Dizgi Büyük Boy Ciltli, Misbahun'Necat - Kolay Mızraklı İlmihal ve Risaleler - Yeni Dizgi - Bilgisayar Hatlı - Sadece Osmanlıca ve Arapça, Büyük Boy 17x24 cm Ebat - Ciltli - Şamua Kağıt - 564 Sayfa, Kitaptakiler: -Osmanlıcaya Giriş, -İman ve İslam Risalesi, -Kolay Mızraklı İlmihali, -Siracül Mühtedin, -Karabaş Tecvidi, -Metnül Akaidi Nesefi, -Hızbül Bahr ve Dualar,mızraklı ilmihal fiyatları, mızraklı ilmihal indir, mızraklı köyü, mızraklı ilmihal nedir, mızraklı belediyesi, mızraklı ilmihal osmanlıca indir, mızraklı ilmihal yasin yayınevi, mızraklı caddesi yeşilyurt,mızraklı ilmihal kitabı, mızraklı ilmihal indir,, ilmihal konuları, mızraklı ilmihali, mizrakli ilmihal,, Yasin Yayınevi, Arapça Osmanlıca Kolay Mızraklı - Misbahunnecat
Misbahun Necat, Kolay Mızraklı İlmihali ve Risaleler, Sadece Osmanlıca, Bilgisayar Hatlı Yeni Dizgi Büyük Boy Ciltli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.