Kırık Heykel, Bir İstihbarat Romanı, Ali Çimen

Kırık Heykel, Bir İstihbarat Romanı, Ali Çimen

Kategori
Yayınevi
Barkod
Kırık Heykel Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Kırık Heykel - Bir İstihbarat Romanı
"Bilinmeyen Bir Düşman, Kontrol Edilemeyen Bir Kaos Türkiye Tarihinin En Büyük Tehdidi Altında Kırık Heykel..."

"Yaşamak en iyi intikamdır”

"Müslümanların kıblesi Kâbe’de gerçekleşen esrarengiz bir baskın… Baskından tam 30 yıl sonra Arap Baharı’yla çivisi çıkan Ortadoğu… Derin uykusundan uyanan gizli ve ölümcül bir protokol… Türkiye, İran, İsrail ve ABD arasında patlak veren akıl almaz bir istihbarat savaşı… Haritaları yeniden çizebilecek kudrette bir kaos… Ve tüm bunların ortasında gözüpek bir kadın..."

Yazar: Ali Çimen
Editörler: Neval Akbıyık, Seval Akbıyık, Cüneyt Dalgakıran, İhsan Sönmez, Adem Koçal
Kapak Tasarım: Zahid Yıldırım
Katagori: Edebiyat Kitaplığı - Macera - Roman- İstihbarat - Tarih  -Aksiyon
Sayfa Sayısı: 384
Boyut: 14 x 23 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Müslümanların kıblesi Kâbe’de gerçekleşen esrarengiz bir baskın… Baskından tam 30 yıl sonra Arap Baharı’yla çivisi çıkan Ortadoğu… Derin uykusundan uyanan gizli ve ölümcül bir protokol… Türkiye, İran, İsrail ve ABD arasında patlak veren akıl almaz bir istihbarat savaşı… Haritaları yeniden çizebilecek kudrette bir kaos… Ve tüm bunların ortasında gözüpek bir kadın.
www.kitaptakipcileri.com
MİT Karşı İstihbarat Masası Şefi Sibel Ulutürk, Türkiye’yi tarihinin en büyük tehdidinden kurtarmaya çalışırken zaaf kabul ettiği duygularının, aslında en güçlü silahı olduğunu keşfediyor… 

Tarihi Değiştirenler Serisi’nin usta yazarı Ali Çimen, nefesleri kesen bir istihbarat romanı ile, aksiyon dolu bir espiyonaj macerasının yanında Ortadoğu’nun kadim tarihiyle örülü bir gerilim vaat ediyor...
Dünyanın kalbi Ortadoğu.. Ve bölgenin en önemli stratejik yeri Türkiye.. Olası savaş senaryolarının dillendirildiği bölgede hiç şüphe yok ki en büyük çatışma istihbarat alanında yaşanıyor.. Mit, mossad, cia, fsb ve iran istihbarati. Bölgede birbirine teğet geçen birimler.

Bu bağlamda komplo teorisyenlerinin durmadan söylediği İran İsrail ve Türkiye arasındaki savaşı yazar Ali Çimen, Timaş yayınlarından çıkan Kırık Heykel romanında kaleme almış.

Arap Baharı'nda yaşanan gelişmelerin Suudi Arabistan'a sıçrayacağını anlatan Ali Çimen, tüm coğrafyayı etkileyen bir hadisenin ister istemez Faht ailesini de tahtından edeceğinin işaretlerini doğru bir mantık çerçevesinde izah etmiş.
www.kitaptakipcileri.com
Ortadoğu'da nükleer silahlanma bağlamında birbiriyleriyle kıyasıya bir rekabet halinde olan İran ve İsrail'in arka plandaki ilişkileri ve İsrail'in Türkiye'den özür dileyeceğinin belirtilerini görebildiğiniz yerler kitabın en sarsıcı yerleri.

İSRAİL'İN ÖZRÜ STRATEJİK
Tam da israil'in türkiye'den özür dilediği şu kritik süreçte kitapta yer alan diyalog gerçekten çarpıcı;

"Saçmalama sibel, israil özür dilese bile bu taktik amaçlı olacak. iran'a vurmadan önce türkiye'nin gardını düşürmek için!"

KABE BASKINI YENİDEN GÜNDEMDE
Bir de 1979'daki Kabe baskınını 11 Eylül saldırına ilham verdiği kısım var..

Romanın gerçek bilgilere dayanılarak kaleme alınan açılış sahnesinde Filipinler, Türkiye, Bangladeş, Arap Emirlikleri, Pakistan ve Libya başta olmak üzere İslam ülkelerindeki göstericiler, baskının arkasında olduğuna inandıkları Batı'ya nefret kusarken Kâbe'deki isyan, Suudi güçlerinin başarısız olması üzerine Fransız timlerinin yardımıyla bastırılıyor. Ortadoğu petrollerine bağımlı Batı ile Suudi Arabistan'ın stratejik ortağı Amerika rahat bir nefes alırken, esrarengiz Kabe baskını yıllar sonra bir kez daha gündeme geliyor.

KABE BASKINI VE İKİZ KULELER
İkiz kuleler, Kaba Baskını'nın intikamı ya da ilham kaynağı mıydı? Türkiye'de çok da ilgi çekmeyen bu soru, özellikle 11 Eylül saldırısının ardından Batı'da yeniden masaya yatırıldı, yeni cevaplar arandı. Yazar Ali Çimen'in verdiği bilgiye göre elde edilen sonuçlar hayli ilginç. Kabe baskını sırasında Bin Ladin Ailesi Mekke'deki restore çalışmalarını yürütüyordu. Baskın sırasında Usame Bin Ladin 22 yaşındaydı. Ladin Ailesi, ellerindeki detaylı Kabe haritalarını güvenlik güçlerine vererek isyanın bastırılmasına yardımcı oldu.www.kitaptakipcileri.com

Ancak Sunday Herald (Glasgow), Ha'aretz, ve New Yorker gibi medya organlarının iddiasına göreyse, Usame Bin Ladin'in üvey kardeşi Mahrous Bin Laden, 60'larda radikal örgütlere karışmış ve rejim aleyhine çalışıyordu. Kabe baskıncıları onun yardımıyla ve Bin Ladin Ailesi'nin şirketinin imkanlarıyla Mekke'ye silahları sokabilmişti. Mahrous, baskından sonra ele geçirilmesine rağmen öldürülmedi ve bir süre sonra da serbest bırakıldı. Mahrous, geçmişine sünger çekti ve Bin Ladin Grup'ta üst düzey yönetici oldu.

Usame Bin Ladin ile baskın arasında bir bağlantı tespit edilemedi. Ancak, Kabe'yi basan grubun lideri Cuheyman el Utebi'nin baskın sırasında kullandığı 'Göze göze, dişe diş' sloganını, yıllar sonra ortaya çıkan Usame Bin Ladin'in de tekrarlaması Batılılara Kabe baskınının Ladin'e ilham vermiş olduğunu düşündürüyor.

Batılılara göre Kabe baskını modern zamanların ilk cihad girişimiydi ve El Kaide ve benzeri örgütlere 'Batı ve onların yozlaşmış Müslüman işbirlikçilerine' karşı verdikleri savaşta ilham kaynağı oldu. Buradan hareketle 11 Eylül saldırısı ile Kabe baskını arasında paralellikler kurula geldi.

KABE BASKINI 2 HAFTA SÜRMÜŞTÜ
20 Kasım 1979'da Suudi radikal Cuheyman el Uteybi ve 500 kadar yandaşı sabah namazı sırasında Kabe'yi basmış, çatışmada onlarca kişi ölmüştü. El Uteybi, Kabe'nin hoparlörlerinden attığı sloganlarla kayınbiraderi Muhammed el-Kahtani'nin mehdi olduğunu ilan etmişti! Suudi güçlerinin peşpeşe yaptığı operasyonlar başarısız olmuş, en sonunda 'dışarıdan' gelen destekle, El Utebi'nin isyanı, ancak iki hafta sonra bastıralabilmişti. Geride 250 ölü ve bine yakın yaralı bırakan bu baskın, Suudi rejiminin de gayretleriyle tarihin unutulan sayfalarından biri haline getirilmeye çalışıldı. El Uteybi ve adamları, halka açık meydanlarda idam edilmişti.

Kanlı baskının arkasında Amerika'nın ve siyonistlerin olduğu iddia edilmiş Pakistan ve Libya'daki Amerikan elçilikleri ateşe verilmişti.

Romanın başrollerini Sibel isimli MiT karşı istihbarat masasi şefi ve Cia ortadoğu masası şefi Jack arasında yaşanan akıl almaz istihbarat oyunlarini soluksuz okuyacaksiniz. Bu cografyada kimlerin cirit attigini, hangi güçlerin düşman gibi görünüp aslında arka planda hepsinini birer oyundan ibaret olduğunu göreceksiniz.

Misal İran, Amerika ve İsrail dostluğunu ve Amerika'nın sadece ortadoğu'da mecburi olarak sevdiği tek ülkenin Türkiye olduğunu.
www.kitaptakipcileri.com
BOSTON SALDIRILARINI İŞARET ETMİŞ
Kitabın en önemli ayrıntılarından biri de geçen hafta içinde Amerika'da gerçekleşen Boston saldırılarının bir benzerinin kitapta yer alması. Sadece Kırık Heykel'de Boston yerine mekan olarak Washington işaret edilmişti.www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Kırık Heykel, Bir İstihbarat Romanı, Ali Çimen Kırık Heykel, Bir İstihbarat Romanı, Ali Çimen, Kırık Heykel - Bir İstihbarat Romanı, Ali Çimen, Kitabı, ''Bilinmeyen Bir Düşman, Kontrol Edilemeyen Bir Kaos Türkiye Tarihinin En Büyük Tehdidi Altında Kırık Heykel...''ali çimen kitapları, kitapyurdu, echelon, ali çimen facebook, ali çimen ekşi, ali çimen tarihi değiştiren serisi, ali çimen trafik kazası, ali çimen tarihi değiştiren askerler,macera romanları,macera romanları isimleri, korku romanları, yeni çıkan macera romanları, aşk romanları, macera romanları çocuk, macera romanları 2013, macera romanları örnekleri, macera romanları ve özetleri, aşk romanları, aksiyon kitapları, polisiye romanları, aksiyon romanları isimleri, aksiyon roman isimleri, aksiyon kitapları isimleri, aksiyon kitap isimleri,, Timaş Yayınları, Edebiyat Roman Kırık Heykel Kitabı
Kırık Heykel, Bir İstihbarat Romanı, Ali Çimen

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.