Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hz. Ks. Riyasetinde 
Marifet Dergisi İlk ve Ekim/Zilkade 2012 Sayısı Çıktı
100 Sayfa - Renkli Kuşe Kağıt

Dergide Bu Ay: 
-Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri K.s'dan "Zakkum Ağacı Nedir? - Kalbi Temiz Olan Kuran Okumaya Doyamaz. -İbadetteki Zorluğun Zikrullah ve Sünnet-i Seniyye'ye devamla ortadan kalkması- Kimler Hüsrandan Kurtulacaktır? - Akıl Nasıl Halis Olur? Konulu Sohbetleri
-Mehmet Talu Hocaefendi'nin "Besmele İle Başlamak" Başlıklı Yazısı...
-Şefik Kocaman ve Muhammed Çınar Hocafendi'nin "Uludağ'da bir nakşi tekkesi" Başlıklı yazısı ve Mahmud Efendi hz. ks. 'nin Fotoğraflarla Uludağ gezisi anlatımı...
Yazıdan Bir bölüm:
Mevlâ Teâlâ Hazretlerinin kudret ve azametinin tecellîsi olan dağlar insanlık tarihi boyunca ulemâ ve meşâyıhın, evliya ve salihlerin rağbet edegeldiği yerler olmuştur.

   Uludağ ise İslam öncesi abidlerin, İslam sonrası dervişlerin uğrak yeri olmuştur. Osmanlı meşâyıhınden Geyikli Baba, Dolu (Tuğlu) Baba gibi büyük zatlar da Uludağ’ı kendilerine tekke edinmişlerdir.

   Evliyâlar şehri Bursa’nın büyük velisi ve Aziz Mahmud Hüdâyî Hazretlerinin şeyhi olan Mehmed Muhyiddin Üftâde Hazretleri de "Kırklar ve Rûhânîler burada toplanıyor” diyerek tekkesini Uludağ’ın eteklerine taşımıştır. Bu bereketli dağa, sayısız âlim ve ehlullâhı barındırması cihetinden Türkiye’nin Nûr Dağı (Cebel-in Nur) desek herhalde yerinde olacaktır.
   İşte velâyet kemâlâtının ehli olan uzlet evliyası şehrin dağdağasından, karmaşa ve fitnelerinden uzak, Mevlâ ile baş başa kalıp ibadetle meşgul olabilecekleri böyle tenha ve nezih mekanları ganimet bilmişlerdir.

-Lübnan Akkar Müftüsü Abdurrezzak Er- Rifai'yi anlatan "Adam Yazmak" Başlıklı Onu ilk olarak iki sene evvelki "İnsanlığa Hizmet Sempozyumu” ödül töreninde ulema adına yaptığı konuşmasıyla tanıdık. O konuşmada Efendi Hazretleri (kuddisesirruhu) için;
   "Bu zat atalarından kalma bir ululuk yaparak günümüzü köklü tarihimizle birleştirmiş, birçoklarının yaptığı gibi bir kitap yazmak yerine ‘adam’ yazmıştır. Zaten kendisi yeryüzünde Allah’ın ahkâmını tatbik ederek gezen bir kitaptır.”   dedi. Şimdi tekrar ‘O Kitap’a tabii olmak için İstanbul’a geldi... Başlıklı yazı
-Rasul Bölükbaşı Hocaefendi'nin " Tevhidin Hakikatı" Başlıklı yazısı...
-Prof. Dr. Fehmi Ahmed Abdurrahman El Kazzaz (İmam-ı Azam Fakültesi Usulüddin bölüm Başkanı/Ninova )'nın "Kuran-ı Kerim'le Münasebetin Merhaleleri" Başlıklı Yazısı...
Yazıdan Bir bölüm:
Allah-u Teâlâ’ya hamd, Rasûlü Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem) üzerine salatü selam olsun.Allah’ın rızası onun Âl ve Ashabı ve onlara ihsan ile tabi olanlar üzerine olsun...
   Kur’ân ile münasebetin her çeşitinde hayır vardır.
   Kur’ân; Allah’ın sevgilimiz, peygamberimiz, efendimiz Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem)'in kalbine indirdiği şeriatı, O en son din kıldığı, O Allah’ın sonsuza dek baki kelamıyken nasıl böyle olmasın ki!.. Nitekim Fussilet suresi 42. ayeti kerîme de buyrulduğu üzere:
   "O (Kur’ân‘a) ne önünden ne ardından batıl yaklaşamaz. O Hakim ve Hamîd olan Allah’ın indirmesidir.” Buna binaen Kur’ân-ı Kerim’le münasebetin, her aşamasında hayırlar olan birçok merhalesi vardır. Bu aşamaları şöyle sıralayabiliriz:
-Mahmut Düzlü Hocaefendi'nin "İcaz-ı Kuran-ı Kerimin Beyan İle İlgili Mucizesini Gerçek Manada İdrak Edenler Arabi İlimleri Bilen Alimlerdi" Başlıklı Yazısı...
-Muhyiddin Avvame Hocaefendi'nin "Alimlerin Fazileti ve Ümmete Etkileri" Başlıklı Yazısı...
-Abdulkerim Çevik Norşini Hocaefendi'nin " Tasavvuf ve Medrese İlişkisi" ve" İlimsiz Tasavvuf Boştur, Tasavvufsuz İlim'de Batıldır" Başlıklı Yazısı...
Yazıdan Bir bölüm: 
Medrese, dînî ve fenni ilimlerin beraber okutulduğu; tarihi suffe’den başlayıp günümüze kadar devam eden bir müessesedir. Tasavvuf ise nefsi terbiye ve ilimle ameldir. Başka bir ifade ile tasavvuf, medreselerde okutulan ilimlerin tatbik edilmesidir.
   Tarihi süreç içerisindeki tasavvufmedrese ilişkisine baktığımızda bu ilişkinin Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ve Eshâb-ı Suffe ile başladığını görmekteyiz. Ebu Hureyre, Abdullah Bin Ömer, Selman-ı Farisi, Enes Bin Malik (Radıyallahu Anhüm) gibi Ashâb-ı Kiram, bu günkü medreselerin başlangıç ve temelini oluşturan Suffe ile Peygamber Efendimizin bir başka veçhesi sayılan tasavvufun da temeli olan zühdü ilişkilendirip, bunları mezcetmeleri(birbirine katmaları) bu gerçeği ortaya koymaktadır.
   İslam tarihi buyunca tasavvuf ve medrese ilişkisi hep devam ettiği gibi bu gün hala bu ilişki varlığını korumaktadır. İslam kültür ve medeniyet tarihi bize gösteriyor ki bundan sonrada bu ilişki devam edecektir.
   Tasavvufun kurumsallaşmadığı dönemlerde İmam-ı Azam, İmam-ı Şafii gibi büyük âlimlerin züht ve takva hayatı yaşamaları, tasavvufun kurumsallaştığı dönemlerde ise Abdulkadir-i Geylânî ve Cüneyd-i Bağdâdî gibi mutasavvıfların tekkelerin yanı sıra medreseleri de devam ettirmeleri tasavvuf ile medresenin ilişkisinin açık örnekleridir. Tasavvuf ve medreselerin ilişkisini özetleyen hususlardan birisi de İmam-ı Malik’in "ilimsiz tasavvuf boştur, tasavvufsuz ilim de batıldır” mealindeki sözüdür.
-Kübra Ülkü Hocaefendi'nin "Nedir Halimiz Pür Mealimiz" Başlıklı Yazısı...
-Ali Kara Hocaefendi'nin " Tasavvuf ve Tarikat" Başlıklı Yazısı..
Yazıdan Bir Bölüm:
Allah-u Teâlâ’ya sonsuz hamd ve senalar olsun. Habibi Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), âl ve ashabı üzerine sürekli salat ve selamlar olsun.
   Muhterem kardeşlerimiz, Marifet Derneği mensubu kardeşlerimiz, bizden bir yazı talep ettiler. Konu hakkında neyi tercih edeceğimizi müzakere ederken aklımıza, güncel tartışma konusu yapılan tasavvuf ile ilgili bazı malumatları sizlere aktarmak geldi (getirildi).
   Bu konuda daha evvel yazdığımız bir kaç malumatı toparlayıp bir şeyler yazmaya gayret ettik; Allah-u Teâlâ bizleri ve sizleri razı olduğu yolda daim eylesin, makbul ve muteber hizmetler nasip eylesin.http://www.kitaptakipcileri.com/Marifet-Dergisi-Ekim-Zilkade-2012-Sayisi,PR-1469.html
   İnkarcılardan bazıları çok ileri gidip tasavvufun asrı saadette olmadığını, sonradan uydurulan bid’atlerden olduğunu, dinde aslı bulunmadığını söyleyecek kadar ileri gitmişlerdir.
-Murat Soydan'ın "Mevlana'dan Esintiler" Başlıklı Yazısı...
-Şefik Kocaman Hocaefendi'nin "Mahmud Efendi Hz.'ni Libya/Bingazi'den Ziyarete Gelen Nur Medresesi Müdürü ve Nur camii İmam Hatibi Ahmed Şihabuddin Es-Senusi ile Mahmud Efendi'nin Hane-i Saadetlerinde Gerçekleşen Roportajı ve "Libya Gerçeği" Başlıklı Yazı...
-Ersoy Eryan'ın "İçimizdeki Hayaletler - Suriyeyi görmek" Başlıklı Yazısı...
-E.Büyükçapar'ın "Ezan-ı Muhammedi Okunduğunda Neden Susarız?" Başlıklı Yazısı...
Ve daha fazlası İlmi heyet tarafından titizlikle hazırlanan 100 Sayfalık Kitap değerinde basılan Marifet Dergisi Ekim/Zilkade 2012 Sayısında...
Marifet Dergisi ve Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri'nin Kitap ve Eserlerine Kitaptakipcileri Sitesinden %35 indirimle Kredi kartı/Havale veya Kapıda Ödeme ile sahip olabilirsiniz.
http://www.kitaptakipcileri.com/Marifet-Dergisi-Ekim-Zilkade-2012-Sayisi,PR-1469.html
Mukaddime

İnsana merâmını beyan etmeyi ve kalem ile yazmayı öğreten Allah’a nihayetsiz hamd-ü senalar, Kitab’ı ve hikmeti öğreten, nefisleri tezkiye eden Rasulullah(sallahü aleyhi vesellem) ve Din-i Mübin-i İslam’ı bize nakletmekte bütün gayretlerini sarfeden Âl-ü Ashabına ve kıyamete kadar onlara ihsan ile tabi olanlara salât-ü selâm olsun.
http://www.kitaptakipcileri.com/Marifet-Dergisi-Ekim-Zilkade-2012-Sayisi,PR-1469.html
   Muhterem okuyucular!...
   Bizler Efendi Hazretlerimizin hizmet ekibi olarak şahsı ve davası adına yapmış olduğumuz hizmetlere bir yeni halka daha ekleyerek Marifet Dergisi’ni siz kıymetli okuyucularımızın hizmetine takdim ediyoruz. Mevlânâ Halid-i Bağdâdî (Kuddise Sirruhu)’nun Risale-i Halidiyye’sindeki "Ve herbir umûr(işleri) ve eşgalinde (meşguliyyetlerinde) mürşidinden istîzan eyleye(izin isteye) zira izn-i mürşitte bereket hasıldır.” kavli mucebince, biz de Efendi Hazretlerimizden izin almadan bir işe kalkışmıyor idik. Yurt içinde ve yurt dışındaki bazı muteber ehli sünnet ulemasının kıymetli ilimlerinden müslümanların istifade edebilmesine katkıda bulunmak, kendisinin (Efendi Hazretleri) mübarek nasihatlerinden ve aylık haberlerinden sevenlerini haberdar etmek maksadıyla bir mecmua (dergi) neşretmek istediğimizi Efendi Hazretlerimize arzettiğimizde; sürûr ve beşaşetle müsaade buyurdular. Bizler de kusur ve acziyetimizi itiraf ederek, noksan sıfatlardan münezzeh kemal sıfatlarıyla muttasıf olan Allah-u Zülcelal hazretlerinin inayetini meşayih-i kiramın ve hususiyetle Efendi Hazretlerinin himmet ve bereketlerini umarak bu işe başladık.
   Yüce Mevlâ’dan bu çalışmamızda bizlere ihlas ve tevfikini ihsan ederek kabul buyurmasını niyaz eder, okurlarımızın tam bir istifadeyle istifade etmesini dileriz.
Yüzüm yoktur Sana ey Zât-ı Yezdân / Kerem kıl fazlına geldim budur şân
Bize Sen eyle Tevfik-i tâmmın ihsân / Dahi hüsn-ü hitam eyle Sen ihsân
Seni dâim göre göre gidelim / Cemâli bâ kemâle seyredelim
*Muhammed KESKİN  
http://www.kitaptakipcileri.com/Marifet-Dergisi-Ekim-Zilkade-2012-Sayisi,PR-1469.html

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Marifet Dergisi Ekim Zilkade 2012 Sayısı Marifet Dergisi Ekim Zilkade 2012 Sayısı, Marifet Dergisi İlk ve Ekim2012 /Zilkade Sayısı Çıktı:Dergide Bu Ay, -Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri K.s'dan ''Zakkum Ağacı Nedir? --Mehmet Talu Hocaefendi'nin ''Besmele İle Başlamak'' Başlıklı Yazısı..-Şefik Kocaman ve Muhammed Çınar Hocafendi'nin ''Uludağ'da bir nakşi tekkesi''-Lübnan Akkar Müftüsü Abdurrezzak Er- Rifai'yi,-Rasul Bölükbaşı Hocaefendi'nin '' Tevhidin Hakikatı''-Prof. Dr. Fehmi Ahmed Abdurrahman El Kazzaz,-Mahmut Düzlü Hocaefendi'nin ''İcaz-ı Kuran-ı Kerimin,-E.Büyükçapar'ın,-Ersoy Eryan'ın, Marifet Dergisi Konya Şubesi, Kapıda ödeme satın al, abone ol, abonelik, aboneliği, Telefonu, Adresi, Fiyatı, Arifan, Cübbeli, Ahıska, Ahıska Yayınevi, Marifet Dergisi Sayıları Marifet Dergisi Ekim 2012
Marifet Dergisi Ekim Zilkade  2012 Sayısı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.