Hidayet Rehberi, El Munkiz Mine'd Dalal, İmam-ı Gazali

Hidayet Rehberi, El Munkiz Mine'd Dalal, İmam-ı Gazali

Kategori
Barkod
Hidayet Rehberi - El Gazzali
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Hidayet Rehberi - El Münkiz Mine'd - Dalâl - İmam Gazali
"el-Gazzâlî’nin yaşadığı dönem İslam kültürü alanında çeşitli niteliklerdeki doktrinel düşüncelerin yerleşme ve kök salma sürecine rastlamaktadır. el-Gazzâlî düşünsel etkinlikleri ve telif çalışmalarıyla bu sürecin çatısına etki eden çok önemli bir İslam düşünürüdür. Onun neredeyse tüm ilim alanlarını kuşatan eserleri o günden bu güne kadar bütün İslam coğrafyasındaki ilgi ve etkinliğini sürekli muhafaza etmiştir.
el-Gazzâlî’nin İslam dünyasında toplumun her kesiminin ilgisini çeken eserlerinden biri de el-Munkiz mine’d-dalâl’dır. Bu eser, hacmi küçük olmakla beraber el-Gazzâlî’nin tüm ilmi birikiminin ve hayat tecrübesinin özünü ve izlerini sade bir biçimde aktarması ve yansıtması açısından son derece önemli bir çalışmadır. Bu itibarla eser, İslam tarihinin en seçkin alimlerinden biri olan el-Gazzâlî’nin içerik ve yöntem itibariyle "ilim” alanına dair özlü bir değerlendirmesidir."
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: İmam-ı Gazali
Tercüme: Dr. Eyyüp Tanrıverdi - Dr. Nazım Hasırcı
Editör: Ersan Güngör
Kapak Tasarımı: Sercan Arslan
Katagori: Tasavvuf 
Sayfa Sayısı: 104
Boyut: 13 x 20 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu mükemmel eser, İmam Gazali’nin üç eserinden biri ve birincisidir. Bu eserde, tasavvufi konular en ince ayrıntısına kadar incelenmiş ve irdelenmiştir.Tasavvufi İncelemeler konusunda en geniş ve en kapsamlı eser bu kitaptır.Bu kitap çok ciddi bir çalışmadır.İmam Gazali bu eserinde tasavvufun insanlar üzerindeki müspet ve menfi tesirlerini açıklamıştır.
Eserde geçen bazı konular şunlardır.
• Tasavvuf nedir?SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
• Tasavvufu kimler kabul eder?
• Tasavvufu kimler inkar eder?
• Tasavvufu inkar edenlerin, inkar ettikleri en önemli konular nelerdir?
• Tasavvuf Aristokrasimidir?SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
• Tasavvuf seçkin insanların kullandıkları bir yöntem midir?
• Tasavvuf Ruhbanlık mıdır?
• Tasavvuf yabancı kaynaklı bir sistem midir?...vb ve daha çok ayrıntılı konular.
Ayrıca bu müthiş eserle birlikte, İmam Gazalinin hayatını, yaşam mücadelesini, hangi hocalardan ders aldığını, kimlere ders verdiğini öğreneceksiniz.
Araştırma ve inceleme yaptığı konularda Gazali, Kelamcılarla, Felsefecilerle, Batınilerle ve Sufilerle yaptığı farklı görüşlerini de bu eserine almıştır.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hidayet Rehberi, El Munkiz Mine'd Dalal, İmam-ı Gazali Hidayet Rehberi, El Munkiz Mine'd Dalal, İmam-ı Gazali, Hidayet Rehberi - El Münkiz Mine'd - Dalâl - İmam Gazali, İlk harf, kayıhan, yayınları,el munkızu mined dalal özeti,konya, el munkızu mined dalal değerlendirme, el munkızu mined dalal değerlendirmesi, imam gazali el munkızu mined dalal,imam gazali kimdir, imam gazali sözleri, imam gazali kalplerin keşfi, imam gazali rüya tabirleri, imam gazali kitapları, imam gazali eserleri, imam gazali ey oğul, imam rabbani,,imam gazali ölüm ve ötesi, imam gazali kitapları pdf, imam gazali eserleri, imam gazali kalplerin keşfi, imam gazali kitapları indir, imam gazali kimdir, imam gazali d&r, imam gazali kimyayı saadet,dalalet kelimesinin anlamı, dalalet nedir, hidayet dalalet, gaflet ve dalalet, dalalet ne demektir, dalalet nedir sözlük anlamı, dalalet ile ilgili ayetler, dalalet sözlük,,, İlk Harf Yayınları, Tasavvuf Hidayet Rehberi - El Gazzali
Hidayet Rehberi, El Munkiz Mine'd Dalal, İmam-ı Gazali

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.