İman ve Küfür Muvazeneleri - Bediüzzaman Said Nursi

İman ve Küfür Muvazeneleri - Bediüzzaman Said Nursi

Kategori
Yayınevi
Barkod
Büyük Boy Şamua-Vinleks
Aynı gün kargo
İman ve Küfür Muvazeneleri - Bediuzzaman Said Nursi
Hidayet ve Dalalet Mukayeseleri

Yazar: Bediuzzaman Said Nursi
Sayfa Sayısı: 212
Boyut: 17x 25 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi: 2014
Kapak Türü: Lüx Vinleks Cilt
Kağıt Türü: Lüx Şamua Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Gayet mühim bir suale verilen çok ehemmiyetli bir cevabı burada yazmağa münasebet geldi. Çünkü kırk sene evvel, Eski Said, o dersinde bir hiss-i kablelvuku ile Risale-i Nurun harika derslerini ve tesiratını görmüş gibi bahsediyor. Onun için o sual ve cevabı yazacağız.
Şöyle ki:www.kitaptakipcileri.com
Çoklar tarafından hem bana, hem bazı Nur kardeşlerime sual etmişler ve ediyorlar ki: Neden bu kadar muarızlara kaşı ve muannid feylesoflara ve ehl-i dalalete mukabil Risale-i Nur mağlub olmuyor? Milyonlar kıymettar hakiki kütüb-ü imaniye ve İslamiyenin intişarlarına bir derece sed çektikleri halde; ve sefahet ve hayat-ı imaniyeden mahrum bıraktıkları halde, en şiddetli hücum ve en gaddarane muamele ve en ziyade yalanlarla ve aleyhinde yapılan propagandalarla Risale-i Nur'u kırma, insanları ondan ürkütmek ve vazgeçirmeğe çalıştıkları halde, hiçbir eserde görülmediği bir tarzda Risale-i Nur'un intişarı, hatta çoğu el yazması ile altıyüz bin nüsha risalelerinden kemal-i iştiyak ile perde altında intişar etmesi ve dahil ve hariçte kemal-i iştiyak ile kendini okutturması hikmeti nedir? Sebebi nedir?..

Her çağın kendine özgü birtakım problemleri olduğu gibi çağımızın da problemleri vardır. İslam ümmetinin tarihi süreci dikkatle izlenecek olursa görülecektir ki, her fetret döneminde o dönemin manevi hastalıklarına ve yaralarına Kur'an ve Sünnet eczahanesinden reçeteler çıkaran büyük mücedditler, mürşitler ve gönül erleri gelmiştir. Ümmetin en sıkışık olduğu dönemlerde mana âleminin bu yıldız-misâl kahramanları birer meşale gibi dalalet ve bidat karanlıklarını dağıtarak, şüphe bulutlarını bertaraf etmeye ve hakikat güneşini göstermeye muvaffak olmuşlar, ümmeti inkıbaz halinden kurtararak ona bast ve inşirah halini bahşetmişlerdir. İşte Bediüzzaman Said Nursî de tıpkı kendi selefleri gibi ümmetin hayatında tecdid misyonunu üstlenerek bu nurlu ve aydınlık yolu göstermeye çalışmıştır.www.kitaptakipcileri.com

Hadiste rivayet edildiği gibi, "Şüphesiz ki Allah, her yüzyılın başında bu ümmetin dinini tecdid edecek olan bir müceddit gönderir." Nübüvvet kapısının kapanmasından sonra teceddüd hareketini üstlenen mücedditler, her asrın ihtiyaçlarını ve koşullarını gözönünde tutarak dinin yenilenmesi anlamında veraset-i nübüvvet makamını deruhte etmişlerdir. Dolayısıyla, Said Nursî de tarihi süreç içerisinde bu geleneğin bir devamıdır. İslam tefekkür tarihinin altın zincirinde çağdaş halkayı teşkil eden Bediüzzaman, bu çağın, hayatı süratle kayıp giden evladı için Kur'an ve Sünnetten en kısa ve en selametli bir yolu ve metodu çıkarmıştır. Bu yol, her şeyin herc ü merc olduğu günümüzde, en kısa ve en selametli bir metotla bidat rüzgarlarına ve dalalet hücumlarına karşı çabuk sönmeye maruz kalan taklidi imanı, hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak ve küfrün hiçbir saldırısı karşısında sarsılmayacak olan tahkiki imana çevirme yoludur. Böylece Kur'an ve Sünnetin ulvi semasından tereşşuh eden bu nur damlaları günümüz müslümanlarının manevi yaralarına şifalı birer merhem ve iksirli birer tılsım olmaktadır.

İman ve Küfür Muvazeneleri, Risale-i Nur Külliyatından aynı konuyla alâkalı parçalar bir araya getirilerek hazırlanmıştır. İman ve küfür muvazaneleri yahut hidayet ve dalâlet mukayeseleri yapılırken, imanın ve hidayet yolunun ne kadar kolay ve kârlı, küfür ve dalâlet yolunun ise ne kadar müşkilâtlı ve zararlı olduğu en âmi bir insanın bile anlayıp idrak edebleceği bir dille örnekler verilerek anlatılmaktadır. Bu itibarla İman ve Küfür Muvazeneleri kitabı, bu konuyla ilgili olarak Risale-i Nur'da geçen bahislerin bir hülâsası ve özetidir, denilebilir.

 
İÇİNDEKİLER
SUNUŞ
ÖNSÖZ
BİRİNCİ SÖZwww.kitaptakipcileri.com
 Besmelenin mana ve hakikatini bir temsil ile izah ve tefsir eder. 
İKİNCİ SÖZ
 İmanın bitmez, tükenmez bir hazine olduğunu bir temsil ile açıklar. 
ÜÇÜNCÜ SÖZ
 İnsan hayatı için ibadetin ne büyük manevî bir ticaret olduğunu izah eder. 
DÖRDÜNCÜ SÖZ
 Namaz kılan bir kimsenin ne kadar kârlı bir ticaret yaptığını, namaz kılmayanın ise ne kadar zarar ve ziyan içinde olduğunu beyan eder. 
BEŞİNCİSÖZ
 Namaz kılmak ve büyük günahları işlememek, insanın en önemli vazifesi olduğunu bir temsil ile anlatır. 
ALTINCI SÖZwww.kitaptakipcileri.com
 Nefs ve malını Cenab-ı Hakka satıp, Onun nam ve hesabına kullananların beş derece kâr içinde kâr ettiklerini; satmayanların ise beş derece zarar içinde zarar ettiklerini gayet güzel bir temsil ile açıklar. 
YEDİNCİ SÖZwww.kitaptakipcileri.com
 Allah’a ve ahirete iman etmenin insan için ne kadar lüzumlu olduğunu, gaflette olanların dünyalarının ne kadar acıklı olduğunu izah edip ispat eder. 
SEKİZİNCİ SÖZ
 Dünyanın içyüzü ile birlikte insanın mahiyetini ve insanda dinin mahiyetini bir sırrını temsil ile güzelce izah eder. 
ONİKİNCİSÖZ
 Kur'an'ın hikmet ve hakikatlerini felsefenin düsturlarıyla karşılaştırır. 
ON ÜÇÜNCÜSÖZÜN İKİNCİ MAKAMI
 Gençliği dalâlet ve sefahet bataklığına düşmekten kurtaran esasları beyan eder. Hapse düşen mahkumlara imanî ve ahlakî tavsiyelerde bulunur. 
ON YEDİNCİSÖZ
 Dünya hayatının lezzeti içindeki ölüm acısını, neşe ve kavuşmak zevki içindeki ayrılık elemini, Rahman ve Kahhar isimlerinin cilvelerindeki uyumluluğu gayet güzel bir şekilde gösterip tefsir eder. 
YİRMİ ÜÇÜNCÜSÖZ
 İnsanın ancak iman nuruyla hakiki insan vasfını kazanabileceğini; aksi takdirde küfür karanlığına düşerek aşağıların aşağısına yuvarlanacağını izah eder. 
YİRMİ DÖRDÜNCÜSÖZÜN BEŞİNCİ DALI
 Muhabbetin mahiyetini, kulluk görevinin içyüzünü, fasık ve kâfirlerin mü’minler tarafından taklit edilmemesi gerektiğini örneklerle açıklar. 
YİRMİ BEŞİNCİ SÖZDEN İKİNCİ CİLVE
 Kur'an'ın düsturlarıyla bugünkü medeniyetin düsturlarını mukayese eder. 
YİRMİ ALTINCI SÖZDEN MEBHASLAR
 Kadere imanla ilgili konuları açıklar. 
OTUZUNCU SÖZÜN BİRİNCİ MAKSADI
 Enaniyet ve benlik konusunu izah eder. 
OTUZ İKİNCİ SÖZÜN İKİNCİ NOKTASI
 Ehl-i dalâletle karşılıklı konuşmaları ihtiva eder. 
BİRİNCİ LEM'A
 Hz. Yunus aleyhisselâmın kıssası anlatılarak her müslümanın sebeplerden yüz çevirerek Allah’a iltica etmesi gerektiği üzerinde durulmaktadır. 
ON YEDİNCİ LEM'ADAN BEŞİNCİ NOTA
 Avrupa’nın şahs-ı manevîsi ile münazara şeklinde geçen uzun bir muhaveredir. 
YİRMİ DÖRDÜNCÜ LEM'A
 Tesettür hakkındadır. 
BİRİNCİ MEKTUBUN DÖRDÜNCÜ SUALİ
 Mecazî aşkın hakikî aşka dönüşmesini izah eder. 
DOKUZUNCU MEKTUBUN ÜÇÜNCÜ KISMI
 Dünya hayatının içyüzü hakkındadır. 
YİRMİ DOKUZUNCU MEKTUBUN BEŞİNCİ KISMI
 "Allah göklerin ve yerin nurudur." ayetinin bir tefsiridir. 
GENÇLİK REHBERİ'NDEN BİR PARÇA
 Ahirzaman fitnesini ateşlendiren şahs-ı maneviye verilen cevaplardır. 
BİR MESELE-İ MÜHİMME
 Ahirzamanda en büyük fitnenin taife-i nisa tarafından çıkarılacağını açıklar. 
İKİNCİ MESELENİN HÜLASASI
 Ölümün ve kabir hayatının içyüzünü anlatır. 
ÜÇÜNCÜ MESELE
 İman ile küfrün dünya ve ahiret açısından mukayasesi yapılmaktadır. 
DÖRDÜNCÜ MESELE
 Ömür sermayesinin ne şekilde kullanılması gerektiğini açıklar. 
SEKİZİNCİ MESELE
 Ahirete imanın hem dünyada, hem ahirette saadet vesilesi olduğunu izah eder. 
EL-HÜCCETÜ'Z-ZEHRANIN İKİNCİ MAKAMI
 Ehl-i hidayet ile ehl-i dalaletin karşılaştırılması yapılmaktadır. 
YİRMİ DOKUZUNCU LEM'ADAN İKİNCİ BAB
 Elhamdulillah kelimesinin sonsuz fayda ve nurları beyan edilmiştir. 
LEMEAT RİSALESİNDEN

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İman ve Küfür Muvazeneleri - Bediüzzaman Said Nursi İman ve Küfür Muvazeneleri - Bediüzzaman Said Nursi, İman ve Küfür Muvazeneleri Kitabı-Bediuzzaman Said Nursi-Hidayet ve Dalalet Mukayeseleri-Risale-i Nur Külliyatı Kitapları- Yazar: Bediuzzaman Said Nursi-Elif Kitabevi Konya, Konya, İKİNCİ SÖZ İmanın bitmez, tükenmez bir hazine olduğunu bir temsil ile açıklar. ÜÇÜNCÜ SÖZ İnsan hayatı için ibadetin ne büyük manevî bir ticaret olduğunu izah eder. DÖRDÜNCÜ SÖZ Namaz kılan bir kimsenin ne kadar kârlı bir ticaret yaptığını, namaz kılmayanın ise ne kadar zarar ve ziyan içinde olduğunu beyan eder. BEŞİNCİSÖZ Namaz kılmak ve büyük günahları işlememek, insanın en önemli vazifesi olduğunu bir temsil ile anlatır., RNK Neşriyat, Risale-i Nur Büyük Boy Şamua-Vinleks
İman ve Küfür Muvazeneleri - Bediüzzaman Said Nursi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.