İşid ve Kökenleri, Haricilik ve Selefilik, Mustafa Özcan, Leyla Özcan

İşid ve Kökenleri, Haricilik ve Selefilik, Mustafa Özcan, Leyla Özcan

Kategori
Barkod
işid ve kökenleri - safa yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
İşid ve Kökenleri - Haricilik ve Selefilik - Mustafa Özcan - Leyla Özcan
-İşid'in fikri kökenleri, vehhabilerle bağlantısı, işid'in selefi kökenleri, aşırılığı doğuran aşırıcılık, İŞİD öncülerinin kabe baskını, İşid'in çıkış gerekçeleri ve inşai ihbarı, mehdi deccal eşleştirmesi, İşidcileirn haricilerden kalma kesikbaş sünneti!, İşidcilerin işleri: Adam ve Kitap Yakmak, Hadislerin diliyle İşid, İşid'in sonu el-cezire bölgesinde olması gibi konularla İŞİD'in gerçek yüzü bu kitapta ayrıntılı şekilde anlatılıyor...!
-ARKA KAPAK YAZISI:
"Bu çalışmamızda IŞID'in tarihi ve güncel modellerinin izini sürdük. Tarihte bir arkeoloji yaparak  ve izini sürerek terkibini analiz ettik. Kurmaca hareket için sonun kaçınılmaz olduğunu ortaya koyduk.Kimileri IŞİD'e 30, kimileri 45 yıl ve Suudi Arabistan eski istihbarat Başkanı Türki Faysal gibiler de en az 10 yıl veya daha gerçekçi olanlar 3 yıl ömür biçseler de IŞİD Kur'an buyruğuyla örümcek ağı kadar dayanıksızdır. İşlevsel rolü bittiğinde iç ve dış amiller nasıl teşekkülü için bir araya geldilerse dağılması için de bir araya geleceklerdir.  Denildiği gibi onu ortaya çıkaran taraflar yok etmek için ittifak kurmuşlardır. Oluşumuna neden olan esbap ortadan kalktığında, IŞİD geldiği yere, tarihe geri dönecektir..."

Yazar: Mustafa Özcan  - Leyla Özcan
Yayın Dağıtım: Safa Yayınları
Katagori: Araştırma - İnceleme - Akaid - Tarih
Sayfa Sayısı: 192
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Ortadoğu uzmanı yazar Mustafa Özcan, "IŞİD ve Kökenleri” adlı son kitabıyla ilgili Kitabında IŞİD’in ortaya çıkış sebepleri ve amaçlarını ele aldığını ifade eden Özcan, şu değerlendirmede bulunuyor:
IŞİD VE PKK TİCARİ EMTİA
"Amerika Birleşik Devletleri, Müslümanların birliğinden çok korkmakta, Müslümanların vahdetine engel olmaya çalışmaktadır. Bu sebeple İslam coğrafyasında terör tacirliği yapmaktadır. IŞİD ve PKK, ABD’nin bu alandaki ticari emtialarıdır yani ticaret mallarıdır; başka bir deyişle terör ticaretindeki sermayesi ve enstrümanlarıdır.”
IŞİD, MÜDAHALE ARACI 
IŞİD’in ABD’nin ürettiği son terör örgütü olduğunu ifade eden Özcan, örgütün fonksiyonunu ise, Batı’nın istediği an İslam coğrafyasına yeni müdahalelerine bahane olarak açıkladı.
ABD IŞİD’E GÖZ YUMDU
"2003 yılında Irak’ı vurmak için uyduruk raporlar düzenleyen ABD, işgal için Afganistan’dan El-Kaide’yi Irak’a taşıdı. Şimdi ABD Başkanı Obama bile ‘ABD’nin Irak’ı işgali, IŞİD’i ortaya çıkarmıştır’ diyor. Suriye’de IŞİD’in ortaya çıkması yine ABD’nin politikaları sonucudur. Esed’in katliamlarına sessiz kalan ABD, Suriye’ye bölgesel müdahalelerin de önünü kapattı. Suriye’deki bataklıkta da IŞİD terörünün büyümesine göz yumdu.”
IŞİD, HARİCİLERİN DEVAMI
IŞİD’in itikadi boyutuna da değinen Özcan, örgütün İslam tarihinde her dönem var olan Harici hareketin bir devamı olduğunu öne sürdü. Özcan şöyle devam etti: "Hz. Ali döneminde ilk olarak Hariciler ortaya çıktı. Günümüze kadar Hariciler, Umman Sultanlığı, Cezayir, Tunus gibi bazı ülkelerde İbaziye Mezhebi olarak varlar. Bir de Hariciler hareketi olarak varlar. İşte IŞİD Hariciler hareketine mensup, İbaziye mezhebine değil.”
ORTADOĞU ARZUSU!
ABD’nin her zaman terör örgütleri ile uğraşan bir Ortadoğu’yu arzuladığını belirten Özcan, ABD’nin İslam coğrafyasında kalmaya devam etmesinde de yürüttüğü terör tacirliği faaliyetlerinin önemli katkısı olduğunu sözlerine ekledi.
ABD, HARİCİLERLE İLGİLENİYOR
ABD’nin İslam coğrafyasındaki Harici hareketi kullandığını söyleyen Özcan, "ABD’nin Hariciler üzerinden hesapları Ortadoğu’ya istediği zaman yeniden dönmek. ABD bunun içinde İslam coğrafyasındaki Harici hareketine insan kaynağı ve parasal kaynaklar sağlayarak IŞİD’i kurdurdu. Onlarla ilgilendi, ilgileniyor, şimdi de istediği gibi kullanıyor” şeklinde devam etti.
PKK CİLALANIYOR
 IŞİD’in üzerinden girişilen bir başka sinsi plana da dikkat çeken Özcan, "ABD, IŞİD’e büyük bir kötü şöhret kazandırdı. Bütün pis işlerini yaptırdı. Suriye’de de IŞİD ile PKK maşalarını savaştırdı. Şimdi de 40 yıldır en az IŞİD kadar kirli olan PKK, IŞİD üzerinden kendisini iyi terörist gösterme çabasına girişiyor. Bu planlar tek bir merkezden, yani Amerika’dan kurgulanıyor. Şimdi PKK cilalanıyor” dedi.www.kitaptakipcileri.com
 Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan, ‘IŞİD ve Kökenleri’ kitabı hakkında, "IŞİD’i 190 sayfada özetledik. İslam tarihinden günümüze kadar IŞİD’in siyasi, itikadi kökenlerini irdeledik. Irak ve Suriye’de nasıl ortaya çıktığını anlattık. Ortaya çıkış sebeplerini ele aldık. Ve bu sebeplerin ortadan kalktığında ise IŞİD’in geldiği yere, tarihe döneceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İşid ve Kökenleri, Haricilik ve Selefilik, Mustafa Özcan, Leyla Özcan İşid ve Kökenleri, Haricilik ve Selefilik, Mustafa Özcan, Leyla Özcan, safa yayınları, vehhabi mezhebine, hariciliğe, İşid ve Kökenleri, Haricilik ve Selefilik kitabı, kitapları, Mustafa Özcan,Leyla Özcan, vahdet yazıları, lalegül neşriyat dergisi yayınları, gazetesi,satın al, sipariş ver, Safa Yayın Dağıtım, Akaid İnanç işid ve kökenleri - safa yayınları
İşid ve Kökenleri, Haricilik ve Selefilik, Mustafa Özcan, Leyla Özcan

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.