İnsanı Helaka Götüren Hal ve Davranışlar, Cah (Şöhret) ve Riya İmam-ı Gazali

İnsanı Helaka Götüren Hal ve Davranışlar, Cah (Şöhret) ve Riya İmam-ı Gazali

Yayınevi
Barkod
Cah ve Riya Kitabı - ÇELİK
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Cah (Şöret) ve Riya - İnsanı Helaka Götüren Hal ve Davranışlar - İmam-ı Gazali
"Makam hırsı denince, insanın ün salması ve şöhret bulması anlaşılır. Bu, gerçekten kötüdür. Aksine övgüye değer olanı, şöhret bulmamak ve sessiz bir hayat sürdürmektir. Ancak bir kimse dinini yayma uğrunda, herhangi bir şöhret ve isim yapma arzusu olmaksızın bir ün yaparsa bu olabilir. Bunun herhangi bir sakıncası yoktur.
Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur:  "Allah’ın kendilerini korudukları dışında, bir kimsenin dini ve dünyası bakımından parmakla gösterilir olması kendisine kötülük olarak yeter. Şüphesiz Allah sizin şekil ve sûretinize bakmaz, O ancak kalplerinize ve amellerinize bakar.”
Hz. Ali (radıyallâhu anh)’ de şöyle söylemiştir:  "Dağınık bir hayat yaşamak, şöhret bulmaktan daha iyidir. Seni ansınlar diye yükselmeye çalışma. Bilgili ol, fakat ağzını tutmasını bil, susmayı bil ki, kurtulasın. İşte bu, iyi kimseleri mutlu kılar ve kötü kimseleri de çileden çıkarır”.
İbrahim b. Edhem de şöyle söylemiştir:
"Kim şöhret peşindeyse, o kimse, Allah’ı tasdik etmemiş demektir.”
Eyyub Sahtiyanî de der ki:
"Allah’a yemin ederim ki, bir kulun doğruluğu ve Allah’a imanı, ancak o kimsenin bulunduğu makamını gizli tutmasına bağlıdır.”
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: İmam-ı Gazali
Tercüme: Harun Ünal
Katagori: İnsanı Helaka Götüren Hal ve Davranışlar 
Sayfa Sayısı: 272
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İnsanı Helaka Götüren Hal ve Davranışlar, Cah (Şöhret) ve Riya İmam-ı Gazali İnsanı Helaka Götüren Hal ve Davranışlar, Cah (Şöhret) ve Riya İmam-ı Gazali, Cah (Şöret) ve Riya - İnsanı Helaka Götüren Hal ve Davranışlar - İmam-ı Gazali ''Makam hırsı denince, insanın ün salması ve şöhret bulması anlaşılır. Bu, gerçekten kötüdür. Aksine övgüye değer olanı, şöhret bulmamak ve sessiz bir hayat sürdürmektir. Ancak bir kimse dinini yayma uğrunda, herhangi bir şöhret ve isim yapma arzusu olmaksızın bir ün yaparsa bu olabilir. Bunun herhangi bir sakıncası yoktur. Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur: ''Allah’ın kendilerini korudukları dışında, bir kimsenin dini ve dünyası bakımından parmakla gösterilir olması kendisine kötülük olarak yeter. Şüphesiz Allah sizin şekil ve sûretinize bakmaz, O ancak kalplerinize ve amellerinize bakar.”, Çelik Yayınevi, İbadet - Ameller Cah ve Riya Kitabı - ÇELİK
İnsanı Helaka Götüren Hal ve Davranışlar, Cah (Şöhret) ve Riya İmam-ı Gazali

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.