Kadiri Tarikatına Mahsus Dualar ve Zikirler, Füyuzat-ı Rabbaniye, Gavsi Azam Abdulkadir Geylani

Kadiri Tarikatına Mahsus Dualar ve Zikirler, Füyuzat-ı Rabbaniye, Gavsi Azam Abdulkadir Geylani

Kategori
Yayınevi
Barkod
bedir yayınları kadiri tarikatı evradı
Aynı gün kargo
Kadiri Tarikatına Mahsus Dualar ve Zikirler, Füyuzat-ı Rabbaniye, Gavs-i Azam Abdulkadir Geylani

Yazar: Seyyid Abdulkadir Geylani
Çeviren: Celal Yıldırım (Eski Afyon Müftüsü)
Sayfa Sayısı : 160
Boyut : 14 x 20 cm
Basım Yeri : İstanbul
Basım Tarihi : 2001
Kapak Türü : Karton Kapak
Kağıt Türü : Kitap Kağıdı
Dili :  Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Seyyid Abdulkâdir Geylani’ye ait olduğu kabul edilen Füyûzât-ı Rabbâniyye adlı eser, Kadirilerden Seyyid Muhammed Said’in oğlu Seyyid İsmail tarafından kaleme alınmış olup, müellif, "Gavs-i A’zam’a ait zikir, fikir, vird ve manzumelere, duâ ve niyazlara olan ehl-i tarikatın ihtiyacını ve bu hususta kendisine birçok defalar baş vurulduğunu, böyle bir eserin hazırlanması için kendisini teşvik edenlerin istek ve ısrarlarının kesilmediğini söyler ve buna bilhassa dikkati çekmek ister.” 
Bu eser Kadiri tarikatinde kabul görmüş olması dolayısıyla, pirleri konusunda tarikat zihniyetini belirtmesi açısından önemlidir. Eserde şu ifadeler yer almaktadır;
"Benim emrim, Allah’ın emridir; eğer ol! dersem oluverir.”"Hepsi de Allah’ın emriyledir, ama sen benim kudretime hükmet!”"Benim kabrim Beytullah’dır, gelen onu ziyaret eder.”"Ona seğirtir de izzet ve Rıfat ile yüce makama erişir.”"Benim ocağımı tavaf et yedi defa, emânıma sığın!Her yıl beni ziyâret için meşguliyetten sıyrıl!”"Bana doğru haccedip gelin, evim kurulu bir kâbe.Beytin sâhibi yanımdadır, koruluğu haremimdir.

"Her KUTUB tavaf eder Beytullah’ı yedi defa.Ben ise Beyt’in kendisiyim çadırımı tavaf ediciyim.”(Alıntılar, Füyûzât-ı Rabbâniyye, Şeyh Abdülkadir Geylâni, Çeviren Celâl Yıldırım, sayfalar, 57-67-68-69. Bedir Yayınevi 1975 ).Yukarda ki iddialarda, Allah gibi "Ol” emrine sahip olduğu söylenmekte. Kâbe’nin tavaf edilmesine alternatif olarak, evinin tavaf edilmesi istenmekte. Namaz kılmaması konusunda da şöyle denmektedir.

"Bana dediler ki: "Ey filan! Namazı terk ettin.”Bilmezler ki ben Mekke’de namaz kılarım...

 Füyûzât-ı Rabbâniyye, sayfa 73. 

"İbrahim ateşe atılınca onunla beraber idim.

Ateş ancak benim duam ile soğuyup yakmaz oldu.

İsmâil’e bedel getirilen koç ile beraber idim.

Koçlar ancak benim gönül cömertliğimle indi.
Yakub’un gözü kapanıp kör olduğunda anunla beraber dim.
Yakub’un gözleri ancak benim nefesimle iyileşip şifâ buldu !Yüceye çıkarken İdris ile beraber idim,Onu Firdevs’e en güzel CENNETİME oturttum !Musâ Rabbine munacaat ederken beraberinde idim,Musâ’nın asa’sı benim asamdan meded gördü !

Ve bunun gibi daha başka sözler.

Sofuların Muridlerine vermiş oldukları bir takım İslâm dışı güvence örnekleri :"Ben hakikaten varlığın kutuplarının kutbuyum.Diğer bütün kutuplar üzerinde izzet ve saygıdeğerliğim vardır.Bütün tehlike ve korkunç hallerde bize tevessül et,Varlık ve eşya içinde himmetimle senin imdadına koşarım.Ben müridim için korktuğu şeylere karşı koruyucuyum,Onu her türlü şer ve fitneden muhafaza ederim.Muridim ister doğuda, ister batıda olsun,Hangi beldede bulunursa bulunsun onun yardımına uzanırım.(Füyûzât-ı Rabbaniye, Bedir Yayınevi 1995 baskısı, sayfa 59 , Abdulkadir Geylani )İslam dininde, dua ancak Allah’a yapılır. Allah dışında dua yoluyla bir kimseden bir şey istenmesi, o kimseyi ilâh kabul etmek demektir. Hele bir insanın, ölüp gitmiş bir insandan dua yoluyla bir şey istemesi aynı zamanda boş bir rezalettir. Kuran’dan mealen :- (Rabbımız!) Ancak sana ibadet eder ve ancak senden medet isteriz. 1/4Kafirlerin, Allah dışında bir takım kimselere duâ edip yalvarmaları muhakkak boşunadır. Bu konuda Kuran’dan mealen :- Hak olan duâ, yalnız O’na (Allah’a) yapılır..

O’ndan başkasına duâ edenlere (yalvarıp yakaranlara), onlar hiçbir şekilde cevap veremezler. Bu, ağzına gelmesi için suya avuç açan kimse gibidir ki, su, ona aslâ gitmez. İşte kâfirlerin duâsı da, böyle boşunadır. 13/14- De ki : "Allah’tan başka yalvardığınız ortaklarınızdan haber verin; yer yüzünden neyi yaratıklarını bana gösterin”. Yoksa onların, göklerin yaratılışında ortaklıkları mı var? Yoksa onlara bir kitap verdik de, o kitaptan bir delilleri mi var? Hayır, o zâlimler, birbirlerini aldatmaktan başka bir va’dde bulunmuyorlar. 35/40Bu konuda en çok vaadte bulunanların başında sofular gelir, Neler Va’d etmiyorlar ki, örneğin :"Ey müridim aramızda ahdi koruyucu ol!Olayların meydana döküleceği gün ben de terazi başında hazır olayım!..Eğer terazi cimrilik yapacak olsa, Allah’a and olsun ki o,İnayetimin ta kendisiyle, hakikat lütfuyla (cömertliğe) nail olacak!.. 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Kadiri Tarikatına Mahsus Dualar ve Zikirler, Füyuzat-ı Rabbaniye, Gavsi Azam Abdulkadir Geylani Kadiri Tarikatına Mahsus Dualar ve Zikirler, Füyuzat-ı Rabbaniye, Gavsi Azam Abdulkadir Geylani, Kadiri Tarikatına Mahsus Dualar ve Zikirler, Füyuzat-ı Rabbaniye, evradı şerif virdler dualar Gavs-i Azam Abdulkadir Geylani bedir yayınları konya ve buradan satin al siparis ver, Bedir Yayınevi, Dua Havas bedir yayınları kadiri tarikatı evradı
Kadiri Tarikatına Mahsus Dualar ve Zikirler, Füyuzat-ı Rabbaniye, Gavsi Azam Abdulkadir Geylani

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.