İmamı Azam Ebu Hanife Fıkhın Bedene Bürünüşü, Doç. Dr. Ali Pekcan

İmamı Azam Ebu Hanife Fıkhın Bedene Bürünüşü, Doç. Dr. Ali Pekcan

Barkod
gelenek yayınları - imamı azam
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Fıkhın Bedene Bürünüşü - İmam-ı Azam Ebu Hanife - Doç. Dr. Ali Pekcan
"Modern zamanlarda özü itibariyle bize ait olmayan dünyevileştirme projesiyle birlikte sıradan bir müslümanın din-dünya tasavvuru ve algısı büyük ölçüde değişmiş, açık bir deyimle büyük ölçüde yıkıma uğramıştır.
Bu dejenerasyonun etkisiyle islam fıkhının da, içinde barındırdığı iman-ahlak ve aksiyon damarı yok edilmiş, teknik hükümlerden müteşekkil bir yapıya, kuru bir [islam] hukuk(un)a dönüştürülmüş, bunun neticesinde dinin özündeki iman-ibadet ve ahlak vurgusu büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır. Hâlbuki geçmiş tarihi süreçlerde İslam düşüncesinin geleneksel ulema-fukaha profilinde, sözü edilen bir kopuştan söz etmek -küçük istisnaların dışında- mümkün değildi. Ulema ve fukaha denilen kesim -özellikle selef-i salihindediğimiz ilk üç kuşakta- sadece dünyevi-teknik çalışma yapan bir bilim adamı sıfatıyla değil aynı zaman da bir inanç ve ahlak önderi sıfatıyla da işlevlerini sürdürüyordu. 
İşte bu çalışma bize, sözünü ettiğimiz kopuşu ortadan kaldırmanın yegâne yolunun hayatı bölmeden, onu bir bütün olarak algılayarak fıkha ve fakihli bir yapıya, yani İmam-ı Azam Ebu Hanife örneğindeki âlim tipolojisine tekrar dönmek gerektiği gerçeğini bir kez daha göstermiştir. Buna göre fakih, sadece dünya işleri üzerine düşünüp çözüm üreten bir tekniker değil aynı zaman da dini ve ahlaki duruşuyla da topluma istikamet veren, bu mubarek gaye ve ideali her zaman üst-değer olarak ön planda tutan kimse olmalıdır..."

Hazırlayan: Doç.Dr. Ali Pekcan
Yayın Yönetmeni: İhsan Sönmez
Kapak Tasarım: Erkan Metiner
Katagori: İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin Ferdi ve Sosyal Hayatına Farklı Bir Bakış
Sayfa Sayısı: 96
Boyut: 15 x 22 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İmamı Azam Ebu Hanife Fıkhın Bedene Bürünüşü, Doç. Dr. Ali Pekcan İmamı Azam Ebu Hanife Fıkhın Bedene Bürünüşü, Doç. Dr. Ali Pekcan, Gelenek Yayınları, Doç. Dr. ALi Pekcan, Fıkhın Bedene Bürünüşü, İmam-ı Azam Ebu Hanife, hayatı, hanefi fıkhı, sözleri, sohbetleri,kitap satış ve siparişi, ürünlerini satın al, Gelenek Yayıncılık, Fıkıh - İlmihal gelenek yayınları - imamı azam
İmamı Azam Ebu Hanife Fıkhın Bedene Bürünüşü, Doç. Dr. Ali Pekcan

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.