İmamı Gazali'den Müminlere Vaazlar, Büyük Boy Ciltli

İmamı Gazali'den Müminlere Vaazlar, Büyük Boy Ciltli

Kategori
Yayınevi
Barkod
İmamı Gazali'den Vaazlar
Aynı gün kargo
İmam- ı Gazali'den Mü'minlere Vaazlar
720 Sayfa - Büyük Boy - 17x24 cm Ebat - Ciltli

Yazar: İmam-ı Gazali
Musannif: Cemalüddin El- Kasımi Ed-Dımeşki
Tercüme: Sıdkı Gülle (Diyanet işleri Başkanlığı Haseki Kıraat Asistanı)
Sayfa Sayısı: 720
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: İthal Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
İslam dininin cevherlerine halkı vakıf kılmak, müslümanlara dinin güzelliklerini, vaciblerini, nafilelerini, yasaklarını ve üstün ahlaklardan emrolunanları ve kötü huylardan men’edilenleri öğretmek, salah ve başarıların bulunduğu mertebelere yük yükselmeleri mutluluk ve felahların olduğu şeye sarılmakla kurtuluşa erebilmeleri için halka va’z u nasihat etmek, hayra davet etmek, ma’rufu emir ve münkerden de nehyetmek, Allah Teala’nın alimlere yüklediği vaciblerin en önemlisi, farzların en kuvvetlisidir...www.kitaptakipcileri.com

Kitaptan Bir Bölüm...

-Kibir Bahsi-

Kula yakışan hiç kimseye karşı kibir taslamamaktır. 
O bir cahile baktığı zaman "Bu, Allah’a cehliyle isyan etmiş, bense ilmimle isyandayım. Bu bakımdan o benden azizdir.” Der. www.kitaptakipcileri.com
Bir alime baktığı zaman. "Benim bilmediğimi bu daha iyi bilir, ben onun gibi nasıl olabilirim.” Der. 
Bir bidatçiye veya bir kafire baktığı zaman, "beni bilgili kılan ne olabilir, umulur ki (belki), o ömrünün sonunu İslamiyetle kapatır; ben de şimdi onun üzerinde bulunduğu hal ile kapatabilirim” demeli... www.kitaptakipcileri.com

Diyeceksin ki, ben bidatçiye ve fasıka Allah için nasıl kızmayayım? Halbuki ben öyle yapmakla emrolundum. Fakat onları nasıl kötülemekten men edeyim ki, kendi nefsimi onlardan aşağı görüyorum? 
Ben sana derim ki; evet, sen onlara hem buğz edeceksin ve hem de Mevlan için –ki O bununla emretmiştir- onları fenalıktan men edeceksin. 
Ama bunu kendin için değil, Allah için yapacaksın ve onlar arasında kendini kurtulmuş ve arkadaşını helâk olmuş bilmeyeceksin... www.kitaptakipcileri.com

Ve sen bu konuda çocuğunu murâkabe etmekle ve ara sıra ona kızmakla ve hatta dayak atmaklasana emreden bir hükümdarın hizmetçisi gibi ol! 
O hizmetçi mevlasının emrine imtisalen bazen o çocuğa kızar, huysuzluk yaptığı zaman döver, fakat çocuğa karşı asla bir gurur taslamaz (taslayamaz), bilakis son derece mütevazi davranır. Çünkü o çocuğun efendisinin nezdindeki yerinin kendi kadrinin fevkinde olduğunu bilir. 

İşte böylece sana da gereken, o bidatçiye, fasıka bakarken, "az bir ihtimal de olsa, ahirette bunun Allah nezdindeki kadr ü kıymeti benimkinden büyük olabilir, belki ezelde onlar için iyi bir sonuç, benim için kötü bir sonuç takdir edilmiştir ki ben bundan tamamen habersiz bulunuyorum.”

O halde sen Mevla’nın hoşlanmayacağı bir şey cereyan edince amirin hükmü, Mevlan sevgisi için hem kızacaksın, hem de men edeceksin, hem de ahirette Allah katında daha yakın olması caiz olan kimseye karşı mütevazi davranacaksın. 
*** 
Kibrin bir diğer sebebi de ibadet ve veradır! 
Böyle bir kişi bazen fasıka karşı ve kendisi gibi nafileibadetlerden yapmayanlara, şüpheli şeylerden kaçınmayanlara karşı "tekebbür” eder. Bu da cahillikten ileri gelir. 
Bunun ilacı ibadet ve veranın üstünlüğü ancak şerait ve erkanın bir araya gelmesiyle ve müfsidat ile mekruhattan uzak kalmasıyla mümkün olacağını bilmek ve dosdoğru niyet, ihlas ve takvaya yaklaşık bulunmasına marifet peyda etmek. Ayrıca onları ölünceye kadar, ameli boşa çıkaracak, sevabını yok edecek şeylerden korumak. 
Ama bütün bunların bizim gibilerden meydana çıkması zor hatta imkansızdır. Bilhassa ihlas ve takva.
www.kitaptakipcileri.com
İşte bunun içindir ki Cenab-ı Hak buyuyor ki: "...Bunun için kendinizi beğenip, temize çıkarmayın. O fenalıktan sakınan kimdir, çok iyi bilendir. (Necm-53/32)” www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İmamı Gazali'den Müminlere Vaazlar, Büyük Boy Ciltli İmamı Gazali'den Müminlere Vaazlar, Büyük Boy Ciltli, Gazali'den Vaazlar Kitabı - İmam- ı Gazali'den Mü'minlere Vaazlar-Yazar: İmam-ı Gazali, Musannif: Cemalüddin El- Kasımi Ed-Dımeşki-Tercüme: Sıdkı Gülle (Diyanet işleri Başkanlığı Haseki Kıraat Asistanı) Sayfa Sayısı: 716, Saadet Yayınevi, Konya, Kitapevi, Kitabevi, Vaaz, Sohbet, Sohbetler, Elif Kitabwevi Konya, İslam dininin cevherlerine halkı vakıf kılmak, müslümanlara dinin güzelliklerini, vaciblerini, nafilelerini, yasaklarını ve üstün ahlaklardan emrolunanları ve kötü huylardan men’edilenleri öğretmek, salah ve başarıların bulunduğu mertebelere yük yükselmeleri mutluluk ve felahların olduğu şeye sarılmakla kurtuluşa erebilmeleri için, Saadet Yayınevi, Sohbet Vaaz İmamı Gazali'den Vaazlar
İmamı Gazali'den Müminlere Vaazlar, Büyük Boy Ciltli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.